Ползвате ли сухи супи и бульони?

  • 10 791
  • 77
# 30
Освен това, тя работи в заведения за хранене, и каза, че готвачите масово ги използват, което ме втрещи.

Кое точно те "втрещи"? Да не си живяла до сега с мисълта, че "заведенията за хранене" работят само със свежи продукти, натурални подправки и приготвят всичко непосредствено преди сервиране? Нещо май бъркаш "ресторант" със "заведение за хранене".

И да, в "Готварския" има огромни теми за любителите на "Маги" конкретно, на твое място бих си отправила въпросите там, със сигурност ще са така любезни да ти отговорят.







Да си призная, не съм и предполагала, че слагат подобни неща. Да, мислех, че се готви с нормални продукти.
Според теб ресторант какво е? Не е ли заведение за хранене?




Виж целия пост
# 31
Ползвам ДА.И,бульони и фиксове.
А,като си върла противничка на тези химии,замисляла ли си се дали каймата,кебепчетата,колбасите от магазина са без химия?Тооооолкова много Е-та има в тях,че фиксовете и бульоните за мен са най-малкото зло.



Не съм сагласна, че са малко зло. Доста са солени, което рано или късно ще се отрази по някакъв начин на организма. Натриевият глутамат вреди на черния дроб и храносмилателния тракт,Е-тата кой ги знае на какво вредят. Ако се ползват отвреме навреме добре. Но масово да присъстват в ястията малко ми се струва пракалено. Но всеки си прави своя избор какво да слага в уста.
Кебапчета, колбаси, кремвирши, пушени меса не купувам. Кайма отвреме на време. Предпочитам месото за готвене, но кой знае и в него какво слагат, за да изглежда свежо.

Преди 15 ина години и аз ползвах бульони на кубчета. Започна да ми прави впечатление, че след като консумирам ястие, в което съм ги сложила започва да ме наболява дясната страна. Веднъж при преглед на шега споделих с лекарката, и тя каза нищо чудно,може да натоварват черния дроб.
Виж целия пост
# 32
Аз също съм фен на "Маги", по-точно на продукта "Вълшебен вкус"- овкусител. Супи и фиксове не ползвам, само овкусителят им..
Виж целия пост
# 33
Изброих си потребителките, на които да не ходя на гости.
Виж целия пост
# 34
Най-много веднъж в месеца ползвам био-бульони на Алнатура - нямат никакви глутамати, само сбор от подправки от екологични стопанства и малко морска сол.
Вегабонд пък имат страхотни смеси пак от био-подправки и стрити зеленчуци, без сол, с които всяко ястие става невероятно.
"Маги" и всякакви боклуци с натриев глутамат, ксантан, аспартам и прочие не влизат вкъщи.
Виж целия пост
# 35
Не всичко от градината  Peace
Виж целия пост
# 36
Много, много рядко, може би веднъж годишно.

...
А,като си върла противничка на тези химии,замисляла ли си се дали каймата,кебепчетата,колбасите от магазина са без химия?Тооооолкова много...

И понеже това ни е малко, да добавим и ощеееее Laughing
Да, ядем неизбежните боклуци, но това не значи, че насила ще добавяме и още.


Освен това, тя работи в заведения за хранене, и каза, че готвачите масово ги използват, което ме втрещи.

Така е. Затова не ядем готова храна.
Виж целия пост
# 37
Изброих си потребителките, на които да не ходя на гости.
Е, Богиня, ти за едното ядене ли си сега. Виж не се бях сещала да включа в менюто на гостите супа. Но това не е никак лоша идея в случай на нежелани гости. Че колкото и по гореща, толкова по-добре. Дори няма да бъде невъзпитано, ако им кажа да духат.
 Била съм канена на всякакви вечери, като се започне от вечеря с кисели краставички и се стигне до бира с Камчия. Но още ме напушва на смях от гала вечерята на една френдка послучай нова придобивка. Китайски спагети - чистак бърсак голи. Много разочарована бях, че поне малко саламче не им сложи. За сос да не говорим.
Виж целия пост
# 38
Бутински, супата  е хубаво блюдо за гости. Само трябва да имаш красив супник Simple Smile Аз я обичам гореща, така че не можеш да ме изплашиш. Само да е без месо и без химикали в прахообразен вид.
Иначе, да. Не храната е най-важното в ходенето на гости, но не можеш да си изкривиш душата, ч не прави впечатление. Дори си описала фрапантните примери.
Виж целия пост
# 39
Като стана дума за вечери и гости.Преди време имаше една тема за количествата достатъчни на семействата на някои потребителки .Четях там и си мислех,че ако идем у някоя за една вечер само моето тричленно семейство ще им изядем храна за поне 10 дена ИЛИ ще си идем гладни. ShockedА не сме дебели.
Споменаваха се супер оскъдни количества.
Та човек трябва да си прави сметка с кого ще се събира,че то мерките и порциите хич не съвпадат   Joy.
Виж целия пост
# 40
Богиня, майтапех се. Права си, че няма как да не направи впечатление. Но аз като се замисля, в много редки случаи съм се очаровала от храната от ходенията ми по гости през близките 10-15 години. И заради това нямам осбени очаквания по отношение на менюто. Сякаш по татово време повече се стараеха хората да си нагодят на гостите, колкото и малък да беше изборът. Баба ми навремето много готвеше всякакви супи, и с месо и без месо. Но аз наистина трябва да разполагам с много свободно време, за да се сетя да сготвя супа на гостите си. Германците обаче ме кефят как хапват бистра супичка в едни чашки. А с онези нарязаните палачинки вътре, много ги уважавам Simple Smile
Виж целия пост
# 41
Бутински, супа се готви за отрицателно време.  Peace И аз я обичам бистра и в малки купички.
Най-важното е обаче храната да е чиста, т.е. в естествения си вид /по възможност домашно отгледана или био/, без изк."подобрители", прекалена термична обработка и проч.

Иначе на гости мога и само вода да пия. Не ми пречи. По-добре гладна, отколкото със стомашни проблеми.
Виж целия пост
# 42
Само био бульон на кубче,много рядко.Кутия от 8 кубчета ползвам 1 година ,че и повече...случвало ми се е да изхвърля дори,заради минал срок на годност.
По принцип не ги предпочитам,ама защо ги купувам..... Thinking   ей тъй ,да има.Знам ли!




Виж целия пост
# 43
категорично не. в началото като се появиха на пазара /преди около 1100 години  Crazy/ пиех много бульон от кубчета. обаче установих, че ми влияе зле. след това разбрах и че са вредни.
Виж целия пост
# 44
Не  Naughty
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия