За бързи въпроси и отговори,за тези които нещо ги вълнува, но не искат нова тема

  • 34 221
  • 738
# 15
Ще съм благодарна на хубава рецепта за пиле със синьо сирене! Praynig
Виж целия пост
# 16
Цитат
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1886.msg35699.html#msg35699
Цитат
Суква се чесън, добавя се оцет. отделно се смесват сухи подправки - черен, червен пипер,кимион, чубрица...
Осолената сланина се нарязва на ивици и първо в подлучения чесън, поске в сухите подправки и после в хладилника (или в  камерката). Преди да се хапва трябва да престои поне 1 ден.

Пост на Тотичка в тази тема, искам да питам, ако някой е пробвал рецептата й. Престоя един ден вече сланинката, но още ми бие на оцет, ще изветрее ли все пак, ако още малко я оставим в хладилника?

тя престоява, за да хване миризмата на чесъна, не да се изветри от оцета.  Wink Ти на ленти ли я наряза и потопи в оцета? Аз я потапям както е на цели парчета и не бие много оцет. Но пък аз обичам чесън с оцет да мажа по месца и на сланината. Остави я незавита, така трябва да се поизмирише оцета.

Мамеееееееее  Hug Hug много сте хубави! Но напомни пак на 19,12 наистина.   bouquet
Виж целия пост
# 17
Момичета, кажете ми изпитана рецепта с пропориции за тесто за  палачинки. Все правя на око и не уцелвам тестото...

http://www.zvezdev.com/bg/recepta-id-527/
http://bglog.net/Zdrave/9624

Заповядай, правила съм и двата вида. Стават от раз.
Да добавя и рецептата на Honda с кисело мляко, страхотни стават! Peace

1 яйце
250 гр. кисело мляко
250 гр. вода
1 с.л. олио
1 ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
брашно

Яйцата се разбиват със солта. Прибавят се млякото, содата, олиото, вoдата и брашно така че да се получи тази прословута гъстота на боза.

Тя, Labrex благодаря ви! Записвам и ще пробвам. Бях чела за тесто с кисело мляко, но така и не се реших да пробвам. Е време е Simple Smile

получи ли се с кисело мляко,че мисля да пробвам

Маме,мерси за темата и поздравления за предаването  chef
Виж целия пост
# 18
Labrex Благодаря ти за прекрасните идеи за кивито.....хапвах хапвах ама взе да ми омразва....
Виж целия пост
# 19
Маме ,за темата  bouquet !
Виж целия пост
# 20

Мамеееееееее  Hug Hug много сте хубави! Но напомни пак на 19,12 наистина.   bouquet
Поздравления и от мен!
Виж целия пост
# 21
Маме, браво! Но да ни подсетиш!

Labrex Благодаря ти за прекрасните идеи за кивито.....хапвах хапвах ама взе да ми омразва....
Росито, а сладкото как го направи? С фикс ли? Много се изкушавам да направя такова сладко с фиск. Thinking
Благодаря за рецептите за свинско с праз.Стана чудничко. Hug
Виж целия пост
# 22
получи ли се с кисело мляко,че мисля да пробвам

tuly, от години ги правя по рецептата на Хонда, много са хубави, крехкички едни такива и нежни. Пробвай половин доза, просто да видиш как ще ти понесат, но поне около мен няма такива, които не ги харесват! Peace

Labrex .....хапвах хапвах ама взе да ми омразва....

Ех, някои са щастливци! Grinning  bouquet
Виж целия пост
# 23
Тя сладкото го направих така
обелих кивито и ябълките,нарязах ги на кубчета.кивито ако е много меко може да се намачка с ръка така е по-лесно.върху тях изсипвам един килограм захар и така предстоява 24часа.варя на котлона на 2 да не загори и се бърка по-често.като се сгъсти се слага едно лимонтузо насипва се вряло в буркани и се обръщат-с винтови капачки.така съм го правила три години.пробвала съм и с орехи и дюля.с дюлята става мало кисело.
правя го на око и затова не пиша количество-кивито е най-много.
Librex работих в ГР бране на киви,за това ми е омразнало-непремено ще направя компота,допадна ми мн рецептата.
Виж целия пост
# 24
rositoooo и аз така до сега правих сладката. Но тази година опитах с фикс 2в1, с ягоди  и череши. Много ми хареса цвета на сладкото , а и вкуса  е по различен, не е толкова сладко. Ще взема да пробвам само с киви и фикс. Искам зелено сладко. Mr. Green
Виж целия пост
# 25
тя престоява, за да хване миризмата на чесъна, не да се изветри от оцета.  Wink Ти на ленти ли я наряза и потопи в оцета? Аз я потапям както е на цели парчета и не бие много оцет. Но пък аз обичам чесън с оцет да мажа по месца и на сланината. Остави я незавита, така трябва да се поизмирише оцета.

Предположих, че не да се изветри, но се надявах в случая да стане. Laughing И аз обичам тази комбинация, но нещо силно дойде сякаш, някак несъвместимо, не мога да опиша точно, може да съм прекалила с оцетчето, първо тръгнах на ленти да режа, после по-големи парчета оставих в него, ще я пробвам утре пак как е на вкус.
благодаря ти за коментара, щом добре ти се е получила, значи може и Лабрекс да опита Wink, благодаря и за нейното включване в миналата тема  bouquet
Виж целия пост
# 26
Въпреки, че не се появявам редовно, на 20.12 ще гледам, задължитлно!

Един въпрос: можете ли да ми кажете как се прави желе от дюли? Това е спомен от детството, който искам да съживя, но не знам как.
Виж целия пост
# 27
Здравейте,
Дали може да ме насочите дали на пазара ни /т.е. по магазините в Б-я, частност София/ се предлага меласа и горе доло на какви цени. 

Пикадили, Била.. изглежда ето така..има я и в други ..обикновено се продава при Здравословните храни

Мolasses - zuckerrubensirop - меласа или петмез


Виж целия пост
# 28
Въпреки, че не се появявам редовно, на 20.12 ще гледам, задължитлно!

Един въпрос: можете ли да ми кажете как се прави желе от дюли? Това е спомен от детството, който искам да съживя, но не знам как.
Я пусни едно търсене, май в перидшната тема се писа точно за желето Simple Smile
Виж целия пост
# 29
Ще съм благодарна на хубава рецепта за пиле със синьо сирене! Praynig
бутвам си въпроса!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия