Яйчен прах в ДК

  • 1 476
  • 8
В момента разучавам детските кухни. Бях се ориентирала към Ян Бибиян, но там почти всичко е с яйчен прах... което нещо не ми се нрави...
Има ли някаква основателна причина този прах да се използва и не е ли по-добре без него?
Виж целия пост
# 1
В нашата ДК също използваха яйчен прах (меланж)-основно за застройка на супите.
Това са лиофилизирани цели яйца (жълтък + белтък). Използва се в хранително-вкусовата промишленост. В повечето случаи "съдържа яйца" на етикета, всъщност означава "съдържа яйчен меланж".  Simple Smile
Какво те притеснява в него?
Виж целия пост
# 2
Няма нищо притеснително в яйчния меланж.
Виж целия пост
# 3
Цитат
Няма нищо притеснително в яйчния меланж.
И аз съм на същото мнение. Peace
Виж целия пост
# 4
ОК че е нещо като яйце на прах, а вие давате ли го на децата си? Аз съм по-склонна да го спестя на мойта бебка.
Виж целия пост
# 5
ОК че е нещо като яйце на прах, а вие давате ли го на децата си? Аз съм по-склонна да го спестя на мойта бебка.

Не ползвам ДК и в къщи не си забърквам меланж  Grinning Ползвам яйце - цяло или само жълтък. Какво толкова те безпокой? Белтъкът ли?
Виж целия пост
# 6
jeny, бих те посъветвала да си поръчваш от диетичното меню на "Ян Бибиян". То е без прясно мляко и яйца.  Аз също като теб, не бях сигурна какво е точно това, и така правих за мое успокоение  Peace.
Виж целия пост
# 7
jeny, бих те посъветвала да си поръчваш от диетичното меню на "Ян Бибиян". То е без прясно мляко и яйца.  Аз също като теб, не бях сигурна какво е точно това, и така правих за мое успокоение  Peace.
Добра идея, не се бях сетила. Мерси Wink
Виж целия пост
# 8
Нищо притеснително няма в яйчния меланж. Дори е в пъти по-сигурен от пресните яйца, предвид, че храната не я приготвяте вие.
Яйчният меланж е всъщност изсушени цели яйца.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия