Как приготвяте зимнина?

  • 181 721
  • 756
# 750
Мегиварна, направи си Песто с босилека - http://www.receptite.com

Песто а ла Дженовезе - Генуезко песто

Необходими продукти

    2 големи връзки босилек
    200 г сирене Пекорино
    50 г сирене Пармезан
    100 кедрови (пиниеви) ядки
    3 скилидки чесън
    250 мл зехтин

Начин на приготвяне
Босилекът се измива и се изтърсва, докато е отново сух. Сирената се натрошават. Скилидките се обелват. Кедровите ядки се запичат в тиган без мазнина. Всичко се пюрира без зехтина, докато се стане на рехав крем. Тогава се добавя зехтина на тънка струя, като се продължава да се пюрира. Песто се съхранява в хладилник до 8 месеца, трябва само да е покрито от зехтина. Може да се замрази на порции и издържа до 2 години. Поднася се към спагети, ньоки, с франзела, към сметанови сосове.


Аз домати консервирам с магданоз и сол.
Виж целия пост
# 751
Здравейте. При мен на ред са доматите. Правя млени за готвене и цели за салата. Но имам доста босилек на терасата в момента и се чудя дали мога да направя готова салата/рязани домати с босилек и сол/ в буркани. Не знам как ще е вкуса на босилека след стерилизацията. Ако някой е пробвал моля да сподели.
Благодаря

Идеално е съчетанието. Аз съм правила с босилек, но мариновани домати за салата.
Виж целия пост
# 752
За да не заключат темата ще пусна нова след половин час.
Авторката на тази тема не се е появявала отдавна тук, и за да не се обиди ще я изчакаме още малко Mr. Green
Виж целия пост
# 753
Здравейте. При мен на ред са доматите. Правя млени за готвене и цели за салата. Но имам доста босилек на терасата в момента и се чудя дали мога да направя готова салата/рязани домати с босилек и сол/ в буркани. Не знам как ще е вкуса на босилека след стерилизацията. Ако някой е пробвал моля да сподели.
Благодаря

Идеално е съчетанието. Аз съм правила с босилек, но мариновани домати за салата.

А може ли рецепта за маринованите домати. Аз за първи път ги чувам.
  bouquet
Виж целия пост
# 754
Пуснала съм нова тема, моля пишете в нея!

Нова тема

По- късно ще добавя и някои от последните рецепти и линкове.
Виж целия пост
# 755
Момичета,имаше една рецепта за мармалад от сини сливи,правен на фурна.(Нямам газов котлон за да го направя там.)
Донесоха ми две кофи сливи и се чудя какво да ги правя.

Да ти предложа и моята рецепта:
3кг сини сливи се измиват, изчистват се костилките и се нарязват на половинки. Засипват се с 1кг захар, престояват 12ч. Прибавя се 1/2 водна чаша оцет, 1 водна чаша вода, няколко парченца карамфил, канела. Разбърква се и се пече във фурна, като от време на време се разбърква. Горещ се насипва в буркани, когато изстине се запечатва, заварява се 10-тина минути за капачката.
Виж целия пост
# 756
Дами, краставички как могат да се съхранят за зимъска? Освен мариновани и на туршия?  bouquet
[/qаuote]     аз ги рендосвам за фризера и ги слагам в малки пликове като за един таратор защото като се извадят се поставят веднага в млякото там да се размразяват ,пробваи сега за 24часа не мисля ,че има съществена разлика
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия