Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Инструкции за употреба на подфорум Имена

  • 31 191
  • 11
Здравейте, бъдещи, настоящи майки и такива в проект. Поздравления на тези от вас, които са тук за да питат за конкретно име (за конкретно бебе), успешна бременност и прекрасно бебче на финала, и каквото там още се пожелава в такива случаи.

Тъй като неведнъж в темите се спомена, че някои майки просто не знаят как да си пуснат тема, а тук няма никаква тема с правила или инструкции или каквото и да било, си позволявам волността да пусна такава, с уговорката, че нито съм модератор тук, нито по какъвто и да било друг начин съм упълномощена от администраторите да пускам теми с инструкции.

И така. Да използваме подфорума така, че наистина да ни помогне, не е сложно, но ако си съвсем, съвсем нов може да е малко объркано, затова ще се опитам да покрия основните неща, а ако има нещо друго, можем да допълваме.

И така, вие сте бъдеща майка, търсеща за бебчето си име с определена буква. Първото, което можете да направите, ако нямате други изисквания и не искате да си пускате собствена тема, е да пуснете търсачката на форума (горе в средата, между личните съобщения и часовника) и да проверите дали някой друг не е пускал тема за същото като вас. Ако няма, или не сте съвсем доволни от резултата, задължително си пуснете тема. Момичетата тук са много отзивчиви и повече от тях са разбрани и мили, така че дори да искате да кръстите детето си Пенислав, все ще се намери някой, който да ви подкрепи.

Ако не сте наясно как се пуска тема, обяснявам веднага. На страницата на подфорума, както и на другите подфоруми, но да се концентрираме в този, точно под статиите има списък на страниците с теми и бутончетата "Маркирай прочетено", "Извести", "Нова тема", "А+", "а-". Бутончето, което ви трябва, е "Нова тема", натиснете го. На заредилата страница е всичко необходимо за да зададете своя въпрос.

Най отгоре има варианти за видео или анкета, за собствено улеснение, ако имате идеи за имена, от които избирате, натиснете "Анкета", за да можем да гласуваме и резултатите да са по прегледни, отколкото ако само питате в темата. Ако забравите да пуснете анкета, в темата ви има бутон "Добави анкета", който ще ви свърши работа. Да пуснеш анкета е лесно - пишеш въпроса, например "Кое име ви харесва най много?", и след това пишеш отговорите, за които може да се гласува, като натискаш "Добави опции" колкото пъти ти трябва. Ако искаш потребителите да могат да гласуват за повече от един отговор, напиши колко в полето "Максимален брой гласове". Полето за давност на анкетата оставяш полето празно. Хубаво е също така да маркирате "Позволи на потребителите да променят своя глас", в случай, че решите да добавите нещо, и някой иска да гласува за него.

За предпочитане е заглавието на темата да насочва към въпроса вътре, така е за всички теми във всички подфоруми, не само този. Например, по добре е да пуснете тема "Помощ за име за момиченце с Л", отколкото "Помощ за името на бебчето ми". Също така "Мария или Елена", а не "Кое от тези имена?". Не е задължително, разбира се, както можете да се убедите, разглеждайки подфорума, но е хубаво, за улеснение на отговарящите потребители, да процедираме така. Разбира се, темата ви може да е за друго, и тогава просто си изберете подходящо насочващо заглавие.

Текста на темата е хубаво също да бъде насочващ - не оставяйте всички въпроси за по нататъшните постове. Отново, за наше улеснение, бъдете по конкретни. Например, напишете нещо като "Търся си име за момиченце с "Л", искат да го кръстя на баба Лили, но предпочитам някое друго име. Засега съм мислила за Лея, Ленора или Ливия, но чакам и вашите предложения, а после ще пусна анкета с фаворитите си".

Бъдете готови за отрицателни мнения за споменатите от вас имена - ние сме различни и имаме различни предпочитания, но, както писах и по горе, подфорума е по скоро много положителен, и рядко се появяват проблеми и агресори. Вие си преценете дали да се вслушате в отрицателните мнения, наред с положителните, в крайна сметка решението е категорично ваше, подфорума може да бъде използван само за насока и мнение.

След всичко това, натиснете "Публикувай", и вече си имате тема. Мненията няма да закъснеят, тук имаме постоянен контингент от кандидат кръстници, които винаги са готови да помогнат. Вие също можете да помогнете на други бъдещи майки в техните теми.

Нещо важно, за край - избягвайте да пускате тема, ако не планирате да влизате повече в подфорума. Всички ние, които предлагаме имена, обичаме да знаем как върви избора, а накрая и как се казва бебчето, така че не ни забравяйте.

И съвсем съвсем в края, предлагам да се представим с по няколко думи, тези, които пишем тук най често. Всички други подфоруми си имат "Кой кой е" теми. Аз съм Жени, на 24, нямам деца, но си имам фаворити сред имената, които на някои хора им се виждат странни, но са си моите любими имена, и се надявам някой ден да си имам деца, за да мога да си ги кръстя с някое любимо име. Ето ги и тях - Лея, Хана, Адрия, Маделин, Даниел (с ударение на "а"), Ейдън и така нататък.

Надявам се да съм била полезна. Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Сега остава и модератор да я закове. Praynig Peace
Благодаря ти,Малка госпожице за подробните обяснения!  bouquet Отдавна трябваше да се направи такава тема!

Това трябва да изглежда така  #Cussing out
Нещо важно, за край - избягвайте да пускате тема, ако не планирате да влизате повече в подфорума. Всички ние, които предлагаме имена, обичаме да знаем как върви избора, а накрая и как се казва бебчето, така че не ни забравяйте.
Виж целия пост
# 2
Мърморанка се е постарала.
Поздравления!
Виж целия пост
# 3
Браво, МГМ, чудесно се е получило  Hug
Представям се и аз - Михаела, на 26. Нямам деца, не се очертава да имам скоро. Интересът ми към имената е от части филологически - обичам да знам произхода им, с какво се свързват и прочие и от части социологически - интересно ми е да следя тенденциите. По принцип предпочитам по-кратки и редки имена.
Виж целия пост
# 4
Много добре синтезирано   bouquet Сега се надявам и да се прочете  Simple Smile

Да се представя и аз - Мария. Имам три деца, така че едва ли ще имам повече, още повече, че съм и в напреднала възраст  Laughing Но и аз като Еовин обичам да говоря за имена, да чета и търся за произхода, да ги свързвам с нещо, което съм чела или гледала и изобщо имената ми представляват интерес. Предпочитам традиционните, българските, но не и остарелите като време (по субективен критерий естествено) имена. Нямам нищо против популярните имена, стига да ми харесват. Децата ми са Иван, Васил и Преслава - мисля, че отговарят на моите изисквания.
Виж целия пост
# 5
МГМ,моите уважения към старанието ти!  bouquet

И аз съм Мария,на почти 32г.Темата за имената ми слабост,но и аз самата нямам идея точно защо...  Rolling Eyes Харесвам всякакви имена-и необичайни,и традиционни...не се интересувам толкова от произход и значение,залагам по-скоро на усещането,емоцията,която ми носят! Peace Според общото мнение моите дечица носят странни имена,но за мечтаното трето бебче (ако е момиче) съм измислила мнооого по-странно...тайна е,разбира се! Mr. Green
Предпочитам кратки (до 6 букви),не особено популярни имена,по-възможност без "р" в тях! Peace
Виж целия пост
# 6
*****ана, 40 г., дете – Диляна. Значението на едно име, произхода му, вариантите в различните езици или пък дали и кога има имен ден – всичко това може да се прочете в нета. Почти всяко име предизвиква у мен някаква емоция и усещане за ритъм, цвят и образ, напълно субективни, често много различни от значението на името. И точно тези субективни усещания и у другите са ми интересни. Модата в имената май леко ме дразни Mr. Green
Признавам не бих пуснала тема за избор на име за мое дете, но чуждите ги следя с интерес Peace
Виж целия пост
# 7
Кристияна, 31г. Имам едно дете и чакам второ. Имената винаги са ми били много интересни като конструкция и произход още от дете. Рядко имам лоши асоциации или нещо такова. (Даже от блока има една Бойка, с нея се разбираме доста добре.) Няма лошо име. Поне за мен. Синът ми се казва Даниел, детето което чакам вероятно ще се казва Ивет или Ивиана.
Виж целия пост
# 8
Здравейте.Казвам се Теодора на 25 години.Бременна съм за първи път.Казаха ни вече,„е ще е момченце,но все още не сме решили как ще се казва доста ми е трудно,тъй като от гледна точка на имената бях повече подготвена за момиченце.
Виж целия пост
# 9
МГМ,доста си се постарала,поздравления smile3525

Да се представя и аз- Диана на 21г.Имам първо детенце Михаил се казва на 2години,и аз като другите имам голяма страст към имената не знам защо,мечтая си за второ човече,но има време след една две години. Laughing
От скоро ми се върти в главата Цанимир и исках да го споделя някъде,много ми харесва,вие какво мислите за това име.
Виж целия пост
# 10
 smile3555 Ще се плесна по челото, защото тази тема сега я виждам. Благодаря на МГМ за труда. Да взема и да се представя, макар че  аз съм продънила на хората ушите с моите истории, но някой може да чете подфорума за пръв път.

Казвам се Събина, на почти 30 години. Имам син Симон Мартин на 1 година. Имената винаги са ми били страст, но не знам от какво е породено това. Моята слабост за двойни и необичайно звучащи имена, което пък не значи, че автоматично харесвам всички имена от този тип или че не харесвам нито едно стандартно звучащо име. Рядко обръщам внимание на значението и произхода на дадено име, за мен е важно да ми звучи красиво. Ако имам някога второ дете съм почти 100% убедена, че и то ще е с две първи имена.
Виж целия пост
# 11
И аз я виждам сега тази тема.
Казвам се Зорница, над 25 годишна  Laughing  В очакване на малката Ида сме. 
Харесвам всякакви имена, но също така и употребата им с мярка и идея.  Не харесвам вечните женски имена като Мария, Анна, Елена и София.  Обожавам имена от филми и приказки  Laughing 
Понякога примирам и на грубовати селски имена.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия