КОЛЕДАТА май вече приближава,че студенко взе да става

  • 132 038
  • 759
# 285
danidji, много, много се радвам, че са ти харесали шотландските бисквити!  Hug Имах проблеми с компютъра, та затова късно отговарям.

Перничките са си меденки, но с какао, просто така ги имам записани от моята приятелка и харесвам името, та не го промених. Всъщност за мен вкуса е малко по-различен от традиционните, които правя, най-вече заради бахара, но ги харесвам много, имат лека екзотична нотка.

Виж целия пост
# 286
Umbra не само че ми харесаха бисквитите,а и ми станаха любими... Heart Eyesтрайно ще присъстват в меню-сладичко   bouquet
Виж целия пост
# 287
Благодаря, не обичам марципан, ще помисля  с какво да го заменя в шишарките.
Виж целия пост
# 288
vesela_baby, то това му е най-очарователното на Забравените сладки - неправилната форма. И моите стават такива Simple Smile Пък и тайничко се надявам да не хващат око - за да има повече за мен  Wink Но до сега не се е случвало  Grinning

Gali D, веднъж ядох такава баклава, преди повече от 5 години... Кексовата плънка беше с какао...Беше нещо невероятно вкусно. Би ли споделила рецептата, която имаш.

Svilenka, и аз изчетох поста ти с интерес. Таз година и аз смятам да направя звездите на Мишел, но не съм сигурна за количеството брашно. То на око ли е докато стане тестото добре? Колко горе долу е?

aveili, ... честно, когато започвах да ги правя миналата седмица за пореден път си казах - засечи колко брашно горе-долу ще отиде... И... забравих!  Blush По спомени, сякаш беше около 500гр., но може и повече  Rolling Eyes... По рецепта е на око - да не лепи тестото...
Много красиви сладки си направила, дори да си била притеснена по това време! Благодаря и за рецептите! Шишарките и тройката лешник много ми допаднаха!
Това фенерче го знам отдавна, но го бях забравила... Може пък да направя такива за учителките в детската градина...

Malka_SladkaHapka
, благодаря за споделената рецепта за тъмна глазура. Ако не се лъжа е на Наталина. Гледах я аз, но в нея има суров жълтък, а аз ще правя меденките за детската градина и не ми се ще да рискувам.

Перничките изглеждат наистина шоколадово-медени,направо фантастични. Май те са най-удачен и безболезнен вариант.


Знаех си аз, че няма да се размина само с 3 вида сладки...
Мислех си също за
Бонбони Рафаело, Бонбони Фереро или някакви трюфели...
Сетих се и че планирах торта, вероятно за НГ или именият ден на малкият ( 17 декември ) - тортата с рула, във вид на снежен човек, може би намазана с бял ганаш и покрита с кокосови стърготини... Синчето направо ще изпадне в екстаз...


Също си мислех... за солен вариант - предястие може би, във вид на крекери или друг вид хлебна основа, върху която е наредена украса, наподобяваща Дядо Коледа - примерно...

Утре ще довърша, че малкият помощник в кухнята напира да "чете" рецепти и той  Wink

Виж целия пост
# 289
Потърсих дали вече има коледна тема и открих, че съм изпуснала мнооого.  Shocked
Включвам се да следя, през последните години натрупах много опит и идеи от форума и традиционно правя няколко изпитани и любими рецепти от тук: линцеровите сладки, меденките на Селма, меденките на Джули, ванилените рохлички на Наталина, медена къщичка. Миналата година правих едни невероятни капучинови звезди с марципан, чиято рецепта загубих, но сигурно ще я има тук.
Страхотни сте, надявам се тази година да почерпя още вдъхновение за кулинарни подвизи.  Hug
Виж целия пост
# 290
Благодаря, не обичам марципан, ще помисля  с какво да го заменя в шишарките.
Джемма,когато измислиш с какво да замениш марципана те моля да го споделиш защото и на мен не ми се дава на децата,аз евентуално мислих за сместа от твоите сладки бадеми.Ти как мислиш дали ще стане newsm78
Виж целия пост
# 291
И аз точно това си мислих, че всъщност вътрешността е такава, подобна- от бисквитена смес. Обаче тя е малко ронлива, не е като марципана. Може би повече масло и шоколад трябва да сложа.
А защо не ти се дава на децата? Марципанът всъщност е бадемова паста, но на мен ми идва малко в повече този вкус.
Виж целия пост
# 292
Здравейте момичета,

сетих се, че миналата година бях дала линк към видео за Коледно руло, което допадна на много от вас, затова пускам отново линка към видеото.
Виж целия пост
# 293

А защо не ти се дава на децата? Марципанът всъщност е бадемова паста, но на мен ми идва малко в повече този вкус.
Миналата Коледа слагах върху капучиновите звезди и въобще не искаха да ги ядът ,затова ми се ще да е друго нещо
Виж целия пост
# 294
Успявате ли да намерите карамфил и звездовиден анасон на прах. И ако не, как успявате да ги "смелите", така че да се ползват в сладкишите? Всяка година се мъча с тях.
Виж целия пост
# 295
Арлина, аз ги смилам в кафемелачка. Стават си супер.
Виж целия пост
# 296

Не забравяйте и Коледната къщичка от нуга халва
Виж целия пост
# 297

Не забравяйте и Коледната къщичка от нуга халва
не ми е попадала тази рецепта....уж темите дармадан ги правя,но... имаш ли линк?
Виж целия пост
# 298
Umbra, всички неща, които си показала от са невероятно красиви и примамливи, а не се съмнявам и вкусни. Аз от миналата година съм се заканила да правя доминото, но така и не му дойде реда. Надявам се тая година да го направя най-после, че много ми харесва.
Шишарките и тройката лешник и аз ги бях включила в миналогодишния списък, но той стана тоооолкова дълъг, че ги пропуснах. Тая година да взема да ги запиша на по-предните места  Simple Smile
Виж целия пост
# 299
  bouquet Благодаря за темата, имам си традиционно Коледно меню, но тази година ще добавя нещо и оттук.   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия