Здравословно хранене за децата - 6

  • 44 861
  • 735
# 705
 Затоплям прясното мляко, слагам кисело в него, нагрявам фурната на 150 и я изключвам. Слагам млякото вътре и сутринта е готово.
Виж целия пост
# 706
Когато правите кексове, мъфини и т.н. тестени, каква мазнина слагате?
Какаово масло удачно ли е да се слага за печене на ниска Т?

Виж целия пост
# 707
Стремя се да предлагам сезонни плодове, за щастие моето момиче обича почти всякакви - изяжда поне 3-4 плода дневно (по това време мандарини, киви, портокали, манго, банани, ябълки).
И моето момиче обича плодове
А давате ли домашно кисело мляко?
Не. Давам кисело мляко по БДС 3,6%

Може ли да кажеш марката?  bouquet
Виж целия пост
# 708
Здравейте, замразявам ягоди, малини и боровинки. През зимата ги слагам в кисело мляко, с малко захар става хубав десерт. Не купувам готови плодови кисели млека.
Виж целия пост
# 709
Забравих, днес направих бонбони от: фини овесени ядки, сусамов тахан, мед, смлени орехи, малко разтопено масло, какао на прах. Овесените ядки полях с малко ликьор, така обаче не стават за малки деца, но бонбоните стават много ароматни. Овалях ги в кокосови стърготини.
Виж целия пост
# 710
Затоплям прясното мляко, слагам кисело в него, нагрявам фурната на 150 и я изключвам. Слагам млякото вътре и сутринта е готово.
Знам как се заквасва домашно кисело мляко, но не бих давала на детето си от него.
alen mak, аз купувам Домлян по БДС 3,6%, а понякога и Верея /оранжевата/, но от Домлян съм по-доволна
Виж целия пост
# 711
....домашно кисело мляко, но не бих давала на детето си от него....

Защо?


А за купешко мляко, наистина, Домлян по БДС е добро. Става за подквас за домашно, докато повечето не стават... Wink
Виж целия пост
# 712
Защото не съм сигурна в безопасността на прясното мляко
Виж целия пост
# 713
bubka за бананите съм преценила да не давам всеки ден, поради някакви мои убеждения, които съм си създала след прочитане на някаква информация=слузообразуване и хистамин. както не давам и купешки сушени плодове-сушим си ние лятото и плодове и някой зеленчуци на слънце и с дехидрататор.
аз все още се надявам да намеря начин да сгъстя ядковото кисело мляко.
Виж целия пост
# 714
Когато правите кексове, мъфини и т.н. тестени, каква мазнина слагате?
Какаово масло удачно ли е да се слага за печене на ниска Т?




Да разбирам ли, че никой не пече кексове, мъфини и т.н. на децата си?

Виж целия пост
# 715
Когато правите кексове, мъфини и т.н. тестени, каква мазнина слагате?
Какаово масло удачно ли е да се слага за печене на ниска Т?




Да разбирам ли, че никой не пече кексове, мъфини и т.н. на децата си?



Аз пека понякога, но напоследък все повече сладостите са ми без печене. Когато пека слагам нездравословни традиционни масла  Blush като олио или кр. масло.
Този сайт има интересни попадения, на който му се разглежда: http://blog.fatfreevegan.com/2006/04/cherry-walnut-banana-bread.html
Виж целия пост
# 716
Благодаря Галче! Simple Smile

За нас с мъжа ми и аз не правя някакви сладости, напоследък и черния шоколад ми сладнее. Crazy

Но за малките се чудя следобед какво да предлагам? Хем да не е мазно, да не е сладко, пък и моите са капризни.  Rolling Eyes
Вчера правих едни мъфини - вместо изцяло захар сложих 1/3 чаша захар, дори по-малко, един банан и 7-8 сушени сливи пасирани с банана, че ако усетят нещо и го плюят. ooooh! За мазнина сложих масло, имам зехтин за готвене до 180 градуса, но не пишеше, че става за печене и не посмях, въпреки че ги пека до 150-160 градуса мъфините. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 717
Аз правя едно постно брауни с ябълки, напоследък и един сладкиш с извара.
Виж целия пост
# 718
Лурдес ,аз използвам краве масло и кокосово масло.Какаовото го използвам за сурови неща.
Виж целия пост
# 719
Благодаря Peace
Всъщност Галче, аз питам и за солен вариант на мъфини, не само сладки. Даже за закуски за малките предпочитам солени неща, а не сладки.

pochti_bezobidna, сподели рецептите Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия