Как правите застройката на супата

  • 6 491
  • 4
Чувала съм да я правят с брашно и кисело мляко Thinking , аз я знам с яйце с малко кисело мляко , как я правите вие и ако е с яйце слагателия след застройката отнова да поври и за колко време Simple Smile
Виж целия пост
# 1
По принцип застройки не слагам, само на супа топчета. Правя я само с кисело мляко и яйце, брашно се слага на гозбите тип яхния за леко сгъстяване на соса. Супата е вряла, оставям само да клокне два-три пъти и махам от огъня.
Виж целия пост
# 2
За супите на Иво правех/правя топла (варена) застройка:
Кисело мляко, цяло яйце (до навършването на година-само жълтък) и брашно - количеството на продуктите зависи от количеството на супата-разбърквам и слагам на котлона. Бърка се постоянно, докато започне да бълбука. След това, още на котлона, към застройката започвам на тънка струя да добавям от течната част на супата, докато се разреди добре. След това връщам на котлона супата и с бъркане, на струя, сипвам застройката. Оставям застроената супа да ври 10-тина минути. Така направена, застройката не ми се е пресичала никога.

На малко дете не може да се дава яйце, което не е минало добра термична обработка.
Виж целия пост
# 3
За супите на Иво правех/правя топла (варена) застройка:
............................

Точно  Peace Само че аз я правя в обратен ред: първо към яйца, мляко и брашно прибавям по много малко от бульона с постоянно бъркане, за да достигне температурата на топлата супа и след това слагам да заври до сгъстяване ( пак с постоянно бъркане). После на струйка прибавям към супата. Така не става и кисела, като се претопли за следващо хранене.




Виж целия пост
# 4
За супите на Иво правех/правя топла (варена) застройка:
............................

Точно  Peace Само че аз я правя в обратен ред: първо към яйца, мляко и брашно прибавям по много малко от бульона с постоянно бъркане, за да достигне температурата на топлата супа и след това слагам да заври до сгъстяване ( пак с постоянно бъркане). После на струйка прибавям към супата. Така не става и кисела, като се претопли за следващо хранене.

Аз я правя също по този начин,а когато майка ми готви - само с мляко и яйце.



Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия