За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 36 266
  • 734
# 30
Благодаря, didolinaa  bouquet
Виж целия пост
# 31
дайте идея в какво мога да "вложа" меденките, които онзи ден замесих,но излязоха бая бройки...в смисъл имаше рецепта,доколкото помня, с остатъчни сладкиши - нещо от сорта,че сладкиша се накисва,разбива се с яйца,пече се после...нещо такова.Не ми се иска да изхвърлям меденките-в тях има яйца,захар,мед,канела и брашно Peace
Виж целия пост
# 32
дайте идея в какво мога да "вложа" меденките, които онзи ден замесих,но излязоха бая бройки...в смисъл имаше рецепта,доколкото помня, с остатъчни сладкиши - нещо от сорта,че сладкиша се накисва,разбива се с яйца,пече се после...нещо такова.Не ми се иска да изхвърлям меденките-в тях има яйца,захар,мед,канела и брашно Peace
Използвай меденките като блат(блатове) и направи торта със крем от заквасена сметана,захар и ванилия....Може и някое плодче от компот да сложиш помежду.....Поръсваш я с орехи едро нарязани и готово....Бързо,лесно и вкусно...
Виж целия пост
# 33
Момичета, искам да направя прословутата Бъркана пица, но нещо не можах да схвана номера с печенето  Blush Та въпросът ми е, първо се пече блатът 20 мин. и после се слага плънката и пак се пече за още 20 мин., или се слага плънката върху суровия блат, и директно се пече  newsm78
Виж целия пост
# 34
Момичета, искам да направя прословутата Бъркана пица, но нещо не можах да схвана номера с печенето  Blush Та въпросът ми е, първо се пече блатът 20 мин. и после се слага плънката и пак се пече за още 20 мин., или се слага плънката върху суровия блат, и директно се пече  newsm78
Забъркваш тестото и го оставяш да престои 20 минути за да втаса. След това редиш плънката и печеш 20 минути
Виж целия пост
# 35
Чарита   bouquet благодаря!
Виж целия пост
# 36
дайте идея в какво мога да "вложа" меденките, които онзи ден замесих,но излязоха бая бройки...в смисъл имаше рецепта,доколкото помня, с остатъчни сладкиши - нещо от сорта,че сладкиша се накисва,разбива се с яйца,пече се после...нещо такова.Не ми се иска да изхвърлям меденките-в тях има яйца,захар,мед,канела и брашно Peace
Използвай меденките като блат(блатове) и направи торта със крем от заквасена сметана,захар и ванилия....Може и някое плодче от компот да сложиш помежду.....Поръсваш я с орехи едро нарязани и готово....Бързо,лесно и вкусно...
т.е. да не ги дробя като блат или нещо от сорта,а да ги редя цели,така ли...ако да-не ми се щеше да са цели Wink

а да не би да има някаква друга гарнитура от картофи освен пържени,картофено пюре и картофена салата Rolling Eyes   защото нищо от изброените не ми се яде, а имам само картофи и се чудя как да ги приготвя за гарнитура на основното ястие Mr. Green
Виж целия пост
# 37
а да не би да има някаква друга гарнитура от картофи освен пържени,картофено пюре и картофена салата Rolling Eyes 
печени картофи, картофи соте
Виж целия пост
# 38
  Maстърче,прочете ми мислите за меденките.... Laughing

 tuly, ето още една идеяHug
Виж целия пост
# 39
Привет.

Може ли да ми дадете линк за направа на бебешки обувки от фондан?

Търсих в тортената библиотека,но не успях да се ориентирам.  Embarassed
Виж целия пост
# 40
Здравейте,
в петък си поръчах в офиса най-вкусната супа на света. Френска лучена супа. И много ми се иска да я догодя и вкъщи, но в нета има мнооооого рецепти, пък на мен ми се иска проверена такава. Можете ли да помогнете с идеи?
Виж целия пост
# 41
straighty, заповядай рецептата на Lois за френска лучена супа.  Peace Eто и снимка на супичката, която правих по тази рецепта.- много е вкусна.  chef

Виж целия пост
# 42
Благодаря, отивам да я пробвам веднага!
Виж целия пост
# 43
Имам спешен въпрос: трябва ли маята (жива) да е на стаѝна температура за козуначено тесто? Hug
Виж целия пост
# 44
Момичета,доста съм нова като цяло в готвенето.От скоро с приятеля ми живеем заедно и започнахме да градим нашето семейство.Вече чакаме третия член и домашния уют е нещото,което ме провокира да се науча да бъда добра и разнообразна в кухнята. Simple Smile Това беше отклонението,сега въпросът (вероятно за повечето от вас глупав Confused ) - за втори път правя питка,първият беше провал.Правя всичко по рецептата,но тестото не ми се получава.Става лепкаво и с него едвам се прави топка или каквото и да е,защото остава по ръцете.Нещо му липсва,но какво.Предния път реших,че маслото е малко-явно не беше то.Сега си мисля,че брашното е малко,но все пак нали за това са тези рецепти,как на едни става,на други не?!?Е сега сложих още брашно,за да мога горе долу да оформя нещо,но е с около 400-500 гр повече от даденото в рецептата.Сега уж втасва,пък ще видим дали ще стане нещо.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия