Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Комбуча

  • 98 851
  • 282
# 270
Здравейте, някой дали има гъба за раздаване? За София Simple Smile Благодаря.
Виж целия пост
# 271
Здравейте, търся си гъба комбуча ако на някой му се намира излишна може да ми пише на лично... Благодаря!
Виж целия пост
# 272
Ние сме в чужбина и ги раздадох моите гъбки .Ако не си намерите някой да ви подари може да си купите комбуча жива напитка или някой да ви даде и се образува гъбка .
Виж целия пост
# 273
joro_tshte,не мога да отговоря на лично съобщение-блокирани са ти.
Виж целия пост
# 274
Как съхранявате гъбата, когато се налага да се отсъства около 15-20 дена?
Виж целия пост
# 275
В затворен буркан, с малко чай, в хладилника.
Виж целия пост
# 276
Да попитам --какъв чай слагате зелен или черен.Ако слагате зелен .задължително ли трябва да е насипен или може да е от тези в пакетчетата ?
Виж целия пост
# 277
За чаят изборът е твой. По принцип се слага зелен или черен чай. Има фирма, която произвежда комбуча с различни аромати - папая, арония, бъз, джинджифил.... Купих да пробвам с джинджифил, не ми хареса. Получих и киселини в стомаха. Домашно приготвен чай от комбуча е най-добре да се пие.
Виж целия пост
# 278
Здравейте! На някой да му се намира гъба за подаряване?много бих искала да си я завъдя!
Виж целия пост
# 279
Здравейте. Имам проблем с гъбата. На цвят е нормална, светло жълта, но в новия буркан с чай отстрани се образува, нещо като наслагване от сива част и е плътно. Опитах да го извадя, но част остана и сега пак си плува до гъбата. Някой да знае дали така става отровна и трябва да я изхвърля?
Виж целия пост
# 280
Здравейте!И аз търся Kombucha...близък мой роднина е болен от лефкимия и ми казаха също да пие и чай от тази гъба!Ще съм благодарен ако някой помогне да се здобием...
Виж целия пост
# 281
Направо си поръчвайте от www.kombucha.bg. Иначе и аз си приготвям чай у дома, в този сайт има и доста рецепти за други напитки
Виж целия пост
# 282
Здравейте. Аз от 01.05. имам гъбата. Миришеше на оцет и изхвърлих всичкия сок. Седя 2 дни в София без нов чай, само и добавих захар отгоре и някак си оживяха.
Първите проби заложих на 04-11.05.19,  в 1.650 л буркани, както и 750, 250.
Единия с черен чай плюс малко обикновена плюс био кафява захар.
Стана. Добавих и зелен чай плюс мурсалски плюс лайка. Уникален вкус.
Получи се и с кафява захар. Нямах време да ги наглеждам.
Сложих ги до работещата ел. печка Изгрев, от тези на тухлите и точно за 7 дни бяха ок. Появили се бяха мехури. Не видях описания процес на ципа от балони.
В третата пробва добавих черен чай плюс мащерка. Плюс кафява захар. Стана уникално на вкус.  

В четвъртата сложих малко парче комбуча и черен чай плюс джинджифил нарязан на парченца.

Когато извадих бяха го усвоили, останаха парченца между гъбата, като единствено в зеления чай и в този с джинджъра имаше нови гъби. Но в джинджифила бе се траеше чая. Седеше повече вкиснат. Днес пускам само черен и само зелен Ахмад. Утре ще търся чай на листа високо качество. Гъбите ми станаха, едната около 2-3 мм, а другата около 1 мм. Но я отделих.
Само с новите ще залагам. Старите ги съхранявам в комбуча хотел. Нов чай плюс малко от стария плюс захар. В хладилника.
Днес видях че продават и правят клип комбуча с кафе. Реших да пробвам стара малка част от комбуча с кафе, зелено на зърна и обикн.кафе, смесих ги. Дано баба го пие.
Ако не ще я подаря.

Изпих около 100-г с лимон, вода и захар от първата комбуча. Не мога да го пия чисто.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия