Как премахвате миризмите от готвене?

  • 2 206
  • 10
Имам проблем с миризмите, по принцип, но особено от готвене много ме дразнят. Днес правих палачинки за закуска, след това на обяд пържих картофи. През цялото време докато готвих вратите на общото помещение (кухня, трапезария и хол) бяха отворени - към две тераси, тоест става течение и то доста силно. Абсорбатора, средна хубост, не върши особена работа така или иначе. А и при отворени врати не е редно да се пуска. Измила съм плота, реално няма какво повече да мирише, но имам чувството, че ми е попила в мозъка гадната миризма.
Ароматизатори не ползвам заради алергии. 

Дайте съвет как да се справя с проблема.
Виж целия пост
# 1
Смени си абсорбатора със свестен и не стой на течение Peace (твърде е възможно именно поради течението което правиш, и наличния да е добър Wink пробвала ли си да го ползваш, без да отваряш врати/прозорци?)
Виж целия пост
# 2
Сложи малко прясно смляно кафе в чинийка и няколко часа ще мирише на кафе.
Не знам най-евтиното "Нова Бразилия" дали мирише така, но кагато си купя смляно "Сантос", мирише много хубаво. Като оставя торбичката, дори завързана,  на плота в кухнята, цял ден ми мирише на кафе.
Виж целия пост
# 3
Абсорбатора, средна хубост, не върши особена работа така или иначе. А и при отворени врати не е редно да се пуска.

В неговите филтри категорично се е насмукала миризма - ако има възможност да се свалят, едно накисване с обезмаслител и вряла вода за 2ч. и после под силна струя избива всичко.
Виж целия пост
# 4
Аз затова избягвам да готвя "миризливи" манджи, ама някой път се налага просто. Дори една най-обикновена мусака ми вмирисва живота. Абсорбаторът ми е уж достатъчно мощен, след като приключа с готвенето работи поне още половин час, после проветрявам, после пак проветрявам, но пак си остава една тънка миризмичка, която се премахва чак на втория ден. Един от недостатъците на общите помещения е това, че миризма се наслоява в текстила, в мебелите... Пробвала съм и с ароматизатори - ами, мирише си хубаво на ароматизатор и .... на пържено и това си е.
Виж целия пост
# 5
Сложи малко прясно смляно кафе в чинийка и няколко часа ще мирише на кафе.
Не знам най-евтиното "Нова Бразилия" дали мирише така, но кагато си купя смляно "Сантос", мирише много хубаво. Като оставя торбичката, дори завързана,  на плота в кухнята, цял ден ми мирише на кафе.

Това ми изглежда много добър вариант.  smile3501 . Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 6
аз чета за озонатор, който премахвал освен миризмите и бактериите в къщи . Знаете ли нещо за това !?
Виж целия пост
# 7
Винаги пускам ширима и задължително отварям прозореца. Peace
Понякога се случва да се набие миризмата в ширма. Сменям просто филтъра и готово.  Peace
В къщи не мирише никога на манджи. И за мен е много неприятно това. Sick
Виж целия пост
# 8
Аз затова избягвам да готвя "миризливи" манджи, ама някой път се налага просто. Дори една най-обикновена мусака ми вмирисва живота. Абсорбаторът ми е уж достатъчно мощен, след като приключа с готвенето работи поне още половин час, после проветрявам, после пак проветрявам, но пак си остава една тънка миризмичка, която се премахва чак на втория ден. Един от недостатъците на общите помещения е това, че миризма се наслоява в текстила, в мебелите... Пробвала съм и с ароматизатори - ами, мирише си хубаво на ароматизатор и .... на пържено и това си е.

И аз съм така,и като всичко е на едно-кухня,хол(дневна) се умирисва всичко на манджа (готвено),да не говорим ако ще е риба,скара и прочие...
Аз все отварям прозорци още по време на готвенето,абсорбатора естествено работи и после пак проветрявям
Виж целия пост
# 9
С абсорбатор TEKA  Mr. Green Правилото е да изчислиш кубатурата на помещението, в което се готви и да я умножиш по 10. Толкова трябва да изпомпва най-малко абсорбатора. Примерно 20м2 дневна с бокс*2,60височина*10=над 520м3 Hug В момента в помещение с подобни габарити съм с абсорбатор 900м3 и не се омирисва. Ще взема още по-мощен следващия път!
Виж целия пост
# 10
Оффф...И аз имам този ужасен проблем и отгоре на всичко в къщи се готви всяка вечер. Абсорбаторът го пускам всяка вечер, но ефект...?! В последно време като приключа с готвенето в една тенджерка слагам малко оцет и го оставям да ври 5-10 мин. и после проветрявам. И да ви кажа честно после няма остатъчна миризма нито от гозбичките, нито от оцета. Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия