Може ли да се "готвят" бебешките манджи в микровълнова?

  • 1 161
  • 21
# 15
Поинтересувах се по темата още малко и разбрах следното: Храната или напитката, извадена от микровълновата не трябва да се консумира веднага, а да се изчака 2-3 минути да премине това нейно вредно действие. Микро вълните, които загряват извършват нещо, като наелектрезирване на течността, което отминава, щом спре действието им. Водата, загрята и биполяризирана в МВ не променя по никакъв начин химическия и физическия си състав. Това биполяризиране трае временно и ако изчакаме малко, не може да дебалансира по никакъв начин процесите в организма ни.
Виж целия пост
# 16
Ей момичета,  Laughing чета тука какво сте написали на мъжа ми и той се превива от смях /не ми се сърдете ама и на мен ми е смешно/  Laughing Laughing Laughing МВ генерира вълни с много голяма честота, които карат водните молекули да "заврат" - метод открит и използван от преди поне 100 години /само дето сега решиха как да се направи компактен и вкара и в домакинството/. Около нас има толкова много вълни с различна честота /GSM-и, радио, телевизия/. Дали ще готвиш на микровелето или на печка на дърва от молекулярна гледна точка храната ще постигне един и същ краен резултат. Какви са тия приказки за канцерогенност на храната /сякаш съм на лекция на Цептер  Laughing/ това може да го напише само някой лекар дето вижда в микровълновата новаторска дяволска машина  Twisted Evil Дали ако преди години имаше нет нашите баби нямаше да пишат във форум "Колко вредна е електрическата печка - гответе на дърва!!"?
Виж целия пост
# 17
Много добре съм запозната с метода на работа на микровълновите печки и ние имаме  такава печка от 12 години......Това за канцерогенността са съвсем нови изследвания, а не бабини деветини, но все пак всеки сам си решава.......
Виж целия пост
# 18
Много добре съм запозната с метода на работа на микровълновите печки и ние имаме  такава печка от 12 години......Това за канцерогенността са съвсем нови изследвания, а не бабини деветини, но все пак всеки сам си решава.......
Добре де, дай линк към тези нови изследвания!Никой не спори с теб, може и да си права, естествено.Ама дай да ги прочетем... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 19

мързи ме да чета сега, но вижте тук:

http://www.google.com/search?hl=bg&q=microwave+oven+poison+cancer&lr=
Виж целия пост
# 20
Освен това има проблем, че в храната готвена в микровълнова не се убива салмонелата, но това е друг въпрос......
Виж целия пост
# 21
Ето нещо от тук:
http://tuberose.com/Microwave_Ovens.html

Cancer
Carcinogens are formed in virtually all foods tested. In scientific tests, no test food was subjected to more microwaving than necessary to accomplish the purpose of cooking, thawing or heating to insure sanitary ingestion. Microwaved foods caused stomach and intestinal cancerous growths, as well as a general degeneration of peripheral cellular tissues, with a gradual breakdown of the function of the digestive and execrative systems. There is a binding effect to radioactivity in the atmosphere, thus causing a marked increase in the amount of alpha and beta particle saturation in foods. There is a creation of cancer-causing agents within protein hydrolysate compounds in milk and cereal grains (unnatural proteins that are split into unnatural fragments by the addition of water). Microwaving prepared meats sufficiently, to insure sanitary ingestion, result in the formation of d-nitrosodienthanolamines, well-known carcinogens. Microwaving milk and cereal grains converted some of their amino acids into carcinogens. Thawing frozen fruits converted their glucoside (hydrolyzed dextrose) and galactoside (hydrolyzed alcohol) containing fractions into carcinogenic substances. Extremely short exposure of raw, cooked or frozen vegetables converted their plant alkaloids into carcinogens. Carcinogenic free radicals are formed within certain trace mineral molecular substances in microwaved plants, especially root vegetables. Due to chemical alterations within food substances, malfunctions are observed within the lymphatic systems causing a degeneration of the immune potentials of the body to protect against certain forms of neoplastics (abnormal growth of tissue). Microwaved foods cause a higher percentage of cancerous cells within the blood serum (cytomas--cell tumors such as sarcoma).

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия