КОЛЕДАТА май вече приближава,че студенко взе да става

  • 132 315
  • 759
# 675
Миналата година и аз декорирах меденките с направено от мен пошче с отрязан връх. Омазах всичко, но трябва да кажа, че добре ми се получиха като за пръв път - сама си бих и роял айсинга, че успях и да го докарам на консистенция!  Mr. Green
За тази година обаче съм се оборудвала с пошове и накрайници, смятам по-професионално да подходя  Wink Laughing Laughing Дано проличи в резултата!

Що се отнася до декорирането на меденки с ММ - честно казано, аз не мисля, че е чак такъв проблем. У нас никой не го яде фондана, направо се бели, така че не вярвам да се отрази чак толкова на вкуса. Но лично на мен повече ми харесва класическата бяла глазура, специално за меденки.
Виж целия пост
# 676

много благодаря за разясненията!! (изобщо не съм навлязла още в сладкарската терминология!  Rolling Eyes )
Виж целия пост
# 677
UMBRA, умирам си от нетърпение да се добера специално до Нюрнберг някой ден в коледния сезон, така че като успея да се организирам, абсолютно задължително ще ти се обадя (стига да си още там Simple Smile). От всички коледни снимки, най-лъбимите са ми тези на Нюрнбергските коледни базари и катедралите наоколо!  Hug

belinda, ваниловите рохлички са най-малко издържливи - у нас издържат 3 дни и са изядени  Mr. Green Извън кръга на шегата - линцерите също издържат дълго!

Момичета, въпрос на вкус е дали да украсиш с РА или с ММ меденките. За мен ММ си остава най-подходяща за мъфини и торти, за меденки предпочитам РА. А и така малчовците ядат по-малко захар Simple Smile

Аз пак да питам дали някой знае линцерите в Малееви с каква глазура са украсени?
Виж целия пост
# 678
Понеже се опитах да отворя линкчето с галерията на Джули и открих, че не работи, ето последния и албум:

https://picasaweb.google.com/116990825612212354263/MojeVanocniPernicky#

 Heart Eyes Flutter Crazy

Лурдес http://e-kulinari.com/index.php?area=1&p=recipe&id=2746
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9488616
Препоръчвам ако има начинаещи като мен да не отварят първия линк Mr. Green. След като го разгледах разБрах, че съм на светлинни години от сътворяването на тези красоти.
Виж целия пост
# 679
Изпуснах ви, но тия дни имахме едни "весели" приключения у дома... ooooh!

Та имам един въпрос, момичета, как смогвате, специално тези от вас, които работят? Като се замисля, аз само през уикендите ще мога да творя, и то само по няколко часа, а не целодневно.

Ами, аз поне се развихрям вечер след 21ч, когато Камбанката е вече в леглото. Понякога "готвя" на порции

И аз така. От работа се прибирам не по-рано от 19 часа, така че реално времето ми за приготвяне на разни неща е след 21.30 часа, когато въдворя двата броя по леглата. Украсяването оставям за дните преди Коледа. Тази година обаче ще изтегля часовете за правене по-рано, че дъщеря ми доста се запали и от известно време се включва активно в правенето на вкусни неща. Дори има вече първия си солен експеримент, направен изцяло и само от нея. Mr. Green
Виж целия пост
# 680
belinda[/b], ваниловите рохлички са най-малко издържливи - у нас издържат 3 дни и са изядени  Mr. Green
Ох, и мен това ме притеснява Mr. Green
Ти пък, 3 дни, много са им hahaha
Виж целия пост
# 681
Аз пак да питам дали някой знае линцерите в Малееви с каква глазура са украсени?
Ей ще ме накараш да отида дотам бе, ама съм на диета! Я опиши вкуса и вида и да помислим  Wink
Ако тръгнеш към Нюрнберг - викни ме!  Party

Eliona, тук има много малко хора, които мога да постигнат това чудо....... Все пак говорим за една от най-големите майсторки на меденки.

И аз предпочитам меденките с РА - имат някак истински коледен вид. Просто не съм задобряла май много. И за подаръци може би (след като си пробвам уменията с РА) ще предпочета ММ, защото все пак и вида е от огромно значение.

Лулумба, браво на голямото момиче!  Peace И повече без приключения у вас  Hug

AniD, Джули е чехкиня  Mr. Green а ние имаме рецептата и, благодарение на Нат!  hahaha
Виж целия пост
# 682
Леле, този албум на Джули съм го пропуснала, направо ми останаха очите, има невероятни неща! Джули, ако четеш, да знаеш, че очаквам с нетърпение тазгодишните красоти!   bouquet Hug Heart Eyes
Виж целия пост
# 683
Понеже се опитах да отворя линкчето с галерията на Джули и открих, че не работи, ето последния и албум:

https://picasaweb.google.com/116990825612212354263/MojeVanocniPernicky#

 Heart Eyes Flutter Crazy

Лурдес http://e-kulinari.com/index.php?area=1&p=recipe&id=2746
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.msg9488616
Препоръчвам ако има начинаещи като мен да не отварят първия линк Mr. Green. След като го разгледах разБрах, че съм на светлинни години от сътворяването на тези красоти.


Аз пък разбрах, че аз никога няма да мога. 2 години подред омазвам цялата кухня и правя роял айсинг, режа пошове и какво ли не. Но моите меденки не се доближават дори по една точка до тези на Джули. Blush
Джули, поклон пред теб.   bouquet
Виж целия пост
# 684
Момичета, а РА с какъв пош и накрайник украсявате? Замислям се, дали да не си поръчам и пош, като поръчвам РА.
Виж целия пост
# 685
SZA, Tatitt, ще се радвам да се видим тук  Grinning Ние имаме някаква идея с мъжа ми тази година да обиколим най-известбите базари в страната, пък да видим ще ни се получи ли.

И стига съм спамила, открих една много симпатична рецепта за шоколадови трюфели с кестени:
http://lisaedoff.blogspot.com/2011/11/recipe-pear-and-chestnut-truffles.html
Виж целия пост
# 686
Умбра, заклевам те - направи една снимкова екскурзия и за нас  Praynig Praynig Дано успеете и да изкарате зашеметително!

Момичета, не знам дали ме прочетохте по горе:
AniD, Джули е чехкиня  Mr. Green а ние имаме рецептата и, благодарение на Нат!  hahaha

portokalche, ето едно полезно клипче, както и още няколко отстрани!
http://www.youtube.com/user/sweetopiautube#p/u/0/jP7yDpKGp2E
Виж целия пост
# 687
Здравейте дами!

Извинявам се, че пиша чак сега, но вчера бях на работа 12 часа, днес 8 и просто нямах физическата възможност за това.  Hug

natalyna, а дали има разлика според теб в бадемовия марципан на различни фирми? Защото досега през годините съм взимала само този на Шварцтау, в кутийките и много го харесвам. Има много плътен вкус на бадеми. Вече два пъти си взимам марципан от Лидъл, както и техен щолен с марципан и наистина има вкус на марципан Варна и не е с така силен вкус на бадеми.

Петя, има разлика разбира се, но и има разлика между марципана за директна консумация (той е с по-голямо съдържание на бадеми и е по-ронлив) и марципана за покриване, в него има повече захар и по-малко бадеми, но е по-пластичен.

Джули е наистина невероятна и се радвам, че я познавам макар и виртуално.

Umbra, наистина би било чудесно ако направиш някакъв малък фоторепортаж. Ние преди година посетихме Дрезден в навечерието на Коледа и бях очарована. И аз имам доста снимки, но не съм имала време да ги пусна. Между другото там опитах и прословутия "дрезденски щолен", но както и предполагах, не е толкова по моя вкус.
Виж целия пост
# 688
Мен хитрини ме открехнаха на тоя блог, който е пуснала Татитт - страшна мацка е тая, която го прави!!! Много полезни съвети има, които, според мен, може човек да ги схване, дори и да не знае английски - тя просто показва всичко много детайлно.

На въпроса на портокалче - аз си взех 2 вида накрайници, номер 1 и номер 2,5. Честно казано 1 ми се струва, че има супер малка дупчица (а има и 0 - не знам какви конци вади пък тоя накрайник). Пошове си взех силиконови, готови, защото един път пробвах да си правя сама, уж обясненията на наталина са ясни, но явно нещо в мен е грешката, голям ужас беше! Не се оправих и в крайна сметка, залагам на сигурното. Не знам дали ще ми хареса да работя с тези пошове, ако не ми е удобно, ще му мисля за другата Коледа Wink
Виж целия пост
# 689
Ето и две идеи за новогодишни салати от крокотак
http://krokotak.com/2010/12/salata-novogodishen-tchasovnik/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия