За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 36 311
  • 734
# 690
За макарони с пилешко месо на фурна - слага ли се заливка с кисело мляко и яйца отгоре, като на мусака или не?
Благодаря ви.
Виж целия пост
# 691
Здравейте!!!Знам че имаше писано за това което ме интересува но нямам време да търся затова помогнете- МОГА ЛИ ДА НАПРАВЯ БАНИЦА СЪС ЗАМРАЗЕНА ТИКВА И КАК.Ще Ви бъда благодарна защото внучката си идва за няколко дни и иска баница с тиква.Е намерих от една приятелка но незнам дали става. newsm78 Hug

Може. Ние я настъргваме и я прибираме в малки пликчета. 1 пликче= 1 баница.
Виж целия пост
# 692
За макарони с пилешко месо на фурна - слага ли се заливка с кисело мляко и яйца отгоре, като на мусака или не?
Благодаря ви.

Аз правя гръцкото пастицио - макарони със кайма на фурна, и отгоре се залива с бешамел, та мисля че заливка отгоре може и да пасне на твоите макарони, но все пак нека кажат и другите момичета.
Виж целия пост
# 693
За макарони с пилешко месо на фурна - слага ли се заливка с кисело мляко и яйца отгоре, като на мусака или не?Благодаря ви.
Аз правя гръцкото пастицио - макарони със кайма на фурна, и отгоре се залива с бешамел, та мисля че заливка отгоре може и да пасне на твоите макарони, но все пак нека кажат и другите момичета.
Току що погледнах в нета как се прави бешамеловият сос, тъй като никога не съм правила. Мисля, че ще мога да се справя с него. Благодаря ти за насоката  bouquet.
Виж целия пост
# 694
За макарони с пилешко месо на фурна - слага ли се заливка с кисело мляко и яйца отгоре, като на мусака или не?
Благодаря ви.
Аз лично слагам заливка....Става сочно.....
Правя си бешамелов сос и добавям разбити 1- 2 яйца с 1/2 кофичка кисело мляко в бешамела...Понякога добавам и настърган кашкавал.Заливам и пека.Много вкусна заливка става.
Виж целия пост
# 695
За макарони с пилешко месо на фурна - слага ли се заливка с кисело мляко и яйца отгоре, като на мусака или не?
Благодаря ви.
Аз лично слагам заливка....Става сочно.....
Правя си бешамелов сос и добавям разбити 1- 2 яйца с 1/2 кофичка кисело мляко в бешамела...Понякога добавам и настърган кашкавал.Заливам и пека.Много вкусна заливка става.


Права си Мастерче за кашкавала, и аз слагам задължително кашкавал и пармезан за вкус пък.  Hug
Виж целия пост
# 696
Хондрулче...така си е Hug Hug Hug Hug Hug...Единственият недостатък на такава заливка е,че  трябва да се хапва веднага,защото след като изстине кашкавала се стяга....Затова,ако ще се яде и наследващият ден не слагам в заливката кашкавал.....Затова писах ,че слагам понякога...
Виж целия пост
# 697
Чарита,

моята баба приготвяше домашен сусамов тахан и си спомням, че майка го объркваше с малко вода и захар да стане почти бял и го мажеше на филии. С тахана можеш да приготвиш и сосове за салати!
 За ястия незнам, но знам, че е полезен в суров вид - и всеки ден е добре да се консумира, както от възрастни, така и от деца - помага за здравината на костите! Таханът се държи в хладилника и може да изкара поне месец!
Виж целия пост
# 698
Чарита,

моята баба приготвяше домашен сусамов тахан  

Как, знаеш ли?

И друг един въпрос към всички. В буркан бях мариновала сланинка, която беше малко повече стояла във фризер, старичка, мина доста време, но и сега като отворих си е жилавка доста /не се смейте, в това време ми се прияде, като вдишвам въздуха още усещам зимата Laughing/, та ако имате някаква идея за какво да я ползваме, освен за намазване на скарата, в смисъл за хапване, ако се сещате нещо....но не ми се вярва да има оправия.
Виж целия пост
# 699

вълнува ме следното нещо - какво значи маята да "шупне"? пробвала съм свежда и суха мая във всякакви температури на млякото от стайна до съвсем горещо и все не шупва това нещо!! къде греша, как мислите?
 newsm78
Виж целия пост
# 700

вълнува ме следното нещо - какво значи маята да "шупне"? пробвала съм свежда и суха мая във всякакви температури на млякото от стайна до съвсем горещо и все не шупва това нещо!! къде греша, как мислите?
 newsm78

Означава да има балончета въздух в сместа.
Виж целия пост
# 701
хваща се не само в мляко, а и с брашно,  завива да стои на топло купата  и тогава - след известно време де, виждаш как става на балончета и се надува. Че се и чува шуш-кане  Wink дори

Be Light , сложи я в тенджерка с вода и сол още, свари за 10 мин, охлади добре в хладилник и тогава нарежи. Ще стане по крехка  Peace ако искаш направо и подправки сложи.
Виж целия пост
# 702

а колко брашно се слага заедно с маята? напр. за едно пакетче суха мая 1 супена лъжица.. или повече?

благодаря за отговорите, момичета!   bouquet
Виж целия пост
# 703
ако не е написано в рецептата - толкова, че да стане на кашичка с млякото или водата   Peace Но това за живата мая, със суха не меся, но тя май направо в брашното се поставя,  ще ти кажат момичетата днес.
Виж целия пост
# 704
Момичета, някоя от вас замразявала ли е крем карамел във фризера?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия