Стевия вместо захар в сладкиши

  • 59 428
  • 49
# 45
alra досега единствено съм имала проблем с млякото с ориз.Наистина ми се втечни.Иначе сме пробвали да направим мармалад и сложихме пектин за да го сгъсти,но си нямам на идея дали става за сгъстяване на други храни Rolling Eyes


Виж целия пост
# 46
Тук има доста информация за стевията и пропорцийте, в които да се ползва
http://www.bb-team.org/articles/3177_steviya#axzz2jPjeO0nO
Виж целия пост
# 47
Петлето , със стевия не можеш да правиш компот.
стевията няма стеризилизиращите свойства на захарта и не става за консерви.

ако искаш просто да свариш плодове за директна консумация, то може да ползваш стевия, но за зимнина не става.
Може, и съм категорична! Моя приятелка второ лято прави на внука си компоти и сладка с течна стевия. На сладката я добавя в края на варенето, а на компотите си слага на вкус според плодовете.
Виж целия пост
# 48
Здравейте момичета , и аз съм заместила захарта със стевия и съм доста доволна ,кафето има малко странен вкус ,но ...Днес направих тиква печена и пюре със стевия станаха уникални ,по малко от половин лъжичка на парче и около половин лъжичка за 8 мисля парчета пасирани ,но все пак се опитва на вкус .Ако някой може да каже някоя рецепта и колко слагате в млякото с ориз ,защото искам да направя . Благодаря
Виж целия пост
# 49
Здравей,за да ти се получава винаги всичко ти препоръчвам кокосов нектар,агаве или ксилитол.
В професионалното сладкарство не се използва стевия,разбира се всичко е въпрос на личен избор.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия