Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 113

  • 100 786
  • 751
# 705
ditsan, недей така грубо, момичето не е дочело. Освен това тя пита за шоколадовия фондан, а не за тестото на Ванчето.
То е едно и също бе хора.
Не е едно и също гарантирам ви - аз купувам готов шоколадов фондан с вкус на шоколад, но няма качествата на шоколадовото тесто - тестото се доближава повече до шоколада за моделиране който ползват тук - Chocolate Clay (Modeling Chocolate).

Уточнението го правя принципно иначе момичето явно пита за тестото - да не се впрегнем в скандал сега ... просто от известно време съм се замислила че трябва да се разграничат тези понятия тъй като не са едно и също нещо.


Виж целия пост
# 706
shemet_neveroiaten, а шоколадовото тесто може ли да се използва за покритие, т.е. да придобие вид на чаршаф, както захарното тесто?
ПП Не исках да се хващам за думите -тесто или фондан, но както казах не съм толкова запозната и затова задавам въпросите малко тъпичко. Peace


shemet_neveroiaten, raya_рая - благодаря! Точно това ме интересуваше, дали покрива. Обясненията на Ванчето са много хубави, ще пиша като го направя какво се е получило!
Виж целия пост
# 707
shemet_neveroiaten, а шоколадовото тесто може ли да се използва за покритие, т.е. да придобие вид на чаршаф, както захарното тесто?
ПП Не исках да се хващам за думите -тесто или фондан, но както казах не съм толкова запозната и затова задавам въпросите малко тъпичко. Peace
Да , Ванчето само с такова покрива  Grinning

Иначе Шемет е права -това което се продава под името "шоколадов фондан" си е моделираща маса , но с вкус на шоколад , а това което се прави само от шоколад се води Chocolate Clay (Modeling Chocolate) ...на български "шоколадово тесто"  Simple Smile

 Няма да коментирам ,  пропуснах много страници . Rolling Eyes
Виж целия пост
# 708
едно въпросче-търся снимки на торта с формата на сладолед на клечка-мисля че някой беше пускал такава преди но не помня кой -ако се сещате ще съм ви много благодарна
Виж целия пост
# 709
PoLy_PoLy Ванчето покрива основно с това тесто (направо сме я обявили за царица на работата с него) аз също съм покривала - за можене може малко е специфично за работа обаче. Разгледай клипчетата на Ванчето ако искаш да работиш с него - има много хубави неща там.
Виж целия пост
# 710
Ще се престраша да си покажа тортите.
Това е първата ми торта, която стана много вкусна и не толкова добре изглеждаща

Само да уточня, че освен първа торта, това ми е и първата украса от марципан и първите розички.
А това е втората ми торта:

Трета все още не съм направила, но предстои
Виж целия пост
# 711
Не е едно и също гарантирам ви - аз купувам готов шоколадов фондан с вкус на шоколад, но няма качествата на шоколадовото тесто - тестото се доближава повече до шоколада за моделиране който ползват тук - Chocolate Clay (Modeling Chocolate).
Чакай малко. Само да не се приеме като спор, мооооооля! Исках да кажа, че това което ползвам аз като рецепта е почти същото като това което е цитирала Поли. Идея си нямам, там по чуждите страни кое как се нарича и кое какъв вкус има. Явно не се изразих правилно. Дори незнам как се казва това, което правя аз.
Поли, скачай в библиотеката, намери ми Научния труд за това тесто и ако нещо се обърка там имаш инструкции кое как се оправя.
Аз не се отказвам от ШТ поради простата причина, че е много вкусно и почти всеки си го яде. Смесвам го с 1/3 съхнеща маса на Ирида. Така добива повече пластичност. За чаршаф е перфектно, стига да си го докараш до нужната гъстота.  Единствения му проблем е големия конденз сега в жегите. Току що си забърках 5 кг бяло ШТ, и сега ще си го смесвам с Иридата.   Mr. Green Голяма е лигня в тая жега, ама ще го боря.
Виж целия пост
# 712
Здравейте момичета, искам само да споделя моят опит със шоколадовото тесто на Ванчето или поне аз го правих по нейната рецепта и изгледах филмчетата и изчетох Научинят и труд, на мен ми хареса и допадна много. Лично за мен то е най-вкусно и много хубаво се моделира с него, със захарният фондан по рецепта на Димитрана все немога да достигна необходимата пластичност. Само последният ми опит с него беше провал, но май съм прекалила със глюкозата, стана меко и се разтягаше като дъвка. Ваня благодаря ти, за споделеният опит на мен ми беше в огромна полза всичко което си описала за работа с него.
Виж целия пост
# 713

Чакам  Joy аз затова и дописах, че явно момичето пита за твоето шоколадово тесто просто правя уточнение, че двете неща се различават чисто информативно  Flutter  няма да спориме - това хич не ми е темата днес, че съм на метлата и няма скоро да сляза от нея, което обаче няма нищо общо с темата за тортите фонданите и тестата.

Виж целия пост
# 714
Краставичка,във никакъв случай не съм искала а и не мисля че съм била груба.Просто спрямо рецептата която беше написала и по спомен реших че е тестотот на Ванчето и реших че не е дочела докрай където е обяснено за белия шоколад.Просто исках да я насоча да допрочете всичко.
Ако съм била груба ме извинете,но просто прелитах през темата и исках да помогна но явно както и до сега си е по-добре да си мълча.
Виж целия пост
# 715
едно въпросче-търся снимки на торта с формата на сладолед на клечка-мисля че някой беше пускал такава преди но не помня кой -ако се сещате ще съм ви много благодарна
може и да са ти отговорили, но това е Пепи
позволявам си да ти пусна и препратка към албума
http://multiply.com/mu/pepiy/image/2/photos/5/500x500/232/IMG-93 … mp;nmid=218908739
http://pepiy.multiply.com/photos/album/5/5
Виж целия пост
# 716
благодаря ти много Нинче   bouquet
Виж целия пост
# 717
Здравейте отново!

Вчера попитах Как да залепя украсата върху покритието? Не става въпрос за обемни фигури, а за плоски изрязани цветя, кръгчета и т.н.

Много бих искала, ако някоя от вас може, да ми отдели 3 минути. Благораря!


Не бих искала да влизам в спорове относно icing-а. Ето това си купих
и на пакета пише, че съдържа 99,5% бяла захар. А Royal Icing – бяла захар, сух белтък и лимонена киселина.

Виж целия пост
# 718
Ами дано ти помогна, но разбирам че това е суха смес за приготвяне на Роял айсинг, трябва ти чиста пудра захар, пресята добре за да си приготвиш захарно тесто
фигурките се прикрепват с вода, или вода+глюкоза, някои момичета тук ползват и някакви хранителни "лепила", не съм ползвала такива, аз действам с вода, но в случая с твоя проблем това е неприложимо
betina33  Hug
Виж целия пост
# 719
Точно за такъв вид торта се отнася въпросчето ми.

http://pepiy.multiply.com/photos/album/5/5#photo=13

Ами дано ти помогна, но разбирам че това е суха смес за приготвяне на Роял айсинг, трябва ти чиста пудра захар, пресята добре за да си приготвиш захарно тесто
фигурките се прикрепват с вода, или вода+глюкоза, някои момичета тук ползват и някакви хранителни "лепила", не съм ползвала такива, аз действам с вода, но в случая с твоя проблем това е неприложимо
betina33  Hug
 

nin4e, благодаря ти много  Hug!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия