За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 36 304
  • 734
# 705
За какво мога да използвам сусамов тахан2 Освен за хумус.  Thinking

Чарита,
наскоро в темата питах за арабски сос (тахини), едно от момичетата ми даде тази рецепта:

Арабски сос
Казва се тахини сос.

1/2ч.ч.тахини( сусамова паста)
2-3 скилитки чесън
1/4ч.ч.лимонов сок
2-3с.л.зехтин
сол
магданоз
Всичко се пасира заедно.Ако стане много гъсто се добавя малко студена вода.

Стана много вкусно. Препоръчвам ти да добавиш повече вода, за да се разреди и да не е тежко. Сосът е чудесен към пържолки, картофи, на препечена филийка на скарата .... Simple Smile
Виж целия пост
# 706
Feelinq мерси за бързия отговор но тя не е ли много водна-може ли малко да обясниш съжалявам но не съм много запозната с въпроса.
Виж целия пост
# 707
Благодаря, portokalche
Виж целия пост
# 708
Привет, момичета,
Имам един боб, накиснат от снощи, но ще успея да го сготвя чак следобяд. Ще му стане ли нещо, ако поседи още, че почти си е изпил водата? newsm78
Виж целия пост
# 709
сложи го в хладилника до тогава
Виж целия пост
# 710

а колко брашно се слага заедно с маята? напр. за едно пакетче суха мая 1 супена лъжица.. или повече?

благодаря за отговорите, момичета!   bouquet

Тя се слага направо в брашното, не се чака да шупне като живата.
Виж целия пост
# 711
Мерси Пеп-чо! Hug А да му долея ли още вода?
Виж целия пост
# 712
Здравеите,имам нужда от помощ.Трябва ми рецепта за курбан и как точно се готви?
Благодаря преджарително! Simple Smile
Виж целия пост
# 713
Колиш едно агне и готово.  Mr. Green

И аз ще чакам за рецепти.
Виж целия пост
# 714
Месото се нарязва на парчета. Вари се, заедно с дафинов лист, бахар и чер пипер на зърна. Виждала съм да се слагат понякога няколко цели глави лук и цели моркови, които после се вадят. Мисля, че не е задължително.
След като е поуварено се слага сол и олио (зависи от агнето).
Признавам си, че никога не съм правила, но съм гледала баба ми. Simple Smile
Виж целия пост
# 715
Здравеите,имам нужда от помощ.Трябва ми рецепта за курбан и как точно се готви?
Благодаря преджарително! Simple Smile

Предполагам става въпрос за бял курбан. За откриването на лова го правим така: месото се нарязва на късове(по-големички) , заедно с кокалите . Слага се в казан да ври. И тук идва тънкия момент - препенваш много старателно. Когато спре да отделя пяна, слагаш лук, олио, сол, цели зърна черен пипер и бахар, дафинов лист.
Друго предложение: потърси в рецептите на Звездев от 08.09.10г. - има много вкусна "Шилешка курбан-чорба" - правила съм я много пъти и е любима в къщи. Мисля, че може и агнешко вместо шилешко да сложиш.
Виж целия пост
# 716
jennie.to , живата мая се слага в хладка течност плюс малко захар, обикновено в рецептата пише колко - може да  се добави брашно, може и не, но захарта активира маята.
Сухата мая се слага при брашното.
Виж целия пост
# 717
jennie.to , живата мая се слага в хладка течност плюс малко захар, обикновено в рецептата пише колко - може да  се добави брашно, може и не, но захарта активира маята.
Сухата мая се слага при брашното.

Почти винаги си слагам живата мая директно,без да я активирам.Резултата е чудесен.
Виж целия пост
# 718
3xi , оказва се, че всеки си има любим начин за замесване на тесто Wink.
Виж целия пост
# 719
Мерси Пеп-чо! Hug А да му долея ли още вода?

сигурно е късно, но може да, да не остане "на сухо"
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия