Някои от мазнините ми звучат екзотично, не съм ги и чувала, камо ли да ги видя по витрините на нашите магазини. А може би не съм се и заглеждала
Аз станах огромен последовател на идеите на д-р Гайдурков, и следвам неговите препоръки по отношение на готвенето, и по-точно на термичното обработване на мазнините.
Такова нещо у дома - не се случва.
След като приготвя ястието, и го сваля от котлона, добавям краве масло. Това по отношние на печенето и варенето.
Не пържа нищо. В рамките на 10 месеца само 1 път съм опържила по 1 филия на всяко дете, защото нещо се заговорихме, и тъй като имам 3 момченца прецених, че по-добре да им опържа по една филия, отколкото да я мислят.
Сладки изделия също не правя, освен ако не са придобили вкуса си от плодове. Тук също важи правилото за маслото.
Купувам всякакво масло, напоследък обаче, неизвестно защо за мен, много вдигнаха цената на жълтото немско, затова наблягам на българското във вакумни опаковки. Около 11-12 лв дето му е килограмът.
Благодаря ви за линковете на статиите за точките на горене - не знаех за тези подробности. Сториха ми се много интересни. Но все пак ще предпочета да избягвам топлинната обработка. Щом 10 месеца сме оцеляли по този начин, значи за нашето семейство не е фатално