За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 40 510
  • 767
# 690
Първия път явно я пекох на високо и от долната страна не се изпече добре. Сега я пекох ниско  и се изпече добре от горе и от долу, но посредата остана сурова... Къде бъркам. Тъпата фурна е предварително загрята на 220 градуса. Първия път с  вентилатор, втория без. Моля ви помагайте... Sad
печеш я на ниво както си я пекла вторият (успешен) път, но не на 220  а на 180 гр.
Виж целия пост
# 691
Не се стърпях и направих втора доза. Пекох я на 180 градуса на най-ниското ниво и определено стана по-добре. Установих обаче, че явно не трябва да я режа веднага, а да изчакам да изстине малко... Благодаря на всички! Децата все пак хапнаха "баница" тази вечер. Simple Smile
Виж целия пост
# 692
Здравейте, имам бърз въЗпросТ  Laughing - утре ще слагам киселото зеле, но ме е обхванало съмнение : 30 г сол на литър вода или на 10 литра вода се слагаше?  newsm78
(така е,  който не си записва...  Grinning)
Виж целия пост
# 693
Роца,
по-скоро е на килограм зеле. 30-40 грама сол на килограм зеле.
Виж целия пост
# 694
Здравейте, имам бърз въЗпросТ  Laughing - утре ще слагам киселото зеле, но ме е обхванало съмнение : 30 г сол на литър вода или на 10 литра вода се слагаше?  newsm78
(така е,  който не си записва...  Grinning)

400 грама морска сол на 10 литра вода.
Виж целия пост
# 695
Argun, nana77, благодаря ви Simple Smile
Виж целия пост
# 696
Здравейте. В сряда с моето мило имаме един много хубав празник- първа годишнина Simple Smile И искам да му направя романтична вечеря на свещи с малко рози, вино и хубава музика... Simple Smile Имам малко свински ребърца и съм решила да ги направя за основно ястие със следната марината : 2-3 с.л.соев сос, 1/2 ч.ч червено вино, 2-3 с.л.мед, черен пипер, канела, 2-3 с.л. оцет, 1-2 с.л. зехтин. Само че за салатки и гарнитурка които да си пасват с ребърцата нещо не ми идват на ум... Sad Помагайте. Simple Smile
Виж целия пост
# 697

п.п. А като видиш колко брашно ти отива, може да напишеш! Grinning
Обезателно.  Heart Eyes Утре мисля да ги направя
Давам отчет  Sunglasses
Замесих тестото и сега отлежава в хладилника. Сложих 2 2/3 чаени чаши брашно. Може би като га извадя и започна разточването ще се наложи да добавя още малко брашно, в момента не мога да го преценя съвсем тъй като не се е стегнало маслото.
Виж целия пост
# 698
Здравейте. В сряда с моето мило имаме един много хубав празник- първа годишнина Simple Smile И искам да му направя романтична вечеря на свещи с малко рози, вино и хубава музика... Simple Smile Имам малко свински ребърца и съм решила да ги направя за основно ястие със следната марината : 2-3 с.л.соев сос, 1/2 ч.ч червено вино, 2-3 с.л.мед, черен пипер, канела, 2-3 с.л. оцет, 1-2 с.л. зехтин. Само че за салатки и гарнитурка които да си пасват с ребърцата нещо не ми идват на ум... Sad Помагайте. Simple Smile

Честит празник, Тинчето! Маринатата звучи много добре, успех с печенето на ребърцата.

За гарнитура аз бих избегнала обичайните картофи и бих сервирала нещо малко по-празнично. Например глазирани в мед моркови, леко задушен карфиол с чесън и горчица, или топла салата с аспержи, цикория и моркови.

Аз лично не бих приготвяла нещо много завъртяно за предястие за такъв празник (все пак си мисля, че по-добре да имаш време за себе си преди вечерята - да се приготвиш, гримираш и т.н.  Wink. По-добре някоя по-интересна салатка вместо готвено предястие. Например много празнична ми се струва ( а и лесна и с достъпни продукти) зелена салата с ябълки и нар.
Виж целия пост
# 699
аз да попитам нещо,което може и да ви се стори смешно,но....имам форма за торта, от тези с ринг от страни, и онзи ден като изсипах сместта за торта в нея,за да я изпека /сместта беше по-рядко от обичайното/ и формата ми протече....Вашите форми текат ли или при моята нещо не е наред?
Виж целия пост
# 700
Наред си е формата. Щом е рядко тестото е нормално да протече. В случай, че тестото ти е рядко за да избегнеш порядъчното омазване на фурната, опаковай формата с фолио от вътрешната страна
Виж целия пост
# 701
аз да попитам нещо,което може и да ви се стори смешно,но....имам форма за торта, от тези с ринг от страни, и онзи ден като изсипах сместта за торта в нея,за да я изпека /сместта беше по-рядко от обичайното/ и формата ми протече....Вашите форми текат ли или при моята нещо не е наред?

tuly, аз винаги слагам хартия за печене във формата преди да изсипя сместта. Ползвам я от години  за всичко, което приготвям у дома, а също и пликове за печене. Така досадното търкане  на тави се свежда само до миене. Пробвай, дано останеш доволна.
Виж целия пост
# 702
Здравейте. В сряда с моето мило имаме един много хубав празник- първа годишнина Simple Smile И искам да му направя романтична вечеря на свещи с малко рози, вино и хубава музика... Simple Smile Имам малко свински ребърца и съм решила да ги направя за основно ястие със следната марината : 2-3 с.л.соев сос, 1/2 ч.ч червено вино, 2-3 с.л.мед, черен пипер, канела, 2-3 с.л. оцет, 1-2 с.л. зехтин. Само че за салатки и гарнитурка които да си пасват с ребърцата нещо не ми идват на ум... Sad Помагайте. Simple Smile
моят съвет е да добавиш към маринатата и малко горчица. винаги слагам на ребърцата и знам, че стават много вкусни, нищо че не ги ям Crazy
Виж целия пост
# 703
Ще правя пълнения карфиол по Лабрекс, как мислите може ли да му добавя малко моркови и кисели краставички за цвят?
Виж целия пост
# 704
Ще стане руло "Стефани" в карфиол.Няма да попречи със сигурност.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия