Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Dържавно или частно училище?

  • 13 805
  • 183
# 180
Благодаря на всички за споделените мнения. За сега се спряхме на частно училище основно поради по малкия брой деца в клас. Тук специално в държавните училища класовете са по 30 деца, което ми се вижда малко много за началните класове.
Иначе то има добри и лоши държавни училища както и добри и лоши частни такива. Това че едно училище е частно не означава че е задължително добро. А и предполагам зависи от детето, на едно дете може да му хареса един вид среда, а на друго да не му действа  чак толкова добре.
Аз специално предпочитам училища с традиции отколкото някакви новоюзлюпели се такива. Може и да съм малко старомодна.
Виж целия пост
# 181
Успех и дано останете доволни!   bouquet
Виж целия пост
# 182
То и в Германия е 3ооо евро на месец за пансион (интернат)...

Tatjana, за кое училище става въпрос, защото тук при нас за едно от най-реномираните частни училища, интерната струва € 298,00 на месец, отделно 10 пъти годишно € 94,00 и веднъж в годината режийни € 37,00 и занималнята след обяд струва € 170,00 на месец. Разбира се необходими са дребни суми за какво ли не още, но това го има и в държавните училища.
Същото  училище (на същия орден) го има и в Германия и доколкото знам интерната там струва около € 660,00 на месец).

Не оспорвам поста, просто ми стана интересно, защото разликата в сумите е огромна.
Molia te, kaji mi koe e u4ili6teto, spe6no tursia takova, slu4aino popadnah na posta.....cenite me ustroivat idealno..
Виж целия пост
# 183
Дъщеря ми учеше в известно частно училище в София 6 години от първи клас. Вярно е, че класа наброяваше сравнително малко ученици 18-20 деца .Беше пълна отличничка и ние като родители бяхме много щастливи. Системата там беше такава, че всичко се пишеше само в училище. Имаше и обяд и следобедна закуска. Цената на който влизаше в общата такса. До тук всичко е добре и уроците по английски бяха на ниво. Обаче учебните часове по някои предмети явно бяха съкращавани , за да влезат седмичните часове в изисикванията. Пропускаха се творби на известни български писатели, важни факти от историята, значими математически изисквания и т.н. и т.н.. Седми клас започна в държавно училище. Сега допълнително учи пропуските, освен по английски език, бяха значими.Много съжалявам ,че дадох детето си в частно уилище.Драги родители не допускайте тази грешка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия