За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 40 535
  • 767
# 600
Моля ако някой се сеща къде да намеря универсалното тесто с мая, което става за всичко да помага. Имаше и едни чибати, които не мога а намеря. newsm78
Виж целия пост
# 601
Колко време се варят пилешките воденички в тенджера под налягане?
Има ли някаква особеност при приготвянето им?
Благодаря!
Виж целия пост
# 602
Колко време се варят пилешките воденички в тенджера под налягане?
Има ли някаква особеност при приготвянето им?
Благодаря!
Аз ги варя 45-60 мин., обичаем ги крехки. Особености няма, но зависи как ще ги приготвяш, вкъщи панирани се хапват много или ги задушавам със зеленчуци и ги слагам в гювече във фурната.
Виж целия пост
# 603
Моля ако някой се сеща къде да намеря универсалното тесто с мая, което става за всичко да помага. Имаше и едни чибати, които не мога а намеря. newsm78
във всички магазини,където продават хляб има и тесто
Виж целия пост
# 604
Колко време се варят пилешките воденички в тенджера под налягане?
Има ли някаква особеност при приготвянето им?
Благодаря!
Аз ги варя 45-60 мин., обичаем ги крехки. Особености няма, но зависи как ще ги приготвяш, вкъщи панирани се хапват много или ги задушавам със зеленчуци и ги слагам в гювече във фурната.
Благодаря!
Ами, мисля да не ги готвя след варенето, искаме ги за мезенце, евентуално да ги запека с малко чесън и кашкавал после, така че варенето явно ще е поне 50 мин, тъй като и аз ги предпочитам креки.
А дали същото важи и за сърчицата?
Виж целия пост
# 605
А дали същото важи и за сърчицата?
Калинчи, ако и сърчицата искаш за мезе, мога да ти кажа как ги приготвям. Измивам ги, оставям ги да се отцедят и сурови ги мятам в тефлонов тиган с масло (или олио) и 1-2 лъжички горчица. Не мога да кажа колко точно време им трябва, наблюдавай ги и ги разбърквай, само внимавай да не ги препържиш. Когато станат готови ги посолявам, слагам копър, чесън на ситно (или пресован) и лимонов сок. Стават чудесни!
Виж целия пост
# 606
Колко време се варят пилешките воденички в тенджера под налягане?
Има ли някаква особеност при приготвянето им?
Благодаря!
Аз ги варя 45-60 мин., обичаем ги крехки. Особености няма, но зависи как ще ги приготвяш, вкъщи панирани се хапват много или ги задушавам със зеленчуци и ги слагам в гювече във фурната.
Благодаря!
Ами, мисля да не ги готвя след варенето, искаме ги за мезенце, евентуално да ги запека с малко чесън и кашкавал после, така че варенето явно ще е поне 50 мин, тъй като и аз ги предпочитам креки.
А дали същото важи и за сърчицата?

да, същото важи за сърчицата  Peace
Добре сварени, но по-добре в тиган ги разбъркай с масло и чесън, а като поръсиш кашкавала затвори с капак - той пак ще се разтопи отгоре. Във фурната поизсъхват.  Освен ако не ги затвориш с пакап отгоре.
Виж целия пост
# 607
Моля ако някой се сеща къде да намеря универсалното тесто с мая, което става за всичко да помага. ..


Отговарям - Лабрекс има едно фантастично тесто, за всичко става, виж го в нейните рецепти.


Питам:
  newsm78 - сега трябва да си орежа целия босилек, че вече му е време. Ще направя песто, ако се сещате за рецептата - дайте линк. Намерих една интересна в блога на Красимира.

Въпросът ми е: Като изрежа листата да извадя ли корените и да ги хвърля или да оставя саксиите както са с корените. По теория е едногодишно растение.

Извинете за въпроса, но хич ме няма в земеделието Embarassed.
Имам два сорта: български с по-широки листа и гръцки - с дребни листенца.
Виж целия пост
# 608
Питам:
  newsm78 - сега трябва да си орежа целия босилек, че вече му е време. Ще направя песто, ако се сещате за рецептата - дайте линк. Намерих една интересна в блога на Красимира.

Въпросът ми е: Като изрежа листата да извадя ли корените и да ги хвърля или да оставя саксиите както са с корените. По теория е едногодишно растение.

Извинете за въпроса, но хич ме няма в земеделието Embarassed.
Имам два сорта: български с по-широки листа и гръцки - с дребни листенца.
Eто ти едно предложение за песто....
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=415187.msg12053173

За гледането на босилека - ......Аз сея всяка година(купувам си семена от магазините)....Не оставям корените в земята.Няма нужда от това..... Hug
Виж целия пост
# 609
Мастерче,

Много ти благодаря ! Hug
Виж целия пост
# 610
Имам странен въпрос.Изгоря ми миксера,а имам 2 кутии маскарпоне,кажете ми някой сладкиш за който не  ми трябва миксер?Simple Smile
Виж целия пост
# 611
А дали същото важи и за сърчицата?
Калинчи, ако и сърчицата искаш за мезе, мога да ти кажа как ги приготвям. Измивам ги, оставям ги да се отцедят и сурови ги мятам в тефлонов тиган с масло (или олио) и 1-2 лъжички горчица. Не мога да кажа колко точно време им трябва, наблюдавай ги и ги разбърквай, само внимавай да не ги препържиш. Когато станат готови ги посолявам, слагам копър, чесън на ситно (или пресован) и лимонов сок. Стават чудесни!
Вени , а не стават ли жилави като не са варени? newsm78
Виж целия пост
# 612
Тя, не стават жилави! Тайната е да не се прекали с престоя в тигана  Laughing. Обожавам сърчица, а тази рецепта ми я каза един приятел, който винаги ги приготвя, когато ходим в тях, защото знае, че ги обичам. Преди ги варях и после ги мятах в тиган с масло, но вече не.

Аз направих соленките, за които питах вчера дали мога да използвам типово брашно. Изключително бърза и лесна рецепта, получиха ми се чудни и ме е яд, че не направих двойна доза.
Виж целия пост
# 613
Купих грухана пшеница на Крина.Кажете ми,моля,най-подробно,как да си приготвя житце с пудра захар и орехи!Ама като за дете го обяснете,че ще ми е за първи път!Благодаря!
Виж целия пост
# 614
Имам странен въпрос.Изгоря ми миксера,а имам 2 кутии маскарпоне,кажете ми някой сладкиш за който не  ми трябва миксер?Simple Smile

Можеш да го разбъркаш с дървена лъжица, като му добавиш пудра захар. След което редиш ред бишкоти напоени с кафе, ред течен шоколад с вкус на лешник, ред маскарпоне. Последният ред завършваш с маскарпоне и поръсваш с какао. Получава се сладкиш подобен на тирамисуто и е разкошен за моя вкус  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия