Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблем с главата на бебе-спи само на една страна.

  • 9 325
  • 28
Здравейте,

Имам следния проблем: моят син уж си въртеше сам главичката в родилното, но откакто сме у нас спи само на дясната страна. Вече е на два месеца и главичката му видимо е деформирана. Ортопедът посъветва да го сложим на противоположната страна на легълцето му, за да се усети, че за интересното трябва да се обърне, но не. Дебна го като заспи да го обръщам, но точно след минута пак я е обърнал на дясната страна или се събужда и започва да плаче. Опитах да огранича обръщането с възглавница, но без успех- или някак си се намества, или плаче. Някакви идеи? Има ли специални възглавници за фиксиране на главичката?
Виж целия пост
# 1
Ние имахме същия проблем.Бяха ни посъветвали по същия начин-да обърнем възглавницата на другата страна.Доктора ни обесни,че децата се обръщали според светлината.Аз също мислех да слагам възглавница за да не се обръща,но категорично ми забраниха и наистина като я преместих на другата страна подейства.Трябваше три месеца  така да спи.А иначе преди това съм и слагала възглавница за път,но що рев изплака.
Виж целия пост
# 2
Вече почти седмица спи на противоположната страна, но промяна няма  Cry. При вас кога подейства?
Виж целия пост
# 3
Ако не се лъжа беше след няколко дена newsm78.Първите няколко дена никакъв резултат бях се отчаяла,че няма да подейства.Но след това си държеше главичката само на ляво.Даже в началото ме бяха шашнали като казаха,че имала по-къси вратни жили или нещо такова.А с възглавница за път която е пробвала ли си?
Виж целия пост
# 4
Не съм, каква е тази възглавница?
Виж целия пост
# 5
Виж този линк http://www.bebe-best.com/vazglavnitchka-za-pat-teddy-tom-p-8157.html по принцип от страничните няма как да си извърти главичката.но при нас не подейства-моята щерка докато усети нещо около врата или главата и полудява smile3511.Но и това с поставянето на противоположната страна трябва да подейства newsm10.А ако решиш да слагаш такава възглавница на бензиностанции омв ги има по-евтини.
Виж целия пост
# 6
Благодаря много, ще пробваме задължително   bouquet.
Виж целия пост
# 7
Пиши след това дали има резултат Peace.
Виж целия пост
# 8
Прозореца ви отдясно ли е? Питам, защото бебетата по принцип си обръщат главичката натам, откъдето идва светлината (не всички, но повечето). Ако има играчки ги преместете от лявата страна. Моя син също го слагам наляво, като същевременно го подпирам със специална стойка отзад, за да не се обръща, но ефект няма от известно време. Сутрин като се събудя го заварвам или на дясно или по гръб (по-рядко). На нас прозореца ни е от дясно. През деня е в неговото си легло, което е по-далече от прозореца и спи на лявата страна...но по-странното е, че на него главата му е деформирана леко на тила отзад, но не и отстрани  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 9
Прозорецът се пада откъм краката на бебето- т.е. преди беше откъм главата. Стаята е дълга /хол/, бебешкото креватче е в началото на дългата стена, възможно най-далече от прозореца. Стенни лампи има и на двете дълги стени- от ляво и дясно на бебчо.
Виж целия пост
# 10
Прозорецът се пада откъм краката на бебето- т.е. преди беше откъм главата. Стаята е дълга /хол/, бебешкото креватче е в началото на дългата стена, възможно най-далече от прозореца. Стенни лампи има и на двете дълги стени- от ляво и дясно на бебчо.

Аз мисля, че като започне повече да шава ще се оправи. Не съм привърженик на възглавниците, защото се притеснявам с тях. Като поотрасне ще стои по корем, седнал, ще се върти повече в леглото и прочие и главичката ще се оправи.
Виж целия пост
# 11
Да не се е схванал врат. Нашият син беше така. Обърнахме му възглавницата, и му масажирахме леко вратлето.
Виж целия пост
# 12
Не е, вратът му се движи нормално, не плаче, когато му правя масаж вечер...
Виж целия пост
# 13
Имахме същия проблем със сина ни.Налагаше се обръщайки го да лежи на другата страна на главичката,да го подпирам с възглавници,за да не си я завърти отново.
Деформацията на главичката му напълно изчезна някъде след 2-3 месеца.
Виж целия пост
# 14
Това е често срещано явление при бебетата.
Обръщат се на тази страна на която са били и в утробата Wink И моя син го правеше до скоро. Подпирай го с нещо и леко го завъртай, да не е изцяло легнал по гръб. В началото пак ще успява да си обърне главата в "любимата" посока, но с течение на времето ще свикне Peace

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия