Веганството - да споделим опит (7)

  • 47 721
  • 745
# 15
Явно си е много и до уред, аз правя ядково мляко с S-образен нож на чопър, е кюспето си е мноого. Всъщност кой уред е най-ок, блендера с четирите ножа или пък ножът на пасатора или...?
Виж целия пост
# 16
Правя го в блендер, не много слаб, но не и от най-мощните... обикновено за доза около 2 чаши мляко...  newsm78
Виж целия пост
# 17
Cantariny, благодаря! Това ми е любима тема! Благодаря на всички, които пишат тук!
  bouquet
Виж целия пост
# 18
И аз благодаря!   bouquet И на мен това ми е любимата тема, и ми е приятно да ви чета, и... много мили същества!   bouquet
Виж целия пост
# 19
Аз съм с една приставка на обикновения пасатор на Браун, ще се опитам да намеря снимка. Добре мели, макар че сигурно има и по-професионални. Mr. Green

А да ви питам - сокоизстисквачка ползвате ли, каква марка?

А ето го, приставката е с един нож вътре, s-образен
Виж целия пост
# 20
И аз остатъка го правя на бонбони, а понякога правя с него пастет (с маслини и лимон+копър).
И също съм по-скоро от четящите.
Виж целия пост
# 21
Много хубава тема. Чета ви с удоловствие, въпреки че не съм веган, дори и вегетариянка.  bouquet

Ане, би ли споделила как да изтегля този филм за диабета, че не мога да разбера. Praynig
Виж целия пост
# 22
Благодаря за отговорите, ще погледна в предната тема  Simple Smile

Остатъка от ядковото мляко  и аз го слагам  в пастет или пък в някакво печиво - сладкиш, сладки, не обичам да хвърлям. По-често отива в закуската ни  Wink

Не съм чела темата от 100 години, но пак се зарибих  Laughing

Бихте ли споделили какви са тези ядкови бонбони ... аз правя сурови, но май не е удачно да слагам в тях остатъка от ядковото мляко ... поне на мен така ми се струва  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 23
Аз още нещо да попитам за остатъка от ядките - до колко време са годни за употреба, т.е. в пастети, сладки и т.н. - до колко дена траят?Благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 24
Динено мляко Laughing

Смелете в блендер семките със студена вода в съотношение 1:10. Оставете тази смес да престои 6-8 часа, за вкус прибавете захар или фруктоза. Пийте по 50-100 мг един час преди ядене.
Семките на динята съдържат до 50% мазнини, които се състоят от линоленова и палмитинова киселини.


Цялата статия е тук, но мен не диетата ме заинтригува, а изброените признаци за прекалено торене. Не знаех за доста от тях. Thinking
Сега нали е сезона на дините и това мляко много ме поблазни. Напоследък ми харесва като ям диня да схрусквам семките.


Виж целия пост
# 25
Благодаря за новата темичка  bouquet

Момичета,някоя  от вас има ли опит в правенето на кисело мляко,но не от купешко такова?Много ли е сложно,какво трябва да гелдам като купувам бактерия?С най-обикновенни пробиотици ще стане ли?
Виж целия пост
# 26
Здравейте!
Да се впиша и аз, за да не ви изгубя.


40 дни бях без нет - сега усещането е като да го виждам за първи път това чудо...

Доста време ще ми трябва да вляза в час, а и да прочета изписаното. Разлистих съвсем малко по-назад и ми се стори, че Вери се е завърнала  Hug. Много се радвам компанията пак да е в пълнота... Wink



Честит празник! Бъдете живи и здрави, хармонични и добри!   bouquet



" Човечеството ще загине от недостиг не на велики дела, а от недостиг на малки добрини. Великото дело е само покрив, а стените се иззиждат от тухлите на малките добрини. " / Архимандрит Йоан Крестянкин /
Виж целия пост
# 27
Здравейте, много хубава тема, започнах да чета и старите, първата е цели 217 стр Grinning. ,но има страшно полезна информация. Аз не съм веган, но мисля постепенно да стана. Менюто ми е доста ограничено поради редица алергии. Имам един странен въпрос, на който не успях да си отговоря въпреки намерената информация в мрежата Blush Ако човек има проблеми(непоносимост) към бобови или определени ядки, дали би имал същите проблеми при консумацията на кълнове от тях newsm78
Виж целия пост
# 28
Здравейте и от мен в новата тема!
Благодаря, Cantariny   bouquet!
fotinaklaros, липсваше ни  Hug и наваксвай с нета!

Добре дошли на Shada и mimkis@

Аз се разсеях малко - видях новата тема минути след като бе пусната, но нещо бързах и забравих. И сега се питам какво става, къде се изпокриха всички и идвам да раздвижа темата пък те вече две страници станали  Grinning.
Исках да споделя нещо, което много ми хареса Ароматни билкови играчки

Лурдес, ако добавиш към остатъците от ядките сол, лимонов сок, копър, магданоз /може и някаква мазнина да се добави/ става чудно пастетче, което върху препечена филийка и с краставичка много ще върви. Това пастетче е идеална плънка за печени тиквички - тиквички нарязани по дължина и изпечени на скара или тиган, слага се от пастета и се завива на рулце.
Не знам каква е трайността - в хладилник до 3-4 дни сигурно ще издържат и може би трябва да се запечата отгоре със зехтин.
Виждам, че имаш пасатора, който съм си набелязала. Тази марка ми е слабост. Сокоизтисквачката ми е Браун и съм доволна.

Напоследък ми харесва да като ям диня да схрусквам семките.

И аз съм така  Grinning.


Виж целия пост
# 29
Мимкис, според Гайдурков трябва да се отнемат инхибиторите и тогава да опиташ да ядеш бобови, тоест да ги накиснеш 1 нощ или денонощие, това забравих Simple Smile, да ги свариш един път, да ги промиеш, да ги свариш  втори  път и да изхвърлиш и втората вода ! Едва тогава да ги ядеш.
Ако има и други подробности, Мег ще допълни.

за филма от Колибка за диабета и суровоядството , Гайдурков има такава програма и твърди , че лекува диабет. Препоръчвам да се обърнете към него, след като изгледате филма, за да сте под контрол на лекар, който ще ви прави изследвания преди , по време и след лечението. Не е диабета заболяването, подходящо за самолечение. В случая суровоядството не е начин на живот или диета

Благодаря и аз за темата и добре дошли, свежи, бодри попълнения  !
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия