Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Забелване на пишлето или не?

  • 180 293
  • 1 153
Моля всички майки, наи-вече на момченца кажете колко са забелвали пишлетата, от кога, как и по колко или не? Една акушерка ме посъветва да не го пипам пишлето и до 5 годинка щяло да се оправи само  newsm78, но вапреки това нещо ме гложди ooooh! ние сме на 2 месеца........моля ви споделете опита си  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig
Виж целия пост
# 1
Здравей,
Ние сме на 5 мес и половина. Колкото лекари попиташ, толкова отговори ще получиш. След няколко консултации в крайна сметка аз се спрях на варианта след 4ти мес. Първите два пъти го направи педиатъра (аз не бих и могла) Аз само поддържам забеленото от него и почиствах с риванол.

Колкото до тези, които смятат, че не трябва да се забелва ще кажа, че според мен е по добре по-рано, отколкото по-късно (травмите са много по-големи)
Виж целия пост
# 2
Здравей,
по съвет на ЛЛ започнах да забелвам още първия месец. Сега синът ми е на 1 година и напълно сме забелили пишката без болка и насилие. По принцип ти трябва да решиш дали искаш да забелваш или не. Ако решиш да не забелваш, тук някъде имаше такава тема. Съветът ми е - ако решиш да забелваш започваш съвсем внимателно и полека. Никакви резки дърпания и други подобни. Така полека-лека до към годинка ще се забели. не е болезнено и няма нужда от риванол, ако се прави полека.  Рязкото забелване, правено от лекари в много случаи води до обратния резултат, т.е. първо има болка и второ отново зараства, а мисля, че може и да се предизвика хирургическа намеса. Трябва да се прави постепенно без да се бърза. Ако те е страх и не искаш, не позволявай и на лекарите да го забелят насила.
Виж целия пост
# 3
Има сумати теми и статии по въпроса..всеки лекар е със собствено мнение..
Навремето с първия ни син, и аз четох, чудих и се маех аджеба "да" или"не"-в крайна сметка избрах по-малкото "зло"-да направя аз "забелването", бавно, внимателно и постепенно, за да не го направи вместо мен на 2 или 3г някой доктор- без да ме пита, изведнъж, болезнено и травмиращо за детето ни Peace
Със втория ни син процедирах по същия начин.
Започнах на около месец на бебето и  за около месец-два всичко бе приключило без да има стрес и болка за дребосъка Wink
Виж целия пост
# 4
И все пак,ако не успееш сама да го забелиш и се наложи да опреш до лекар,отиди при детски хирург.
Аз избрах този вариант.Хирургът ме посъветва,че най-лесно и най-нетравмиращо е,ако се извърши в периода 6-9 месечна възраст.

Виж целия пост
# 5
Не, разбира се. Никой не може да ме убеди, че природата е направила такава генерална грешка да сбърка при всички мъже, така че всеки път да трябва да се месят родителите.
Всичко опира до информирания избор  Peace.
Лично аз се информирах първоначално от този сайт:

http://pippilotamentolka.wordpress.com/2011/01/17/phimosa/, а по-нататък се разрових и в чуждоезични. Обяснено е много разбираемо и достъпно.
И в края на краищата всичко пак опира до личното решение. Аз избрах да не притеснявам сина си ненужно, защото мен никой не ме е дефлорирал насилствено, а забелването при пениса има само и единствено тази функция - да спомага при половия процес.
Успех в избора! Peace
Виж целия пост
# 6
След дълго умуване и четене реших да не забелвам. Засега няма проблеми, надявам се и за в бъдеще да няма.
Успех и от мен!
Виж целия пост
# 7
не съм пипала и нямам такова намерение. и аз мисля като Marrah  Peace въпрос на личен избор, информирай се, чети и тогава вземи решение кой лекар да слушаш и дали да го слушаш.
Виж целия пост
# 8
Не се пипа, забелва, дърпа, къса и реже нищо по кожата и пениса на момченцата!!!
Виж целия пост
# 9
Да и при двете ми момчета. Чела съм всички нови статии за това, че забелването се осъщестява от самосебе си, че физиологичната фимоза е нещо нормално, обаче друго виждат очите ми - тези, които не спомагат процеса, имат по-често проблеми от тези, които са се справили навреме и в крайна сметка стигат до хирург или се сдобиват с възпаления.
Освен това се пропуска фактът, че напоследък децата стоят с памперси до 2-3 годинишни (което за мен е безумие), че и повече и практически няма как сами да си забелят пишките, както се споменава в някои от статиите. Според педиатърката на децата ми, запаряването от памперса може да доведе до възпаления и сраствания, така че тя силно препоръчва да се помогне на забелването.
Виж целия пост
# 10
обаче друго виждат очите ми - тези, които не спомагат процеса, имат по-често проблеми от тези, които са се справили навреме и в крайна сметка стигат до хирург или се сдобиват с възпаления.

Четейки подобна информация и от опита на приятелките ми реших, че няма да загубя ако се пробвам при първата смяна на памперса. Случи се толкова лесно и естествено, че изобщо не съм се замисляла повече по този въпрос. Педиатърката ми беше казала, че ако не се справя ще го направи тя към 7-мия месец. Мисля си, че има някои анатомични особености, които спомагат или възпрепятстват, но ще запазя тези разсъждения за себе си.  Blush
Виж целия пост
# 11
Не.  Peace
Остави на природата да си свърши работата, няма за остане незабелен, не бой се. Вече ако се появи червенина, видим дискомфорт или миризма, то потърси лекарски съвет задължително. Ако няма нищо не пипай.
Виж целия пост
# 12
 newsm78 Чувствам се толкова непросветена! Аз забелвам откакто е навършил 1 месец. То даже това, което правя, не знам дали се води за забелване. През ден оголвам докъдето може, без да натискам и дърпам. Засега се е оголила наполовина. Педиатърката на всяка консултация проверява докъде съм стигнала и всеки път опява "нищо не си направила, ако продължава така, ще ви пратя на хирург"... А аз повече от това какво да направя, не мога да му дърпам пишлето със сила, докъдето поддаде - дотам, повече не смея да го натискам. Не знам и аз вече дали наистина "доникъде не съм стигнала", или е правилно това, което правя, чета, че пишлетата се забелвали напълно някъде към годинката, а ние сме на 6 месеца, защо тогава на хирург?... А забелвам изобщо и защото се роди с хидронефроза и трябваше да предотвратявам навлизането на всякаква инфекция и затова почиствам, като забеля.
Виж целия пост
# 13
Мелинда, порчети (ако не си) тази статия, ще отговори доста изчерпателно и разбираемо на въпросите и притесненията ти  Hug
Виж целия пост
# 14
Благодаря ти, Блонди!!!  newsm51
От прочетеното в статията стигам до заключението, че правя нещата правилно, а педиатърката следващия път ще я пратя нея на хирург - да и сложат малко мозък в главата, ако могат...  #2gunfire
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия