Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 117

  • 132 920
  • 746
# 570
Darlinka много сладка торта, цветенцата са хубави, много ми харесва панделката
rosirai Честито  Grinning и аз ги чакам моите  Wink
dimitrina73  виж линка, който пуснах на Хриси, това са молдове за човешко тяло
almost_angel сама си казала, забравила си масления крем. Неговата идея е да залепи фондана за тортата. Не съм ползвала руска мастика, но като ми се е нацепвало е било заради повечко пудра захар в тестото
Виж целия пост
# 571
Моля ви някой да ми помогне да открия рецептата за фондана на Димитрана.
Виж целия пост
# 572
maria_m  давай смело, ще помагаме, и аз се вдъхнових за първия рожден ден на дребка и не е страшно  Wink

Благодаря   bouquet
Аз чета ли чета, гледам ли гледам, цъкам ли цъкам...... Crazy    Озъртам се за нещо лесно за проба. И имам един сигурно супер тъп въпрос, но не ме овиквайте много  hahaha   Та гледам ви фигурките и се възхищавам колко са точни и красиви. Гледате ли от някъде как да ги направите или карате по интуиция?
Виж целия пост
# 573
Моля ви някой да ми помогне да открия рецептата за фондана на Димитрана.


http://dimitranas.blogspot.com/search/label/%D0%A2%D0%BE%D1%80%D … iche%20Torten%20I
Виж целия пост
# 574
Здравейте, навестявам за малко коментари. На първо място много ви благодаря за куража и насърченията, които получих от вас! Валерия, аз не се дразня от критика, особено, когато си я заслужавам Wink напротив, повече се дразня се от липсата на коментар и мълчаливото подминаване. Леля Ог, да ще се справим следващият път по-добре, ама за кола не ща и да чуя  Mr. Green Далматинците ти са ми любими,  особено онова дебеличкото, дето е легнало по гръб, много ми хареса морската, но тази с лейката нещо ми липсва, но не мога да преценя какво. На сладките ти си богиня на търпението  Rolling Eyes
Марая, страхотни торти, любима ми е с бебекит обувки. Ансамбловата също е гот, на мъжа са му малко къси краката
доня КОПРИВА, абсолютен фен съм на Карлсон от покрива!
fotka, тортата ти много, ама много ме кефи, цветето и книжката като аксесоари са номер 1
tunata, пуйките ти са супер чаровни, но следващият път вместо лепило можеш да използваш размекнат с малко вода фондан (става много здраво и залепва бързо)
stefina, пеперудата е идейна като апликация, а трудът, който си положила - за почит!
betina33, двойката на мен ми харесва, не разбирам защо така се е понакривила само. Отдолу блат ли е или огромна бисквита? Манчестърската торта ме кефи, особено фактът, че е за жена. Аз бих се заиграла да я направя в розовата гама за малко гавра  Mr. Green
hrisiv, рампата е супер! Много почнах да се плаша на всякакви 3Д-та! А момичешката е супер, супер, супер яка с цялата си цветова гама и аксесоари! Пълни ми душата! Добре си се потрудила с ледена епоха!
ИСКРА, много ми харесва комбинацията на цветовете и цветята
juliaM, страшни динозаври!
иглика333, малеее, колко много принцеси!!! Много ми харесва цвета на кулите и архитекрурата на замъка
Ванилия Мадагаскарска, в открит багажник, а? На този ще му замръзне задника  Mr. Green
Purple, идейна капачка Simple Smile
МаринаД, коментарът ти за колата ми ме разсмя искрено Simple Smile Твоята торта се е получила супер!!! Нищо, че я наричаш нищо особено
Lille (CRLN) , супер се е получила тортата ти със самолета!Поздравления. Това, което виждам като проблем е зърнистият вид на покритието - или си прекалила с пудрата захар, или си взела доста едра такава и не се е получила гладка структура. Тази рецепта за карамелен крем я знам от години и със сигурност мога да кажа, че тортата ти е била уникално вкусна!
metchopooh много яка торта!
r.i.angelova , права си, трябваше да я вдигна, тогава нямаше да изглежда толкова драматично сплескана, но не можах да измисля как. Идеи  Confused Немо е страхотно оцветен! Може да твърдиш, че не си от извънземните, но поне имаш някакъв ген от тях, защото ти хрумват много оригинални и нестандартни идеи, които осъществяваш много добре!
Darlinka, чудесен опит. Изтънявай листенцата на цветята, за да не стоят толкова груби. Иначе е много приятна, поздравления!
almost_angel, напукало ти се е покритието от многото пудра захар или не е била достатъчно фина. Следващият път размеси с малко глицерин тестото и не забравяй да измажеш с маслен крем Simple Smile
Това от мен, бай
Виж целия пост
# 575
Здравейте, не съм писала цяло лято и надали някой ме помни, но ви следя редовно и се възхищавам на красотите които творите!!!   bouquet Направо уникални неща виждам и мечтая ( и се старая ) да достигна нивото ви! Няма да изброявам поименно (иначе ще трябва да изпиша цялата тема  Laughing) шапка ви свалям на всички!
За цяло лято съм правила има няма пет - шест торти, ето някой от тях





Само не се смейте много  Grinning
Виж целия пост
# 576
Момичета , благодаря ви за отзивите, така ме окуражавате и се надъхвам повече Simple Smile

Mishoka: ох, болна тема ми е пудрата захар! не мога да си намеря фина Sad( иначе покритието е на Димитрана, но нещо не ми допадна. Много бавно съхне и според мен не е подходящо за големи фигури. Мисля съгледващият път да ползвам руска мастика 2...
Виж целия пост
# 577
Здравейте момичета  Simple Smile
Не съм писала отдавна , но сега ще правя торта за майка ми . Рових се в библиотеката и видях този крем
Лимонов крем (natalyna)

350гр. меко масло
240гр пудра захар
150 мл. прясно изцеден сок от лимон
4 яйца
кората на 5 био лимона(без химическа обработка на кората)

Настъргваме кората от лимоните и я смесваме със захарта. Омачкваме добре с ръка и прибавяме яйцата. Разбиване на пяна и прибавяме лимоновия сок. Слагаме на водна баня и разбиваме с миксер до сгъстяване. Оставяме крема да изстине на около 55 градуса (което означава, че може да потопиме пръста си в сместа за около секунда). Постепенно прибавяме маслото на части, като разбиваме с приставката на миксера с ножовете (като при майонеза) до образуването на мус.

Имам въпрос : става ли достатъчно гъст за да не се разтече тортата .
Т.е. подходящ ли е да се покрие торта направена с този крем с фондан  newsm78
Виж целия пост
# 578
Lille за пудрата захар - аз използвам само на фирмата PRIMA, от KAUFLAND я  взимам - има нярисувани по нея чурушки, прасковки, малинки...- пише че е по специялна технология. Малко по-скъпа е но е добра, към 3лв и нещо  newsm78.
Виж целия пост
# 579
лелеее колко грешки   Joy нарисувани черешки и специална технология   newsm03
Виж целия пост
# 580
nadia*, добре завърнала се Simple Smile Най- ми хареса последната ти торта
DZ, ако не ти стане достатъчно гъст кремът, сложи му желатин. Но това, което ме притеснява е, че яйцата не минават дълбока топлинна преработка, т.е. за възрастните - да, но ако е за деца аз не бих се осмелила, честно. От маслото трябва да се сгъсти доста, когато се охлади. Ето ти един вариант на подобен крем, в който яйцата си преминават необходимата топлинна обработка. Към него можеш след това да прибавиш разбитото на пухкав крем масло: http://allrecipes.com/recipe/grandmas-lemon-meringue-pie/ Четеш частта за лимоновия филинг. Ако не четеш английски, ще ти го преведа.
Lille, купешката пудра става на Оберон - не е толкова скъпа като Примата, както и Захира, но при всички случаи трябва да пресяваш 2 пъти. Аз си взимам от Илчовски и изобщо не си правя труда да пресявам Simple Smile С Руска мастика не се разбрах аз, но мога да ти препоръчам тестото на Нелка за фигурки. Има го в библиотеката. Работи се страхотно с него, поне аз съм ужасно доволна де  Wink
Виж целия пост
# 581
r.i.angelova , права си, трябваше да я вдигна, тогава нямаше да изглежда толкова драматично сплескана, но не можах да измисля как. Идеи  Confused

Mishoka, колата се прави на отделна подложка и след това се повдига заедно с подложката, ето тук може да видиш нагледно как става http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2936
Или друг вариант е да направиш подложката под колата по-дебела и така се повдига цялата кола. Подложката трябва да е  по-малка от размера на колата, за да не се вижда и да има място за гумите.
Ето още инфо http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=2110
Виж целия пост
# 582
Майсторки да Ви питам-понеже не намерих глюкозен сироп,си купих глюкоза.Как да я разредя до нужната консистенция на сиропа?
И другия ми въпрос-в аптеката поисках глицерин,но в къщи погледнах,че на етикета пише глицерол 85%.Това същото ли е ?
Въпросите са ми свързани с рецептата за фондана на Димитрина.
Виж целия пост
# 583
3xi, аз лично си ползвам глюкозата в този и вид .... Не съм имала проблем! За глицерина - същото е!
Виж целия пост
# 584
3xi, аз лично си ползвам глюкозата в този и вид .... Не съм имала проблем! За глицерина - същото е!

ОО благодаря много   bouquet  bouquet.Имах притеснения,но ще действам/за първи път ми е,дали не се изхвърлям много/.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия