За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 40 525
  • 767
# 675
Багодаря, лабрекс. Този ориентир ще ми свърши работа, ще знам приблизително, за да не действам съвсем на сляпо. Половин доза е описаното в рецептата или имаш предвид с 250 гр сметана и т.н.? Защото и на мен ми се вижда, че с 500 гр сметана и 300 гр масло ще излезе доста голямо количество.

Рецептата съм я превела както е дадена, а долу в бележките съм отбелязала, че правя половин доза. Просто раздели всички продукти на две. Peace
п.п. А като видиш колко брашно ти отива, може да напишеш! Grinning
Виж целия пост
# 676

п.п. А като видиш колко брашно ти отива, може да напишеш! Grinning
Обезателно.  Heart Eyes Утре мисля да ги направя
Виж целия пост
# 677
Колко време се варят пилешките воденички в тенджера под налягане?
Има ли някаква особеност при приготвянето им?
Благодаря!
Аз ги варя 45-60 мин., обичаем ги крехки. Особености няма, но зависи как ще ги приготвяш, вкъщи панирани се хапват много или ги задушавам със зеленчуци и ги слагам в гювече във фурната.
Благодаря!
Ами, мисля да не ги готвя след варенето, искаме ги за мезенце, евентуално да ги запека с малко чесън и кашкавал после, така че варенето явно ще е поне 50 мин, тъй като и аз ги предпочитам креки.
А дали същото важи и за сърчицата?

да, същото важи за сърчицата  Peace
Добре сварени, но по-добре в тиган ги разбъркай с масло и чесън, а като поръсиш кашкавала затвори с капак - той пак ще се разтопи отгоре. Във фурната поизсъхват.  Освен ако не ги затвориш с пакап отгоре.

Така ги направих и станаха чудесни!
Благодаря!
Виж целия пост
# 678
Моля ако някой се сеща къде да намеря универсалното тесто с мая, което става за всичко да помага. ..
Отговарям - Лабрекс има едно фантастично тесто, за всичко става, виж го в нейните рецепти.

  bouquet Намерих го. Благодаря. Бях сигурна че има такова, а те по магазините за готово ме пращат Stop
Виж целия пост
# 679
Питането ми е:с тези бои http://www.schwartau-backwelt.de/produktvielfalt/produkt/46.4%20 … Rot%2C%20Blau%29/ мога ли да оцветявам тесто за питка,и ако може,как точно става?
Виж целия пост
# 680
Питането ми е:с тези бои http://www.schwartau-backwelt.de/produktvielfalt/produkt/46.4%20 … Rot%2C%20Blau%29/ мога ли да оцветявам тесто за питка,и ако може,как точно става?
Можеш, аз съм оцветявала с тях смес за тортени блатове, просто изсипвах боята в тестото и обърквах, там разбира се консистенцията беше малко по -различна от тесто. Имай впредвид, че цветовете са много слаби и може да ти трябват поне две опаковки....в сравнение с другите хранителни бои, които ползвах тези стояха супер бледички, даже жълтото никак не хвана.
Виж целия пост
# 681

Ала-Бала благодаря.Може ли линк към твоите бои.
А аз искам да оцветя няколко розички и листенца на една питка за утре,че ще е за подарък /Архангеловден/
Виж целия пост
# 682

Ала-Бала благодаря.Може ли линк към твоите бои.
А аз искам да оцветя няколко розички и листенца на една питка за утре,че ще е за подарък /Архангеловден/
Нямам линк, купих си ги "Змееборец" на ул.Кадемлия 6, София. Освен да пробваш, щам ще е за по-малко количество, при мен бяха 6 блата всеки в различен цвят за торта Дъга и затова не стана.
Виж целия пост
# 683
Все пак благодаря.Ако се получи ще документирам   bouquet
Виж целия пост
# 684
Здравейте момичета! За втори път се опитвам да направя такава мързелива баница.
Пълен провал при печенето! Sad
Първия път явно я пекох на високо и от долната страна не се изпече добре. Сега я пекох ниско  и се изпече добре от горе и от долу, но посредата остана сурова... Къде бъркам. Тъпата фурна е предварително загрята на 220 градуса. Първия път с  вентилатор, втория без. Моля ви помагайте... Sad
Виж целия пост
# 685
wish, според мен печеш на прекалено висока температура и за това отгоре се изпича, а вътре е сурова. 180 градуса ми се вижда по-разумна температура.  Peace
Виж целия пост
# 686
Ми, понеже моята позната, която я прави много редовно, каза, че я пече на 220-230 за около 10-15 минутки, та и аз затова... Sad
Ще и дам последен шанс след няколко дни и ще пробвам на 180 градуса. Пак най-долу нали?
Виж целия пост
# 687
Здравейте момичета! За втори път се опитвам да направя такава мързелива баница.
Пълен провал при печенето! Sad
Първия път явно я пекох на високо и от долната страна не се изпече добре. Сега я пекох ниско  и се изпече добре от горе и от долу, но посредата остана сурова... Къде бъркам. Тъпата фурна е предварително загрята на 220 градуса. Първия път с  вентилатор, втория без. Моля ви помагайте... Sad
Според мен твърде на висока температура печеш и с това предварително загряване до 220 градуса,ти я запечатваш.Отгоре и от долу хваща кора и не може да се изпече добре.
Опитай на 160 да загрееш и после печи на 180.То зависи и от големината на фурната и колко е верен терморегулатора.
Успех следващия път!  bouquet
Виж целия пост
# 688
Ти си познаваш фурната най-добре. Ако е слабичка може и най-долу. Азобикновено  избягвам да пека най-долу защото ми е силен долния реотан и загаря. Пека по средата
Виж целия пост
# 689
3xi, с такива бои съм оцветявала марципан Варна и се получиха не лоши цветове. А и щом ти трябват само за листенца и розички, ще ти свършат идеална работа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия