Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Закупуване на апартамент в София ДИРЕКТНО от строителна фирма???

  • 148 419
  • 362
# 315
Зависи колко бързо строят, по мое мнение от 14, до 15,16....година, година и половина.
Виж целия пост
# 316
Най-грубо казано от дупка до акт 14 е около година и после до акт 15 пак толкова. И ако всичко е точно за акт 16 са 2-3 месеца.
Виж целия пост
# 317
Здравейте, не успях да открия актуална тема, извинявам се, ако въпросът ми не е подходящ. Капарирали сме жилище на акт 14, като се очаква до края на декември да са подадени документи за акт 16/ така е по договор/. Започваме да обмисляме довършителните работи и фирмата строител ни предлага няколко дизайна на бани и тоалетни, ламинат, плочки и интериорни врати. Сумата, която искат на квадрат е 100 Евро. Като за целия апартамент това е 12 600 Евро-това включва две бани с тоалетни. Правим сметка, че така ще стане по-бързо, дизайна ни харесва също, няма да плащаме наем два месеца. Дали е разумна цена? Да уточня, че ние самите няма да си правим нищо сами, защото нямаме възможност или умения.

Благодаря много Simple Smile
Виж целия пост
# 318
Не разбрах точните количества и спецификация, но не ми звучи много, а и няма да се разправяте. И ще имате все пак някаква гаранция, защото майсторите върви ги гони. Във вашата ситуация ми изглежда нелошо решение.
Виж целия пост
# 319
Ако цената включва завършване на две бани, боядисани стени и таван, готов под, значи даже е направо ниска. Но зависи и какви материали и колко качествено ще е изпълнено.
Виж целия пост
# 320
Чак пък ниска! Край наше "село" довършването до ключ /и то не с най-ниския клас материали/ е 60 евро/кв.
Виж целия пост
# 321
Аз имам апартаменти, купени с довършителни работи (преди 11 г.), и толкова долнопробен ламинат и плочки не съм виждала (плочките си сменят цвета при миене).
Виж целия пост
# 322
Масово услугата довършителни работи е с много евтини материали и висока цена на квадрат. Отделно ползват отстъпки големи ако например поръчат 20 врати вместо 1 или голямо количество ламинат или фаянс.
Виж целия пост
# 323
Ама нали ще имат избор? Няма да ги поставят пред свършен факт с материалите.
Виж целия пост
# 324
Завършване с качествени материали може да надхвърли и €500 на квадрат.
Предполагам, че при цени €60-100 на квадрат се плаща основно за труда, а материалите са възмножно най-евтините. На пример, за €150 на квадрат разликата ще идва основно от по-добри материали.
Виж целия пост
# 325
И на нас ни предложиха същата оферта, но според мен е скъпо. Поправете ме какво точно струва 100Е на квадрат, смятам така - хубави плочки 50-80лв/кв + лепене и материали още толкова, пак е на половина? Или в цената влизат и сифони, вградени структури, т.е до ключ.
Виж целия пост
# 326
Аз останах с впечатление, че говорим за довършени бани и завършени стаи - с боя, ламинат, ключове и контакти... Т.е. до ключ.
Виж целия пост
# 327
Освен плочките и лепилото, завършването включва неща като:
шкапловка на стени и тавани, шлайфане, грундиране, боядисване, хидроизолация в баните,  саморазливни замазки, контатки, ключове, попрозоречни первази, лайстни и т.н.
Ако има окачени тавани, се добавят още доста дейности.
Виж целия пост
# 328
Според мен включва боя, настилки, естествено с определена максимална цена,    кранове, тоалетни чинии и т.н. И интериорни врати. Хидроизолацията предполагам я има и без довършителни, както и ключовете. Ако това е случая, на мен пак не ми изглежда много изгодно със сметки на ум, всичко зависи от това какъв ще е таванът на изполваните материали.
Виж целия пост
# 329
Освен плочките и лепилото, завършването включва неща като:
шкапловка на стени и тавани, шлайфане, грундиране, боядисване, хидроизолация в баните,  саморазливни замазки, контатки, ключове, попрозоречни первази, лайстни и т.н.
Ако има окачени тавани, се добавят още доста дейности.
Включва и още.
Ако предположим, че трудът на плочкаджията(30-40лв/кв) е включен в споменатите 80 лв,
включва и труда на надзирателя на плочкаджията, който му дава дневната работа, задачи, гледа дали е добре напревено, включва телефонистката, която приема обаждания, счетоводителката, която ги смята всичките работи, ДДС-то, данък печалба (защото тия 40лв труд за плочкаджия са на черно, плащане на ръка, като ти трябва да го надзираваш. Включват хамалите, които ще докарат 1 камион с торби с лепило. Включват надзирателя на хамалите, включват телефонистката, която вика хамалите, планира, организира.
Включват общите работници, които трябва да изметат, да почистят, включват цената на "контейнер", където ще се събират строителните отпадъци, и той ще трябва да се изхвърли на специално място, след като камион го е закарал. Включват и заплатата на шофьора на камиона, цената на камиона, бензина му, таксата на сметището, за приемане на строителни отпадъци.
Включват и печалбата, на организатора на горната фирма, който не е събирал орел, рак и щука, всякакви майстори и "майстори", и си трови ежедневието с тях, за "Бог да прости", а го е направил за да изкара някой лев.

Та, когато си казвате "ами аз нямам време, не ми се хабят нерви в довършителни работи", имайте предвид, че с всеки е така. И ако някой се захване да го прави вместо вас, той си калкулира това време и нерви. Не се е родил само за да служи на другите.
И така, човек преценя. Колко точно му струва времето и нервите. Ако е баровец, и може да изкарва пари другаде, с хиляди, тогава делегира на други да вършат неговата работа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия