За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 36 669
  • 736
# 675
  Pety,благодаря,много си мила.  bouquet
Виж целия пост
# 676
В някои рецепти, където е необходимо малко количество прясно мляко ( за сладкиши или питки) , мога ли да го заменя с кисело мляко. И ако може - чисто кисело мляко или във вид на айрян. У дома се купува прясно мляко изключително рядко ( само за кремове или мляко с ориз), а ми се иска да пробвам някои рецепти, в които има примерно 100- 200 гр. пр. мляко.
Виж целия пост
# 677
можеш, по-добре във вид на айран.
Щом рядко купваш прясно мляко, може да си купиш и разпределиш в бурканчета от пюре (или малко бутилки - 200мл) и замразиш, после вадиш и  ползваш, когато ти потрябва.
Виж целия пост
# 678
В някои рецепти, където е необходимо малко количество прясно мляко ( за сладкиши или питки) , мога ли да го заменя с кисело мляко. И ако може - чисто кисело мляко или във вид на айрян...........

Може, често го правя, защото също рядко купувам прясно, няма фенове вкъщи, само, ако ми трябва за нещо. Обикновено айрян правя и с него замествам прясното мляко, като гледам да не е кисело на вкус киселото мляко. Peace

А, пеп-4о вече написа! Grinning  bouquet
Виж целия пост
# 679
В някои рецепти, където е необходимо малко количество прясно мляко ( за сладкиши или питки) , мога ли да го заменя с кисело мляко. И ако може - чисто кисело мляко или във вид на айрян...........

Може, често го правя, защото също рядко купувам прясно, няма фенове вкъщи, само, ако ми трябва за нещо. Обикновено айрян правя и с него замествам прясното мляко, като гледам да не е кисело на вкус киселото мляко. Peace

А, пеп-4о вече написа! Grinning  bouquet
labrex, не зная кекса със сини сливи с какво мляко го правиш, но днес направих точно така - вместо прясно мляко сложих айрян. Стана много хубав, но сливите ми не останаха отгоре, май бяха по-тежички  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 680
labrex, не зная с какво мляко го правиш, но днес направих точно така - вместо прясно мляко сложих айрян. Стана много хубав, но сливите ми не останаха отгоре, май бяха по-тежички  Rolling Eyes

mama iasi , точно тоя със сливите не знам защо съм решила, че с прясно мляко е най-хубав, иначе съм го правила и с айрян и, даже само с вода. Все става, но някак с пресното мляко ми е най-пухкав и вкусен. Ако не съм си въобразила. Grinning Сливите понякога и на мен ми пропадат, имах едни много едри, те слизаха до към средата на сладкиша, но така ми хареса повече, по-сочен някак ми се стори. Другото е тестото да е било малко по-рядко. Peace
Виж целия пост
# 681
labrex, не зная с какво мляко го правиш, но днес направих точно така - вместо прясно мляко сложих айрян. Стана много хубав, но сливите ми не останаха отгоре, май бяха по-тежички  Rolling Eyes

mama iasi , точно тоя със сливите не знам защо съм решила, че с прясно мляко е най-хубав, иначе съм го правила и с айрян и, даже само с вода. Все става, но някак с пресното мляко ми е най-пухкав и вкусен. Ако не съм си въобразила. Grinning Сливите понякога и на мен ми пропадат, имах едни много едри, те слизаха до към средата на сладкиша, но така ми хареса повече, по-сочен някак ми се стори. Другото е тестото да е било малко по-рядко. Peace
Добре си беше - работя точно по рецептата/ и тавичка със същия диаметър съм намерила  Grinning/, но тъй като фурната беше заета с едни солени мъфини, след като го направих не можах да го сложа веднага да се пече, просто не прецених времето  Embarassed
Ама те и сливите бяха едни  Thinking - не много сладки и костилката се отделя със зор.
Виж целия пост
# 682
Направих един кекс който не се получи,не разбих добре белтъците на пяна и явно заради това стана сплескан или тестян,не знам точно.
Мога ли да го използвам за нещо друго,например нарязан на филийки като подложка за друг сладкиш или нещо друго...?
Виж целия пост
# 683
Момичета и МОМЧЕТА  Laughing
приемам  рецепти за бамя... (за протокола до сега не съм готвила)
Благодаря предварително   bouquet
Виж целия пост
# 684
гювеч с патладжани
маринована бамя
доматена манджа (която е с бамя)
салатата от пукана бамя на Тити

само внимавай да не им режеш целите дръжки, че се лигавят.
Виж целия пост
# 685
Тази вечер ще имам гости, знам че много обичат свински черен - винаги когато излезем на заведение си поръчват. Вчера купих дроб и сега идва проблемът как да го приготвя newsm78л Знам, че става хубав на скара, ама в момента не разполагам с такава . Пържен не искам да е. Остава на фурна - моля ви кажете ми изпитани рецепти  Hug
Виж целия пост
# 686
Тази вечер ще имам гости, знам че много обичат свински черен - винаги когато излезем на заведение си поръчват. .............. Пържен не искам да е. Остава на фурна - моля ви кажете ми изпитани рецепти  Hug

mimi_82 , погледни рецептите и опитай да прецениш дали ще ти свършат работа:

МНОГО ВКУСЕН ДРОБ

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА ПО ИТАЛИЯНСКИ, правила съм го с нарязан свински.

Виж и  на пеп-чо в блога, тя имаше хубава рецепта за черен дроб. Peace
Виж целия пост
# 687
http://pep-4o.blogspot.com/2009/10/4-800-1-200-200.html ето - дроб с чесън и лимон
Виж целия пост
# 688

моля ви дайте точната рецепта за тези вкусни камбички, какво се прави после Hug
mama iasi благодаря  Peace
Ами аз ги направих така-изчистих камбите от семките и ги наредих в тавичка. Във всяка камба сложих по 1ч.л. оцет, 1ч.л. олио, 1/2 ч.л. сол, 1/2 ч.л. захар, нарязани на кръгчета моркови и магданоз, но тези последните са по избор. Миналата година съм правила с моркови и карфиол, но може и само камби с марината. След това се запичат във фурната, докато се образува коричка и още горещи се пълнят в буркани и се затварят веднага. От 2кг. камби ми излязоха три буркана. Впоследствие като ги направих и се разрових в интернет  прочетох, че може да се сложи и аспирин, но аз не сложих. Според вас проблем ли е това  newsm78
Виж целия пост
# 689
Реших да не пускам нова тема, а да ви помоля за идеи тук. С какво да изненадам децата в училище? Синът ми ще е в първи клас и ми се ще нещо да им направя, с което да ги зарадвам. Мисля мъфини, но украсата ми е слаба страна и не знам дали ще събера търпение да украсявам всеки мъфин. Знам, че ще се отзовете. Благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия