Коледа 2011 - тема 2

  • 113 078
  • 740
# 60
krikri, и твоят вариант изглежда много добре  Hug .
Виж целия пост
# 61
Таттит, страхотна темичка   bouquet

И за да не е само запис имам 2 глупави въпроса  Blush
Ето този глицерин става ли за направата на фондан http://apteka.framar.bg/04009522/%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5% … -50-%D0%B3%D1%80-
И каква е трайноста на фондана?  newsm78
Виж целия пост
# 62
 
  bouquet Благодаря!
Виж целия пост
# 63
Момичета, по коя рецепта правите щолен?Не съм пробвала до сега и смятам тази година да опитам.
Извинявам се ако повтарям вече дадена рецепта, а сигурно е така. Аз ползвам сл. рецепта :Необходими продукти :Тесто : 540 гр брашно пресято; 90 гр захар
335 гр масло за меко на трохи; 120 грама бадеми, смлени; ½ чаена лъжичка сол ;1 кората на лимон, настъргана; ½ чаена лъжичка смес подправка 140 мл мляко ; 2 к. мая, прясно ; Плънка 300 гр. стафиди ; 3 с.л. ром, кафяв ;50 гр захаросани кори от лимон ;50 гр захаросани кори от портокал ;30 грама марципан - ронлива маса; Декор 100 гр масло 75 гр захар 100 грама пудра захар
Приготвяне
От предния ден стафидите се слагат в купа и се заливат с рома.
На следващия ден, стафидите се оцеждат, слагал се върху кухненска попивателна хартия, след което се набрашняват леко / за да не залепнат в тестото/. Половината от млякото се затопля и в него се разтваря маята, слага се щипка захар и 3 с.л. сол, слага се малко брашно, почива 20 мин.
Приготвяне : Аз лично ползвам машина за хляб за направата на тестото. Разтварям маята в млякото тях ги сипвам първи в машината и бъркайки добавям останалите съставки за тестото. малко преди започване на второто втасване добавям фруктите.
Готовото тесто го деля на две. Всяка топка я разстилам на не много дебел правоъгълен блат. Правя две марципанени пръчки, слагам всяка от тях слагам на блата и овивам тестото около. Слагам във форма /може и върху тава но при печене се обезформя малко/. Оставам да втаса отново.  След което пека в предварително загряна фурна на 175 С*, топъл въздух, на долно ниво 2, с нагряване отдолу, за около час. Изпечен и леко охладен се намазва с маслото и поръсва със сместа от захар. Трябва да преседи 14 дена / това в къщи не се получава. Домашните винаги го намират и изяждат.  

Виж целия пост
# 64
krikri, как правиш шахматните сладки? Предполагам какво би могло да е тестото. Но нещо ми се губи рецептата или пък просто аз съм червена шапчица и не мога да я видя.  Embarassed
Виж целия пост
# 65
Ето този глицерин става ли за направата на фондан http://apteka.framar.bg/04009522/%D0%B3%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B5% … -50-%D0%B3%D1%80-
И каква е трайноста на фондана?  newsm78
Peace  Става

Ами според мен практически вечен. Просто няма какво да се развали в него. Аз съм ползвала фондан и след 4-5 месеца! Само съхранявай добре увит и затворен в кутия.
Виж целия пост
# 66
умбра  Hug благодаря ти!
lulumba  Hug не си червена шапчица, не съм я публикувала тук.

Шахматни сладки
Продукти
125 гр. меко масло
100 гр. пудра захар
3 жълтъка
1 прахче ванилия
200 гр. брашно
60 гр. смлени орехи
2 с. л. какао
1 яйце за намазване

Приготвяне
Маслото се разбива на пухкав крем заедно със захарта и ванилията. Един по един се прибавят жълтъците. Сместа се разделя на две части. Към едната се добавят какаото (предварително пресято) и смлените орехи. Брашното също се пресява и се прибавя към двете смеси, като към какaовата се слага по-малко, тъй като от орехите и какаото става по-гъста от другата смес. Тестата се омесват докато спрат да лепнат. Завиват се във фолио и се оставят за около 1 час в хладилника.
Разточват се двете теста до дебелина 8 мм. Нарязват се на лента, като се слепват с разбито яйце. Намазва се с яйце и отгоре и се подрежда втори слой ленти, шахматно на първия, като отново се слепва с яйце. По описания начин се нарежда и трети слой. Завива се получения сладкиш във фолиото и се оставя за 1 час в хладилника. След това се нарязва сладкиша на парчета с дебелина 6 мм. Сладките се изпичат върху хартия за печене в предварително загрята на 170* фурна.
Виж целия пост
# 67
krikri, благодаря  Hug Задължително ще се пробва. Изглеждат много ефектно и вкусно!  Peace
Виж целия пост
# 68
Момичета чета ви от много врем, набелязала съм си вече и моите рецепти. Моята майка обаче не може да понася миризмата на канела. Как бихте ме посъветвали да направя сладките, които ще занесе на нея?
Виж целия пост
# 69
Попаднах на много красоти тук
Виж целия пост
# 70
След като вчера украсихме вкъщи е време да се започнат сладките! Миналата година си спомням, че на тази дата точно стартирах  Heart Eyes
Виж целия пост
# 71
Привет момичета Simple Smile втора година вече ви следя какви красоти творите и ви поздравявам за творчеството и таланта ви!Аз съм любителка, но съм ентусиаст и често ескпериментирам в кухнята Simple Smile Искам да попитам дали някой от Пловдив иска да си поръча нещо от Аромасхаус.ком /не знам как да го напиша без да излезе като рекламен спам/ и да си разделим доставката? Тази година съм решила и аз да се пробвам с меденките и медената къщичка, пък да видим.. дано се получи нещо, с което да зарадвам малките Praynig
Хубав ден желая на всички Simple Smile
Виж целия пост
# 72
  bouquet Благодаря отново за невероятните идеи.
Виж целия пост
# 73
Искам да ви кажа, че непрекъснато някакви красоти публикувате... и нямате милост. Населението у дома  вече е леко изкрейзило с моята еуфория.

Ето тук видях едни коледни лимонови бисквити, които мисля да направя, но портокалови.

Виж целия пост
# 74
Момичета чета ви от много врем, набелязала съм си вече и моите рецепти. Моята майка обаче не може да понася миризмата на канела. Как бихте ме посъветвали да направя сладките, които ще занесе на нея?
ами сложи други подправки, каквито има в рецептата. Може да е кардамон със звездовиден анасон, може да е кардамон и индийско орехче, може да е бахар и карамфил.

Аз направих и портокаловите кексчета, които simplyaven предложи . Много обичам комбинацията на черен шоколад и портокал. Много ми харесаха. Купих шоколадовите капки от Лидъл, много са хубави!

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия