Ешерихия коли

  • 27 139
  • 259
# 135
То цитрисепт хубаво, ама златни ще излязат тези плодове и зеленчуци. Въпросните капки хич не са евтини за битова употреба като дезифектант.
Виж целия пост
# 136
Aмукина е дезифенктант за такива цели, дават го като подходящ и за бебета. Не знам колко струва, не го ползвам, даже хвърлих едно неразпечатно шише. Предубена съм като дезинфекцирането на каквото и да било освен по медицински причини.
Виж целия пост
# 137
....да върна темата малко към настоящата ситуация в Германия.

Днес публикуваха съмнения на един собственик на много голяма лаборатория, че бактерията може да идва от комплекс за биогаз.   Thinking
Виж целия пост
# 138
Скоро ми предстои ходене в Северна Германия и да си кажа честно се притеснявам. Вярвам, че елементарната хигиена помага, но се чудя как да избегна храненето на вън.
А иначе за методите на почистване на зеленчуците - верото не ми допада, макар, че почти на всякъде в т.нар. западен свят мият чиниите само с накисване във вода с веро и не ги плакнат (те половината така и се къпят, но това е друга тема).
Педиатърката на детето в България твърдеше, че най добре се мият плодове и зеленчуци с ледена вода, кисненето им също помага.
Някой спомена калиев перманганат - аз не знам дали помага, но ако го ползвате, разтвора трябва да е бледо розов - не е отровен, а и ако се изплакне допълнително ще е ОК.
Ползвала съм го за кожни раздразнения на бебе.
Аз лично ще се запася с антибактериални кремове и кърпички. Не искам дори да се замислям как се приготвя храната в ресторантите, защото ще ми се наложи да ям само в къщи, а това не винаги ми се отдава с моите пътувания.
Ако имате добри предложения за относително безопасна храна в Германия ще съм ви благодарна.
Виж целия пост
# 139
 Gugy, въобще не се притеснявай. Всичко са медийни преувеличавания, драматизиране, създаване на ненужна психоза. В Германия има някъде към 80 милиона. От тези 80 милиона са се заразили 400- 500 човека. Сещаш ли се колко е излишно и колко е глупаво да се притеснява човек.
Виж целия пост
# 140
Да им имам имената на тия бактерии аз, в началото си помислих, че иде реч за порода куче или някакъв нов модел автомобили! Laughing Laughing Laughing

ПП А зеленчуците и плодовете, които консумираме аз и семейството ми ще продължавам да си ги мия все така под обилно течаща вода и без сапун или дезинфектант, все едно на нивата едно време хората сапун са ползвали ooooh!!
Виж целия пост
# 141
Gugy, въобще не се притеснявай. Всичко са медийни преувеличавания, драматизиране, създаване на ненужна психоза. В Германия има някъде към 80 милиона. От тези 80 милиона са се заразили 400- 500 човека. Сещаш ли се колко е излишно и колко е глупаво да се притеснява човек.

Над 80 милиона, 2000 заразени, от които 500 са с тежка форма и усложнения. Не че тези цифри са повод за паника, де  Wink 

Гуги, как да ти кажем препоръки, като не е известно още от къде точно идва бактерията? Ако искаш яж само пици и ястия, които се приготвят на фурна, в това число хлебни изделия, за друга препоръка не се сещам. И ние тук се чудим вече какво да ядем и какво - не.
Виж целия пост
# 142
Тогава ще си поръчваш храна, която е минала термична обработка.
Това за психозите също ми изглежда съвсем логично - за каква епидемия може да се говори, ако са заразени 2 000 човека на 80 000 000 (поправих се). По-скоро психозата се създава и засилва заради несигурността и неизвестността.
Виж целия пост
# 143
Според мен положението е сериозно, 2000 са голям брой и усложнението е тежко. Най-лошото е, че не се знае как да се спре,  няма антибиотик, който да помага на лечението.
Не вярвам в теорията за миенето на зеленчуците, хората от години така си ги ядат. Как 20 години така си ял, а сега изведнъж се заразяваш с непознат щам на бактерията. Явно и бактерията се е появила за първи път и въпроса е от къде, как, кой.

Сигурно сте видели - http://dnes.dir.bg/temite/news/razsledvane-Germania-bakteria-zar … 614?tag_id=110940, има известни съмнения за умишлено заразяване. Възможно е да се е появила и при производството на биогаз.
Виж целия пост
# 144
Оти, така е, ноо  Кожицата ми е скъпа
 Mr. Green
Естествено, че в Германия живеят хора и хич им не е за бактерията, надявам се и ние да се  разминем с нея - не е новост, но да ви кажа пак, че ки,и.ицата ме п,едаде
Виж целия пост
# 145
Е, 2000 души заразени, 16 смъртни случаи, 500 в тежко положение за няколко дни.
Вие на това какво му казвате?
Ако някой ваш близък е сред тази статистика дали ще мислите така? Хората не са просто цифри. Оказа се, че щамът е мутирал и може да се предава от човек на човек. Засега не могат да открият източника на заразата. За мен това е притеснително. Не е ясно какво предстои и какви изненади да се очакват.
По принцип не съм паника, ама сега заемам обратната страна, мисля, че хората трябва да се замислят какво им се случва напоследък.
Виж целия пост
# 146
 В момента хапвам яки големи турски домати с моцарела, босилек и зехтин, и пийват студено бяло вино. Домати купувам откакто избухна психозата за бактерията всеки ден, и ям по много. Струват жълти центове в турския магазин, а са истински месести големи домати, както домашните в България. Ето колко ме е страх  Mr. Green
Виж целия пост
# 147
Лично аз съм притеснена, не крия. Но от паника файда няма, напротив. Моля се само в близките дни да открият вече източника  Praynig
Виж целия пост
# 148
Оти, изобщо не е смешно, че са измрели толкова хора, както и че сума други са в тежко състояние. Което няма нищо общо с доматите и моцарелата. Всички ядем, няма да останем на фотосинтеза, я. И не става въпрос за страх, а за размисъл.
Виж целия пост
# 149
 Клонке, аз не се смея на хората, естествено, че има жертви, и че на някой хора животът им е сринат. Просто казвам, че аз не съм паникьорка и никога не съм била шубе от масови психози и истерии. А в тоя голям малък свят има толкова неща, които са незнайни, конспиративни и потенциално опасни, че колкото и да мислим пак няма да измислим кой какво и защо. Така че гледам да си живея живота, да не се тревожа за нищо, пък да става каквото ми е писано.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия