Комбуча

  • 108 018
  • 289
# 120
Ако някой има за даване гъбка-комбуча в Габрово и региона моля да ми пише на eneaa@abv.bg.
Доста изчетох за ползите от нея и искам да я пробвам, тъй като сина ми има проблеми с храносмилателната система и се надявам да му помогне.
Намери ли си? Може да имам път към Габрово другата седмица.
Виж целия пост
# 121
Здравейте, подарявам 2 броя гъби, пишете ми на лични.
Виж целия пост
# 122
Извинявам се за невежеството и въпроса, но след като вземете гъба комбуча, какво правите с нея?
Виж целия пост
# 123
Здравейте,

Подарявам 2 броя гъби комбуча за София. Който иска да пише на лични.
Виж целия пост
# 124
Здравейте..!  wavey

Може ли и аз да помоля да ми подарите бебе-комбуча..? От Пловдив съм, благодаря ви предварително! Ако някой има, моля пишете ми на лични...  Simple Smile
Виж целия пост
# 125
Здравейте всички!

Имам 2 гъби за Пловдив! Желаещите да ми пишат ЛС!
Виж целия пост
# 126
Подарявам гъба Simple Smile
Виж целия пост
# 127
Търся гъба - София
Виж целия пост
# 128
В Фейсбук има група подарявам комбуча.Със сигорност знам че, в София има момиче което има много в момента. Аз сащо имам но съм от Добруджанския край,ако някои търси да ми пише с удоволствие ще подаря имам много.Дано съм била полезна.
 https://www.facebook.com/groups/1486734208205183/
Виж целия пост
# 129
Утре ще съм в Шумен ,ако някои иска мога да донеса .Пишете ,имам много за подаряване.Знам аз колко трудно си намерих ,така че с радост ще донеса.
Виж целия пост
# 130
peg-4e  smile3525, на секундата се присъединих към групата.
Виж целия пост
# 131
Момичета, да ви попитам случвало ли ви се е, новообразуващата се гъба да е суха отгоре и да има мухалоподобен прах отгоре? Изхвърлих всичко от буркана, но се чудя какво е това.
Виж целия пост
# 132
Точно мухъл е. Не ми се е случвало досега от година и половина, откакто гледам Комбуча, но съм чела по въпроса. Възможно е ако ферментацията протича твърде бурно (с мехурчета) и изтиква гъбата над повърхността и тогава тя започва да съхне отгоре. Ако случаят е такъв просто я избутай с чисти ръце или с дървена лъжица обратно. Иначе е добре, че си изхвърлила всичко, защото вече е заразено със спори на мухъл. Преди около година се ровех из разни чужди сайтове и попаднах на доста полезна информация за проблемите, които могат да възникнат при отглеждането на комбуча. Тук съм синтезирала тази информация, ако ти се чете Wink http://apetitnobg.blogspot.com/2013/06/blog-post_30.html
Виж целия пост
# 133
Веси, благодаря за линка. Прочетох си интерес. Нямам обяснения защо се получи така, надявам се да не се повтаря. Не протичаше бурно ферментацията, според мен, случвало ми се е да се газира леко, но тук не беше това случаят. Аз предпочитам да държа по-дълго гъбата, поне 2 седмици, защото иначе ми е прекалено сладко, но досега не съм имала такъв проблем.
Виж целия пост
# 134
Искам да ви попитам какъв е опита ви с комбуча при по-ниски температури. Понеже времето захлажда, вярно ли е че под 17 градуса не става добре?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия