КОЛЕДАТА май вече приближава,че студенко взе да става

  • 132 047
  • 759
# 315


Това са новите ми придобивки Simple Smile,снимката на мъфините не е мн хубава, Sadама апаратчето нещо се скапа
Виж целия пост
# 316
Сисак, после разкажи за тоя Fondant Icing, че ми е интересен. Как се ползва точно и какво - що!
Виж целия пост
# 317
Здравейте!Понеже съм новачка искам да питам темата само за коледни рецепти ли е?И ако да има ли тема за коледна украса,защото в момента съм на такава вълна.Ако искате може да обменяме идеи и за украса в тази тема  newsm78
Виж целия пост
# 318
Да ви питам нещо - може ли в някои рецепти за сладки и т.н., брашното вместо бяло да бъде пълнозърнесто? Просто имам повече брашно от този тип, а срокът му наближава... Но ако няма да се получат добре нещата, не ми се рискува, ще си го изразходя за друго. newsm78

Галка, мисля че трябва да има друга тема за коледна украса? Ще потърся и ще пиша Peace
Виж целия пост
# 319

Не забравяйте и Коледната къщичка от нуга халва
не ми е попадала тази рецепта....уж темите дармадан ги правя,но... имаш ли линк?
Тази рецепта е от един стар кулинарен журнал,трябват ти котешки езичета за покрив,нуга халва за стените/аз миналата година взех и кафява и бяла на вид за да може прозорците да са различен  цвят от стените/всичко се лепи с айсинг.

Може ли рецепта за тази къщичка от нуга халва
Виж целия пост
# 320

gal_ka, темата е за рецепти. Но и аз съм вече на тема украса и ако има из форума такава тема, с радост ще се включа. Готвенето не ми е сила, но на украсите съм в стихиятата си  Blush

Umbra, страхотна рецепта за цитрусови корички!!! Благодаря! Непремено ще напрявя такова сладко!!!
Didrinad, аз прявя захарсосани корички по друг начин: Беля портокалите и лимоните с нож на 6-8 парчета, нарязвам коричките им на дълго с ширина около 0,5см. След това ги изварявам три пъти - поотделно, т.е. не смесвам лимоновите с портокаловите кори. За изваряването: слагам ги да заврат с вода, колкото да ги покрие. 2-3 мин. след завиране - изхвърлям водата. Тази процедура я правя три пъти за портокаловите корички. Лимоновите корички са по-крехки - може и само два пъти. Вадя коричките, хубаво ги отцеждам и върху кухненска хартия ги оставям да се поизсушат. След това правя захарен сироп от вода и захар ( съотношение 2:1 ) - на бавен огън чакам да се разтвори захарта. Пускам коричките ( само портокаловите, отделно правя същото и с лимоновите) и варя на бавен огън до консистенция като за сладко. След това вадя коричките и разстилам върху решетка, като гледам да ги отделям една от друга. Така съхнат денонощие - две на сухо място. След като ми се сторят достатъчно изсушени, ги нарязвам на малки кубчета, а може и така да се оставят - да се нарежат непосредствено преди използване. Овалвам в захар на кристали и прибирам в бурканчета.

Аз попаднах на невероятният шедьовър на Йоли за Целувчена кутийка, като си мисля, че покривче за къщичка, а защо не и стеничките, може да се направят по такъв начин. Не че на мен ми върши работа за детската градина, но идеята много ми хареса! Даже ми мина през ума ПАК да построя къщичка за вкъщи  Crazy

Та като съм на тази тема,
Сисак, останах с впечатление, че си правила къщичката с нуга халва... Аз,  Embarassed да си призная честно, не съм сигурна какво точно е това. Бялата халва, която продават по Заговезни, нуга халва ли е? А къщичката изглежда много апетитно!!!

Някъде бях гледала, къщичка построена с бучки кафява захар, вместо тухлички...

Намерих и няколко интересни предложения за по-нестандартни салати от блога на Йоли:

Салата от печени лукчета
Салата с пълнена круша
Салата с ябълков чипс и синьо сирене
Пълнен домат с козе сирене и маслинена паста

Виж целия пост
# 321
Сисак, после разкажи за тоя Fondant Icing, че ми е интересен. Как се ползва точно и какво - що!
Тази суха смес се смесва с вода и е готова за декорация на бисквити,мъфини,въобще всичко което има нужда от декориране  Simple Smile,на опаковката пише"топнете,украсете или полейте в зависимост от рецептата"Тези дни ще го "тествам",и ще пиша дали става
Виж целия пост
# 322
Хареса ми рецептата за Бадемовите бисквитки на Дядо Коледа, но чета в продуктите - бадемово брашно. Не съм срещала такова. Къде мога да го купя?

И още един въпрос - има ли някой изпитана рецепта за лимонови и портокалови корички за сладкишите. Миналата година купувах готови, но бяха ужасни на вкус и сега искам да си ги приготвя от рано сама.  Wink
Да добавя малко за бадемовото брашно- освен, че трябва да се смели много ситно след това трябва и да се пресити поне два пъти. За предпочитане с обикновено сито, защото аз имам едно строшено от онези като чашка, на които се стиска дръжката. Една идея по добре става от филирани бадеми. Едрите части, които остават при преситването се смилат и се преситват пак ( или ги заделяш за друг сладкиш ако са ти необходими). В общи линии е голяма играчка, да предупредя.

Лимонови и портокалови корички приготвям по следния начин: мия със сапун, подсушавам и режа плода на две , след което цедя  с обикновена сокоизисквачка за цитруси. След това много лесно се бели вътрешната ципа. След това режа на тънки ивички, после напречно за да станат малки квадратни парчета. Ако ще ги ползвам в близките ден- два -три или седмица  за плодов сладкиш от рода на английския коледен кекс или кантучини ги поръсвам с лъжица сахар и прибирам в буркан ( затворен) в хладилника. Така може да се съхранява и настъргана кора. Ако трябват сушени за декорация, по сухи курабии или просто ще се съхраняват подълго време суша на фурна, пак поръсени с малко захар, на 75 градуса. Гледам да не стават прекалено сухи, просто колкото да не са съвсем мокри.  
Пробвала съм и да бланширам, но не ми харесва толкова резултата.
Виж целия пост
# 323
Да уточня, че не съм чела рецептата за бадемовите бисквити, моят опит е с макарони.

Тема за коледна украса на дома ( и не само коледна) има в подфорум Нашия дом.
Виж целия пост
# 324
Рокси, дай линк на ония коледни красоти, дето ги спомена в една друга тема, ама там не се пускат картинки. Моля, моля, моля  Flutter
Виж целия пост
# 325
Здравейте  от мен!
Предишната Коледна тема 2010 я открих март тази година чак Embarassed
Но пък имах много време да експериментирам с различните рецепти.Накупувах си всякакви форми за сладки, бои и шрифтове и сега съм подготвена. Simple Smile   Искам да благодаря на на всички момичета , които споделят рецепти и опит с тези, като мен, които сега се учат   bouquet
Ще следя темата с интерес , нямам търпение вече да започна с Коледните приготовления.
Виж целия пост
# 326
Да уточня, че не съм чела рецептата за бадемовите бисквити, моят опит е с макарони.

Тема за коледна украса на дома ( и не само коледна) има в подфорум Нашия дом.
аз също съм ги харесала тези сладки и не мисля, че ще е проблем да се замени с фино смлени бадеми. Аз лично няма да пресявам и да смилам по 100 пъти, поне за тази рецепта не би трябвало да е проблем.  Peace

В момента правя щолен бисквитки, после ще снимам и кача.  Simple Smile


Ето ги! Много приятни, определено остават в списъка на Коледните сладки. Предполагам, че като поотлежат ще са още по-хубави, но тези няма как да останат толкова дълго.  Grinning:


Виж целия пост
# 327
Момичета, това бадемово брашно става ли? Чудя се дали да си поръчам newsm78

Тази тема ми създава топлина в тези гадни есенни дни. Благодаря ви, че ви има Hug
Връщам се да чета Grinning

И междувременно с носталгия да си постна миналогодишните коледни неща Grinning

Меденки

DSC04974 by ellyganova, on Flickr

Торта Рафаело - по рецепта на Наталина

christmascake by ellyganova, on Flickr
Виж целия пост
# 328
Ели, голяма красота  Hug
Покритието с готов марципан ли е?
Виж целия пост
# 329
Simple Smile тъкмо и аз щях да питам за покритието на тортичката, страхотна е!!!! Аз тази година съм се спряла на ваниловите кравайчета на Наталина, убедена съм във вълшебния им вкус Simple Smile) ще направя също меденките на Мишел и чешките пернички пак на Наталина Simple Smile)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия