Веганството - да споделим опит (5)

  • 32 144
  • 753
# 45
Не знам дали изгубих равновесието и хармонията или просто не мога да се примиря с някои неща, обаче преди малко замерих от балкона една кола с един картоф. Картофът беше стар, та не ми е жал за него. Почувствах се зле де, но от това, че уцелих съседната кола (тук става ясно колко ми е точен мерникът). Но просто подивях при непрестанното бибиткане точно под прозореца, точно между 2 и 4. Детето, разбира се, се събуди.
Пак вмъкнах офтопик, ама ей така да си споделя и ми олекна. Hug

На Журналист наистина са много некомпетентни. Освен това са ми пробутвали и стоки с изтекъл срок на годност. Казвам да имате впредвид.  bouquet
Виж целия пост
# 46
Момичета, извинявайте, че ви се нацопквам пак в темата, но сте истинско вдъхновение и безкраен извор на кулинарни идеи! Та не мога току тъй да ви изтърва!!!   bouquet
Виж целия пост
# 47
Да и мен предаването "На кафе" посветено на биоземеделието ме остави с много отворени въпроси.

Днес предаването беше посветено на това кой контролира този процес и към края беше показан
знака за био продукт приет от ЕС.

http://play.novatv.bg/program/nakafe

Виж целия пост
# 48
Някой, който следи предаването На кафе редовно, да свирка, когато дават готвенето на Стойка, моля.  Wink Трябваше да е миналия понеделник, но не остана време.
Виж целия пост
# 49
... преди малко замерих от балкона една кола с един картоф. Картофът беше стар, та не ми е жал за него...
  Joy То не е смешно, но като те знам колко си добричка, явно ти е дошло в повече.
Тази случка ми напомни една друга преди 2-3г. пак така някаква кола вдигаше врява по никое време и от кооперацията я бяха замеряли с яйца.... ама цялото предно стъкло беше нацвъкано, а яйце като се спече не знам как се мие. Беше лятото сигурно 30 градуса жега.

Днешното предаване на Гала тотално ме обърка. Вече честно казано, не знам в какво да вярвам.

Понеже споменахте водорасли, а скоро и за радиацията, говорихме да споделя: http://www.greensmoothie.com/eat/radiation.php, въпреки че не задълбавам да мисля и за радиацията. Като виждам какви боклуци ни предлагат на пазара, радиацията ни е последен проблем.
Интересно ми беше, че водорасли препоръчват в случая, защото елиминирали тежките метали от организма.

За срещата аз съм на линия, по скоро ние сме Simple Smile

Виж целия пост
# 50
абе вие сте друг вид същества, няма други като вас- огромно удоволствие за мен е да ви чета и следя  Hug
благодаря много за изчерпателните отговори- много сте мили всички   bouquet

тези дни ще направя първия си мана хляб, но ще го пусна да се пече на 150 градуса около 2-3 часа може и на по малко ще прочета още малко тъмно докато станат ръжените кълнове

Виж целия пост
# 51
Вери, ясно ми е, 4е не всички са от океана. На моите предишни си пише, че са от някаква аквакултура или там както се превежда. Ако не пише нищо обаче няма как да се разбере откъде са, нали? А на тази въпросна опаковка нито аз, нито момичето успя да намери произход.

Мен също ме обърка това за еко. Доколкото разбрах, лаборантката каза, че се хранела само с еко храни и те са най-чисти Crazy

Реалист, на немските стоки поне стои немския знак, а на какаото и млякото няма абсолютно никакъв знак.

Деси
, благодаря за линка! Само как започва първия пост Simple Smile Нещо такова е и моето мнение за видираслите hahaha Да сложиш линк към рецептата утре.

Щастлива
, много неприятно. Мен така ме изтормози един купон на съседката отдолу. Малко ми оставаше да викна полиция.


Днес правих и аз кюфтета с водорасли, но този път ги накиснах и така ги смелих. Досега ги слагах сухи в блендера, но не можеха да се смелят. Не се усеща вкусът им, което е супер.
Правих и супа с коприва, лапад и киселец. Голяма вкусотия стана Grinning
Виж целия пост
# 52
Интересно ми беше, че водорасли препоръчват в случая, защото елиминирали тежките метали от организма.
Да, препоръчват.

Днешното предаване на Гала тотално ме обърка. Вече честно казано, не знам в какво да вярвам.
За какво ставаше дума?

"Не искам да обяснявам точно защо, по понятни причини, но и аз имам косвена вина за това предаване. Нитрати не се изследват за 10 минути. Това беше фарс. Хора, не се лъжете! В България има само една акредитирана лаборатория за подобни изследвания и това е Фитолаб. Моля, гледайте утре предаването " "На биокафе" при Гала, за да усетите разликата в професионализма.Ще бъдат точно там. Не искам да защитавам био-то точно тук, защото достатъчно съм изчел мнения, част от които попадат в целта, дори и да са базирани само на критика. Искам само да ви помоля: МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ !!!"

http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=980.msg41450;topicseen#new
Виж целия пост
# 53
Lux, какво е мана хляб?

Меги, аз питах за хлебопекарните. Твоята каква е? Мисля че и Жени беше казала че има Панасоник? Какво да гледам като избирам фурна. Сори за офф-а, но а ко пусна отделна тема ще ми кажат сигурно куп неща които въобще не са ми приоритетни, а с вас тук си говорим на един език. Поне по доста теми.

Има някакъв Мулинекс в Метро който е с 30 % накъде надолу ако се купи с точки. Само го споменавам. И се извинявам за офф-а отново.

Както бях казала взех една хлебопекарна назаем да експериментирам и направих 2 страхотни поне според мен черни хляба. Ако на някой му е интересно ще пусна рецепта.

Вери, какво и е специалното на стойка и готвенето и?
Виж целия пост
# 54
Нивеа, Мана хляб го беше правила Вери:
http://www.recipemagician.com/recepti/snaksove-i-hliabove/manna-bread/

Стойка (Пеперудата) е веганка и се стреми към пълно суровоядство.

Аз имам Молинекс (сега има в Метро и по 150 лв. на промоция) - има много програми (16 бр.) и за черен, и за пълнозърнест, ръжен хляб. Доволна съм от характеристиките й.
Само дето не я използвам  Mr. Green Понеже вкъщи всеки яде различен хляб и като направя 1 вид, все си остава половината. За мен недостатък е и че всичките са с тефлоново покритие. Иначе важно е да има опция и за по-малък хляб (750 и 1000 гр.)
Правя във фурната повече със сода/бакпулвер, тези с маята нещо вече не ги долюбвам
(мъжа ми яде бял, баткото ръжен, малкия безглутенов)
Виж целия пост
# 55
http://www.kukuriak.com/bisci/
Виж целия пост
# 56
Нивеа, и нашата е Мулинекс, но от малките - макс. 750 гр. прави. Много съм доволна, като изключим факта, че покритието е тефлоново, но то в БГ без тефлон така или иначе не се внасят... вероятно заради цената... Има 12 програми, включително пълнозърнести хлябове, сладка и тесто за пица. Лека е машината, държа я в най-горния шкаф и без проблем я свалям и качвам, но както казах, е от по-малките. Нас ни устройва напълно, тези 1500 гр на седмица дето ги правим, ги изцяжда основно мъжът ми, понеже ние с детето ежедневно си хапваме разни зърнени и нямаме нужда от хляб.

Солей, сподели, моля те, рецептата на супичката със зелени  Praynig

Почти Безобидна, добре си дошла  Hug

М_Ник, малкият на безглутено диета ли е? Ти ли правиш хляба или купувате от готовите безглутенови? Ако имаш поглед над смесите и брашната, рецептите, ще се радвам да препоръчаш   bouquet
Виж целия пост
# 57
Мег, ние взимаме основно готовите смеси - има български на Плевен (по здравна каса безплатни), италиански на Шер, френски на Примеал и български на Техра. Иначе правя и с оризово, царевично, добавям по малко елдено и от просо брашно. За сладките добавям и кестеново брашно. Но понеже малчо яде и мляко и яйца, рецептите повечето имат такива.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=533454.0
А вече има и много голям избор на готови безглутенови хлябове и бисквити по био магазините.
http://www.balevbiomarket.com/bez-gluten.html?SID=3a31417c40b681 … 66dd52f7d&p=7
Виж целия пост
# 58
С Мулинекса внимавай, Нивея, че имаше модел, който не изпичаше добре, а и се развалят. Най-разпространени са в БГ и за това толкова хора ги имат, а не, че са най-добрите. Мъжът ми като занесе пасатора ми на ремонт (марка Тефал), каза, че в сервиза имало няколко хлебопекарни Мулинекс за ремонт..

Тези насипните суперхрани мисля, че ги купуват на едро и само ги препакетират в по-малки разфасовки. Предполагам, че знакът за био е на оригиналната опаковка и няма как да го прекопират на малките. Мисле, че така им излиза по-евтино на вносителите..
Виж целия пост
# 59
Вери, какво и е специалното на стойка и готвенето и?
Специалното и е, че е наша приятелка и е готин човек. Wink

Днес е при Ути. Simple Smile

Мана хляб миналата седмица правих с коноп вместо слънчогледови семки. Вкусен стана, но ронлив.

Ах, ах, това последното ми хареса от статията, която е дала Фотина.  Joy

Дано за някои и аз не съм в тази група.  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия