Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 113

  • 100 787
  • 751
# 15
Райче Честит Рожден Ден на Матю! Да е много здравичък, весел и щастлив! Желая му весело детство, изпълнено с лудории и безброй игри!
Чакаме тортааааа!
Виж целия пост
# 16
Запис да следя  Wink
Виж целия пост
# 17
Шемет, айде, не се помотвай, дай някоя торта или поне китка пусни де.....

Да бе да ... аз съм пас  ooooh! и съм с алергия та едвам гледам.

Рая Честит рожден ден на Матю - чакаме торта  Wink
sungirlaug много ми хареса балетната торта.
Пепи пак си направила много хубави торти - не знам как смогваш аз ако мога ще си лежа цял ден.
Виж целия пост
# 18
Пепи, благодаря за темата! Футболната с цветенца е нещо ново като идея!

Тандури, много нежно! Зеленото е РА, нали?

sungirlaug, много приятни идеи за цветове и изобщо за дизайн!
Виж целия пост
# 19
Шемет, айде, не се помотвай, дай някоя торта или поне китка пусни де.....

Да бе да ... аз съм пас  ooooh! и съм с алергия та едвам гледам.


Ужас, оправяй се бързо тогава и се пази  Hug
Виж целия пост
# 20
Благодаря много за хубавите пожелания и за поздравленията! И вие много ми липсвахте!   bouquet

Понеже Стефина ме е питала нещо в предната тема отговарям-
- табелката отпадна, защото ми се стори, че ще стои претрупано и ще се загуби от красотата на дизайна, аз им бях казала на хората, че в последния момент ще реша дали да я сложа. Надписах тортата на самата подложка.
- Най-вероятно няма да мога да покажа тортите, които декорирам там, първо защото не ми е разрешено да внасям телефон, второ защото те никога не са плод на работата само на един човек ( което си има своите позитивни и негативни последици)

Дими, не е РА, а е buttercream.  Peace
Виж целия пост
# 21
_Пепи_   Hug
sungirlaug, много ми харесват цветовете на последните две торти. Този цвят праскова ли му викат, бананов ли не знам, но е един от любимите ми!
r.i.angelova, поздравления  bowuu
Tandoori , успех в работата и ти пожелавам да намериш скоро, това което наистина ще те удовлетворява!  Peace
Виж целия пост
# 22
Пепи  Hug благодарности за новата темичка! Колко торти си направила пакк?!?  Crazy Страхотни са - всички!
р.и.ангелова - много се радвам, че си спечелила. Видях кулата във фейса и точно си помислих, че ще ги смаеш всички! Поздравления!
Тандури, страхотна торта!
Шеметче, бързо да се оправиш! Ужас просто!  Hug
Райче, честит рожденник! Да ти е най-вече здрав и здравословно палав!  Hug
sungirlaug, УАУ! Страхотни торти! Предпоследната ми е тотално любима!  Heart Eyes

И две въпросчета от мен:
1. Смятам да пробвам "стандартното 'бисквитено' тесто за руло" на Димитрана (8 жълтъка, 4 белтъка, 100гр. захар, 80гр. брашно, 20гр. пшеничено нишесте, 1ч.л настъргана лимонена кора
щипка сол, 2-3с. л какао)
. Но в нейните рецепти не се споменава да го сиропира. Правили ли сте го и сиропирате ли блатовете по тази рецепта?

2. Така или иначе имам от несъхнещата маса на Ирида. Сега се чудя ако покрия тортата с нея, има ли някаква врътка, за да не е толкова меко и свличащо се това тесто  Rolling Eyes .... Или аз съм много спъната в ръцете  newsm78
Виж целия пост
# 23
запис Simple Smile Пепи   bouquet
Виж целия пост
# 24
Момичета, вместо ЗАПИС има бутон "Извести". Така ще получавате новите известия по темата. Моля използвайте него. Това е някакво нововъведение, но е много полезно Simple Smile

Леля Ог, много красива тортичка. Твориш много хубаво винаги.

Тандурка, радвам се, че въпреки натоварения ти график успяваш да се включиш тук. Ще се радвам като се освестиш да споделиш някоя местна тайна.

Пепи, ти нямаш ли извенение да си почиваш?! Творбите ти както винаги са на ниво. Тази с пиратското знаме ме плени.

sungirlaug много са ти хубави и изпънати тортите. Нежни и премерени откъм детайли. Последаната е много красива. Супер готина и цвета е страхотен.

r.i.angelova честита награда   bouquet





Виж целия пост
# 25
Привет,фей на тортите! Записвам се в новата тема с първата си двуетажна торта за едната годинка на един сладур.Тортата-много изстрадана,направена с кански, родилни мъки Joy но в крайна сметка резултатът на мен ми хареса, а още по-важно е че на поръчителката и детенце я харесаха,както и всички присъстващи.Та, първо имам няколко питания,ще съм благодарна за отговори към един новобранец  Wink Правя руска мастикаII-никога не може да ми поеме цялата пустра захар??Също така, нормално ли е когато тортата поседи извън хладилника, да получава някаква лъскавиня сякаш се разтапя?? И най-важното,което ме интересува- първият етаж подаде под натискът на вторият-нещо много тежка се получи newsm78 А сложих подложка и на вторият.В краина сметка на шишовете навих конец,за да не пропада подложката.Ето и резултатът:


И накрая- благодарности към авторката на този блог  http://www.mycookingbookblog.com/,от който гледах за фигурките.незнам дали дамата е сред тукашните майсторки   bouquet Фигурките си имат кусури,но като за сефте мисля че се получиха
Виж целия пост
# 26
Момичета, благодаря ви за милите думи  Hug Hug Hug

sungirlaug, много хубави торти, но чантата ме грабна най-много.

silrai-че, да изреждам ли тортите с целулит или ще продължаваш да се взираш. С буйките, с ягосов сладкиш и 18-ката имат целулитче на места  Sad

Шеметче, тези торти са все пак за 1 месец правени. Нищо работа, като се има предвид, че преди правех по 7-8 на седмица.

Пепи, благодаря за темата! Футболната с цветенца е нещо ново като идея!

Димииииииии, слагай очила ипак гледай мила. На футболната канта е от нарисуевани футболни топки.

Пепи, ти нямаш ли извенение да си почиваш?! Творбите ти както винаги са на ниво. Тази с пиратското знаме ме плени.

Абе аз оправдание имам, ама пусто не ме свърта без работа Sad

Марая, много ярка и типично детска торта. По фигурките може да с епоработи още, но предполагам че са ти първи. Браво.
Виж целия пост
# 27
Пепи, доста хляб има да изям, за да те "критикувам на воля"  Wink
sungirlaug, чудесни торти! Само дръжката на чантата ми е малко неравна, нарочни ли е така?
Марая, много цветна тортичка! Тигър ти е най-хубав, а Прасчо има доста по-дълги уши. Следващия път ще ги направиш по-хубави.
Tandoori, поздравления за работата! За мен е малко странно, че има теб какво да научат, но може и така да е.  Laughing Споделяй по някоя тайна от кухнята, ако имаш тази възможност.
Tatitt, напротив! Авторката във всяка рецепта споменава, че пулверизира с прясно мляко, т.е. супер нежно се напояват. Според мен обаче няма нужда. Блатовете са много нежни и влажни, не се заблуждавай, че приличат на пандишпан или на готовите, квадратни блатове. Тези са страхотни за работа и ядене, но са си трудоемки и една доза е за малка торта.
Виж целия пост
# 28
Петя, много благодаря! Така си е като чета в компанията на едногодишни  Mr. Green ..... Именно за малка торта ми трябват и затова реших да ги пробвам! Още веднъж благодаря  Hug

Ванче  Hug  bouquet
Виж целия пост
# 29
Я!!!  Shocked  Нова тема. Целувки за Пепи. Пепинко, тортите са си хубави. Ние си знаем че можеш много по-добре.  Heart Eyes
sungirlaug - цялта колекция е впечатляваща. Най-ми допадна тортата на балерината. Страхотна идея и изпълнение. А този цвят го обожавам.
Марая - тортата е много хубава. Не би трябвало да поддаде втория етаж. Да не би да си нарязала подпорките по-къси? Опитай със сламки. Става много по-стабилно.
Ангелова - Честита награда! Да си похапнете торта и после да споделиш впечатления.
Tatitt - относно питането ти за несъхнещата маса на Ирида. Голяма е лигня тази маса. За да не ти създава проблеми, трябва да я разточваш двойно по-дебело от съхнещата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия