Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

помощ!!! БРОНХОПНЕВМОНИЯ

  • 15 506
  • 17
ПРИВЕТ момичета! Моите две момчета вчера се оказаха болни от бронхопневмония. след 1-месечно кашляне на 3-годишното ми дете, най -сетне доки се сети да направи снимка и болестта цъфна. Не се чувала със слушалки. Но вече и 1-годишния ми син също е заразен, рентгена го показа. сега съм втресена, и двамата са на инжекции цефтриаксон. но чета много лоши неща за това заболяване, а имам и големи резерви към антибиотиците, но сега нямало накъде... може ли някоя мама с опит, да ми подскаже как да им олесня оздравяването и как да ги възстановявам след това. до сега малкия е бил само на хомеопатия, а баткото преди коледа пак се наложи с инжекции да го оправяме от бронхит.
благодаря ви предварително   bouquet, много съм изплашена   #Crazy
Виж целия пост
# 1
Мамче, спри да тровиш дечицата си с анти биос- против живота. Решението е в лечението с класическа хомеопатия и то при хомеопат, който не лекува симптомите, а лекува причините на симптомите. Така се лекуваме многодетното ми семейство заедно с мъжа ми вече от 6 год. само с хомеопатия, билки  и хранителни добавки. Аз съм краен противник на синтетичните лекарства, защото преди 6 год. точно като теб и двете ми деца бяха с пневмонии. Тогава взех решението, че приключвам със синтетичните отрови. Осъзнах, че нямам право да тровя вече децата си, дори и да съм им майка. Напротив като майка взех отговорното решение да променя радикално не само лечението им да стане природосъобразно, а и храната да я избирам с по- малко емулгатори и консерванти, които допълнително тровят. Защото тогава децата ми бяха много болни- спастични бронхити, задушаване, атопични дерматити- кошмар. И чудото стана. Вече 6 години ние се лекуваме само с хомеопатия и то много успешно. Така, че има вариант за теб да спреш отовата на децата ти. С вас съм и ви пожелавам здраве!  Hug
Виж целия пост
# 2
привет, благодаря ти за отговора, но всички твърдят, че в това състояние нямаме друг изход. На всичкото отгоре снощи малкия направи обрив, който никой не знае на какво се дължи, вероятно алергия... сега цял ден ще ходим по лекари, докато детето припадне от изнемещоние... #2gunfire #2gunfire #2gunfire
отдавна съм против АБ, но в случаи като този се доверявам на лекарите, които казват, че се налага newsm78 newsm78 newsm78. честно казано съм изплашена много и нямам идея кой ще ми помогне, искам само децата ми да са добре.
В Хасково няма класически хомеопат, всички са "смесени" боаронски и стари джипита, които са решили да станат малко "по-модерни".
а семейството ми не е с такива възможности, че да ходим на преглед до Пловдив, примерно. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 3
Разбрах те. Просто не сте получили добро хомеопатично лечение до този момент. Знаеш, че хомеопатията често дава лечебни кризи. Различаваш ли кога е лечебна криза и кога е реално заболяване? Обривите най-вероятно са от антибиотиците. Поне не се облъчвайте повече с рентген, освен задръстването с антибиотици. Помисли след като ги излекуваш как да ги укрепиш, че да не стигат до бронхопневмонии повече. Ако нямаш идеи аз имам много от личната си практика през годините. С поздрави  Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Моите две момчета вчера се оказаха болни от бронхопневмония...  до сега малкия е бил само на хомеопатия, а баткото преди коледа пак се наложи с инжекции да го оправяме от бронхит.


А не ти ли мина през ума, че тая хомеопатия не действа? Трябва ли да се стигне до усложнения, за да се прибегне към алопатия?
Виж целия пост
# 5
В Хасково има класически хомеопат- д-р Мария Грозева. Да, тя е бивш личен лекар, но от миналата година не работи като джи пи.
Виж целия пост
# 6
Моите две момчета вчера се оказаха болни от бронхопневмония...  до сега малкия е бил само на хомеопатия, а баткото преди коледа пак се наложи с инжекции да го оправяме от бронхит.


А не ти ли мина през ума, че тая хомеопатия не действа? Трябва ли да се стигне до усложнения, за да се прибегне към алопатия?


 Може без антибиотици и синтетични лекарства, ако се лекувате качествено при хомеопат от класическата система. Такива са: лекари, които са спрели изцяло да практикуват традиционната медицина и са завършили дългогодишен курс по класическата система, а не краткия боаронски  курс, или практикуващи хомеопати завършили 3 год. курс към Хомеопатично общество. Ние сме вече 6 годишно доказателство, че не сме се лекували със синтетика, защото сме се лекували качествено само с хомеопатия. А имам много познати, които са и по-дългогодишно доказателство.  Grinning Така, че който гледа, но не вижда; слуша, но не чува; усеща, но не осъзнава, още не му е дошло времето да спре да страда! И понеже не осъзнава, да не си налага мнението, че хомеопатията не действа!  Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Не съм толква веща в нещата, но ще ти кажа аз какво направих.

Бронхит, хрипове, незнам си какво.Изписаха ни АБ.Пихме го 10 дни.За 2 дена положението беше добре.После пак се почнакашлица, сополи, Т.Отиваме на преглед.Той ни казва :"Ааа, не е минало, хайде еди кой си АБ да пробваме"  Shocked Каза, че още имаме хрипове.
Нищо не казах, в кабинета се съгласих.
Разрових се за рецепти и  5 дни му налагах на гърдите мед с жълтък ( суров, че бях тръгнала да варя  Laughing )
На 6-я ден отиваме на преглед.Няма следи от хрипове.Доктора доволен, че АБ е помогнал ( с още някакви др лекарства)  Laughing

Не те съветвам да правиш точно така.Просто тогава бях сигурна, че няма да дам повече АБ и спрях всякакви лекарства на моя отговорнсот.
Виж целия пост
# 8
В София, дори в болниците рядко използват инжекции с АБ. Ние винаги сме пили АБ. Не знам до колко е ефикасно това лечение, след като за бронхит също Ви предписват инжекции!!!!
а
Последните мнения, които четох, са че  вирусната пневмония, не се чува на слушалка, но и не се налага АБ, защото както се пише навсякъде "АБ при вируси не действат".
Не искам да те плаша или успокоявам, знам какво казват лекарите и съм на мнение че понякога преувеличават. Не се стресирай излишно, опитай с бабини методи и хомеопатия едновременно с АБ, независимо, че ще се изсипят тонове против.   

По принцип при пневмония за да има бързо и ефикасно лечение се прилагат лапи със синап, или мазане с мед, ако не си запозната отдели малко време  във форума са обсъждани многократно.

Виж целия пост
# 9

 Може без антибиотици и синтетични лекарства, ако се лекувате качествено при хомеопат от класическата система. Такива са: лекари, които са спрели изцяло да практикуват традиционната медицина и са завършили дългогодишен курс по класическата система, а не краткия боаронски  курс, или практикуващи хомеопати завършили 3 год. курс към Хомеопатично общество. Ние сме вече 6 годишно доказателство, че не сме се лекували със синтетика, защото сме се лекували качествено само с хомеопатия.

^^минути за реклама


вярно е, че антибиотиците не действат срещу вируси; но вирусната инфекция отслабва организма, което дава възможност за лесно нашествие на бактерии - затова изписват антибиотик, за да се държат настрана бактериалните инфекции докато не мине вируса; не знам дали е правилно или не, но така правят;
Виж целия пост
# 10
begem0t_, точно това прави традиционната медицина. И това лечение за лекарите е правилно, защото такова им е обучението във висшите мед. институти. Те не познават друго лечение. Както ти си написала- вирусната инфекция отслабва организма. И точно тук идва на помощ хомеопатията, която засилва и стимулира жизнената сила (организма). И ето защо при вирусна инфекция, като се лекуваме с хомеопатия не стигаме до усложнения и пневмонии. Напротив- оздравяваме за 3-4 дни.   Simple Smile

Lamby, когато лекуваме с хомеопатия- засилваме жизнената сила. Когато пием антибиотици отслабваме жизнената сила. Защо да правим няколко крачки напред с хомеопатията и няколко крачки назад с антибиотиците? Аз видях през моите 6 години на лечение само с хомеопатия, че организма ми се пречисти от синтетиката. И сега не боледувам толкова често и тежко колкото преди. Така се случи и с децата ми. И с всичките ми познати, които се лекуват с хомеопатия. Ние вече нямаме нужда от синтетични лекарства. Важното е жизнената сила да е в добро състояние и тогава човешкият организъм се справя лесно със заболяванията. Точно чрез този метод лекува хомеопатията- засилва жизнената сила.  А и се замисли, че почти всички бебета се раждат съвършено здрави. И си дай за себе си после отговора на въпроса- Какво ли ги уврежда след като се появяват на земята съвършенно здрави?
Виж целия пост
# 11
Какво да прави една майка, когато след няколко месечно ходене по специалисти, стига до вирусна пневмония на двете деца едното на годинка, по Великденските празници.

Майката има нужда от насока накъде да тръгне, какво да прави сега, тя знае за правилния път с хомеопатия, но сега това не и помага.

Надявам се децата да са добре вече, не искам да влизам в спорове, но т.к. няколко пъти съм била в подобна ситуация си позволявам да напиша няколко реда. В такива случай лекциите колко е хубава хомеопатията, колко е добър класическия хомеопат, а АБ вреден  не помагат.
 

Виж целия пост
# 12
Какво да прави една майка, когато след няколко месечно ходене по специалисти, стига до вирусна пневмония на двете деца едното на годинка, по Великденските празници.

Майката има нужда от насока накъде да тръгне, какво да прави сега, тя знае за правилния път с хомеопатия, но сега това не и помага.

Надявам се децата да са добре вече, не искам да влизам в спорове, но т.к. няколко пъти съм била в подобна ситуация си позволявам да напиша няколко реда. В такива случай лекциите колко е хубава хомеопатията, колко е добър класическия хомеопат, а АБ вреден  не помагат.
  
Именно това е причината- пневмониите, за да пиша толкова настоятелно за лечение с хомеопатия. Точно пневмониите на двете ми деца, когато бяха на 2 и на 1 г. ме ужасиха, че отново трабва да пият поредния антибиотик. Тогава една приятелка, която беше лекувала детето си вече година и беше доволна от резултата ме посъветва, да сменим лечението. А и аз бях в безизходица. Виждах как децата ми стават все по - зле след поредния антибиотик и противоалергични сиропчета. И от тогава след тази радикална промяна в лечението се подобри и радикално здравето ни. И тъй като си била в подобна ситуация, няма как да не си забелязала, че не може да има здраве, когато подтискаме жизнената сила.  Simple Smile
  
Виж целия пост
# 13
Може ли да споделите нещо повече като инфо за д-р Мария Грозева хомеопат в Хасково
Виж целия пост
# 14
Не съм пробвала с хомеопатия, не мога да те посъветвам. Понеже синът ми е боледувал от пневмония, лекувала съм го с АБ, но като оздравителни процедури мога да припоръчам налагането на гръбчето с лапа от синапено брашно - продава се в аптеките и на опаковката има укацзание как се приготвя, как се слага, колко време се държи и т.н. Също знам и за действието на меда като загряващ компрес. Иначе аз правя масажи, давам много чай - комбинирам различни билки - с мед и лимон задължително. И е много важно да бъде на чист въздух. А пролетта е много добре да се заведат децата на Сандански - там климатът бил най-подходящ за такива болести, а лятото - на море. Смяната на климата е много благотворна.
Сетих се още, ако можеш да накараш поне по-голямото дете да надува балони.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия