КОЛЕДАТА май вече приближава,че студенко взе да става

  • 132 049
  • 759
# 270
Благодаря Наталина!
Да, аз едва днес като се зачетох отново в рецептата за черната глазура видях, че не е изпробвана от теб, а меденките на Джули на които си безспорен майстор, правиш с друга глазура. Миналата година бях убедена, че ползваш първата и мислех, че грешката е при мен.  Та както казваш, трябва да се чете по-внимателно! Hug
Мислех си и за какао в меденото тесто... Дали пък тогава няма да станат по-твърди?
А пък в края на краищата - чудесни са си и така, по-светлички  Wink

Къщичката... ще я мисля...
Мина ми снощи през ума идеята и за коледно влакче вместо къщичка, с вагончета пълни с разни сладости и бонбонки... Поне ще си спестя мъката по поставянето на покрив  Crazy Може би това ще е по-лесен вариант и по-интересен за децата... А сладостите ще са купешки, че в детските градини "самоделки" много-много не дават да се внасят.


Виж целия пост
# 271
Тази година мисля да направя Двойните бисквитки на Йоли. Peace
http://1.bp.blogspot.com/-A3Ii2f0_qEQ/Tgh9qLix1uI/AAAAAAAALNo/kp … s1600/sladki7.jpg
Виж целия пост
# 272
Svilenka, много ми хареса дългия ти пост.
интересни разсъждения и идеи , на мен специално ще са ми от полза.особено ми допадна проекта за влакчето  Peace. и ще пробвам меденките на Мишел, както и  тези на Джемма . хем ми се ще да са красиви , хем вкусни и по-мекички . явно е възможно.
а от къде бисквитени блатове . аз май само обикновени съм виждала по суермаркетите .

всички неща на Умбра ми хванаха окото . сред тях и чешките пернички . вид меденки ,нали?
те са с какао и съответно с по-тъмен цвят .
ето да ги видиш: http://alia.tropot.net/2010/12/14/%D1%87%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8 … 1%85%D0%B0%D1%80/

Виж целия пост
# 273
Svilenka, и аз изчетох поста ти с интерес. Таз година и аз смятам да направя звездите на Мишел, но не съм сигурна за количеството брашно. То на око ли е докато стане тестото добре? Колко горе долу е?

Ето някои от моите неща от миналата година. Започнах ентусиазирано, но малката се разболя и стана тя клан клан недоклан работата...  Crazy

меденките на Нарина, бадемови пръчки, тройка лешник /


трюфели и шишарки


АКК и още меденки (смесена рецепта)
 

Виж целия пост
# 274
aveili, каква е основата на шишарките, може ли рецептата? А тройката лешник само тунквани лешници ли е или има и нещо друго? Пък като си тръгнала, дай и рецептата за бадемовите пръчици. Тази година на вилата имаме много бадеми и май ще преобладават в коледните ми рецепти. Simple Smile
Виж целия пост
# 275
Момичета,аз пък от както влизам по честичко в готварският форум,разбрах,че за Коледа се правят,меденки и различни видове сладки,не знам как ще ви прозвучи,но в моето семейство не са се приготвяли такива неща,мама правеше руска,млечна салата,пълнено пиле,сармички,баклава,тиквеник и още неща сигурно,но сега не се сещам.
Сега вече със свеки приготвяме трапезата,и миналата година реших да пробвам някоя рецепта,направих меденките на Джема и наистина рецептата е страхотна,много лесна,нямам никакъв опит в приготвянето на такива сладки,а ми се получиха страхотни от първият път,аз ги пекох точно преди коледа,слепих ги с мармалад и ги сложих в кутия с ябълка и ми омекнаха много бързо,и най вежното и децата страшно ги харесаха.
Друго което побвах е баклавата с кексова плънка,мисля,че на Венета беше,е просто няма по вкусна баклава от тази,цялото семейство беше възхитено.
Тази година мисля да пробвам още много рецепти,всичко което показвате е страхотно.
Виж целия пост
# 276
Да ви се оплача от днешния ми провал в кухнята Sad.Реших да направя Орехови таралежки,но нещо не е както трябва.Изобщо не са сладки  и вкусът им е много силно маслен.А спазих рецептата,може пък и това да е проблемът newsm78.Отпадат ми от списъка за коледни сладки.
Виж целия пост
# 277
Джемма, рецептата за тройката лешник е от тук: http://know-how-to-cook.blogspot.com/2010/11/blog-post_21.html Аз даже слагам сурови лешници, не ги пека. Супер лесни и супер ефектни,  Всички викат: Еее, едно време ги имаше тия..... Grinning

Другите две ги има в началото на миналогодишната тема в дългия списък с рецепти:

бадемово-кайсиеви пръчки http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=543126.msg16993811
и шишарки http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=533031.msg16660227

Междудругото днес попаднах на този свещник - идеен е за украса и подарък мисля....:
Виж целия пост
# 278
Днес правих Забравените сладки, много вкусни станаха.

Само формата малко не я докарах...  Embarassed
Вие как ги оформяте?
Виж целия пост
# 279
Мммм.. със сигурност шишарките влизат в списъка Heart Eyes И да се похваля с първата покупка за Коледните подготовки:
Виж целия пост
# 280
Страхотна тема!   bouquet  Започвам да чета и следя за идеи.
Виж целия пост
# 281
Здравейте в прекрасната темичка!  Grinning
Миналата година се вдъхнових от красотите, които показвате тук, и за първи път в живота си правих меденките на Джемма и ваниловите кравайчета на Наталина. И двете бяха подобаващо уважени от домашните, чак и на гости носих - много ги харесаха. От сега събирам идеи с какво ще ги зарадвам тази година   chef!

П.П. Извинете за големите снимки, още не съм се научила да ги смалявам  Embarassed
Виж целия пост
# 282
Тъмният цвят на меденките миналата година го докарах с тази рецепта за глазура: За да се получи хубава кафява глазура отгоре, е нужно да се намажат още топлите меденки с разбито яйце + 1ч.л вода и 1-2 ч.л какао (непременно прецедете сместа). После леко с четка се намазват топлите меденки, като внимаваме да не оставяме следи. Осавят се да изсъхат и се украсяват по желание - най-добре с гллазура от останалите 2 белтъка!
Не ми е била лепкава, засъхна си супер, само дето трябваше да ги мина 2-3 пъти, но пък станаха страхотни на цвят!

Radost Nezemna, страхотни са формичките за мъфини! И аз си получих пратката от hitrini.com, много съм щастлива и вече ми е едно коледнооооо  Mr. Green Laughing Mr. Green Моите формички за мъфини обаче са червени на бели снежинки  Sunglasses - нещо не се справям с качването на снимка обаче... трябва да прочета как става.

aveili, свещникът е страхотен! Има ли обяснение как стават звездичките - виждам, че има нещо като "стъкло", от какво се прави?
Виж целия пост
# 283
Malka_SladkaHapka, в дупките за прозорци натрошаваш на дребно твърди бонбонки един цвят или няколко ако искаш преди печене и те се стопяват и стават на "стъкло".  Като извадиш меденките изчакваш да се втвърди "прозореца" и внимателно отлепваш. Хубаво е да се пече на пекарска хартия.
Виж целия пост
# 284
aveili, много благодаря! Мисля, че ще го пробвам тоя свещник! Иначе, откакто открих хартията за печене, няма друг начин за мен - голям съм й фен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия