Коледа 2011 - тема 2

  • 113 228
  • 740
# 645
 Simple SmileТи ме уби. Как изобщо ти е втасало, хората с цяла доза мая се оплакват, че не се надига, а ти с пакетче и половина. Браво. Peace Може пакетчето ти да е било от 11 грама все как. 6 трябват, ако са по 7 гр.
Виж целия пост
# 646
...
Да, да видях. Аз после го поръчах, защото нямаше в куки-буки повече. А и заради еленчетата и свещичката. Hug А можеш ли да ми кажеш колко са големи формичките- малки или големи са?


Ами аз бих казала, че са нормални, средни. Нито големи (10см), нито малки (2см). Например локомотивчето е 7 см на 4. Това, измерено така, че ако трябва да го сложиш в правоъгълник, ти трябва такъв с такива размери (7 на 4). (Ужас обяснение Embarassed, как да го кажа иначе ooooh!) Едното от еленчетата е пък 7 на 6, звездичката е 6 на 5. Всичките са горе долу един размер. Доби ли представа  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 647
Да, много ти благодаря. Hug  bouquet Точно такива искам, да не са големи. Предпочитам малки и средни формички. Simple Smile Ще ги чакам с нетърпение. А ако не те затруднявам и ако не е много нахално, ако може да пуснеш снимка да ги видя , че в нито един сайт няма снимка, само тази неясната от кутията. Hug
Виж целия пост
# 648
Tatitt някой в Нашите любими торти ... беше слагал стреч фолио между формичките и тестото и като се мине с точилката мисля, че ще стане  newsm78  или пони ще пробвам със сигурност  Grinning
И аз  Mr. Green

Става и с онези гумени каренца, дето имитират бабините  Whistling
Става , става ...аз от Бг си поръчах да ми носят , хората ме помислиха за луда  Laughing, защо ли са ми тези китайски гуми  Mr. Green
Виж целия пост
# 649
Това с гумените каренца, го има още от 80-те години, когато бях на стаж в един сладкарски цех ги ползваха за украса на торти. И аз съм ползвала вкъщи. Благодаря за припомнянето.
Виж целия пост
# 650
Много оригинални  коледни сладки  http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%80%D1%87%D0%B5  Peace
Виж целия пост
# 651
Да, много ти благодаря. Hug  bouquet Точно такива искам, да не са големи. Предпочитам малки и средни формички. Simple Smile Ще ги чакам с нетърпение. А ако не те затруднявам и ако не е много нахално, ако може да пуснеш снимка да ги видя , че в нито един сайт няма снимка, само тази неясната от кутията. Hug

Ето, с удоволствие Hug
Едното еленче малко на мен на крава ми прилича, ама като казват, че е елен, за елен ще го ядем Simple Smile. И звездичката една такава ... падаща ли трябва да е Thinking, едното връхче и е по-дълго.

Да използвам случая да ви покажа какво творихме вчера с голямата ми помощница. Тук Simple Smile Все още предколедни Simple Smile
А това пък е един мой скорошен бебешки проект, идеята за която взех от тук Blush
Виж целия пост
# 652
Много благодаря.  bouquet Идеални са. Да единият елен е малко странен, но и аз съм не по-малко странна. Една- две формички да ми харесват от комплекта, купувам го заради тях.
Виж целия пост
# 653
момичета, кой номер накрайници за пош ползвате за украса на меденки с роял айсинг? мисля да поръчам няколко (за първи път!), но се чудя с кои номера ще е удобно да се работи..
Wink

(странният елен е този, който сякаш ходи, нали? на мен страхотно ми харесва!! много е мил!  Heart Eyes)
Виж целия пост
# 654
O, това с каренцата съм го правила преди с глина, много добра идея е за сладки, ще опитам. Само трябва да си намеря дантела  Thinking

Днес изпекох "щолен" сладки, доста наподобяват оригиналното печиво, пък лесна работа, ще пусна рецептата тези дни. Правих и английски чаени бисквити, които ще слепвам и украсявам утре и... съм изтощена, фу.

didi_im, много хубави сладки!
Виж целия пост
# 655
Момичета дайте съвет как да използвам шприца.Забърках тестото напълних го,той си щрака за точна доза сладка,и тук проблема;Как я отделяте от шприца,тя не пада сама?Опитах с нож да ги режа,но формата се загубва изцяло.Тестото беше мекичко,както е по рецепта,после сложих още брашно,да опитам с по твърдо,и пак същата работа.Нещо не го правя както трябва.
Сега забърках звездичките с капучино и чакам да се охлажда тестото.Да питам и за тях от сега.Тестото не лепне ли по точилката като се разточва?Нещо мекичко и лепкаво ми се струва.
Виж целия пост
# 656
Тъй като и аз съм новак с шприца, имах същите проблеми , но като се поядосвах малко и стигнах до някои полезни изводи, дано ти помогнат и на теб:)
1. шприцовай направо в тавата, без хартия за печене, сладките не могат да се захванат за нея.
2. Тестото трябва да е добре охладено, като се отпусне се развалят формите ( поне при мен така се получаваше).
3. шприца трябва да е перпендикулярно на тавата и съвсем близо до нея, за да може като излезе сладката да се захване за тавата.
Виж целия пост
# 657
Simple SmileТи ме уби. Как изобщо ти е втасало, хората с цяла доза мая се оплакват, че не се надига, а ти с пакетче и половина. Браво. Peace Може пакетчето ти да е било от 11 грама все как. 6 трябват, ако са по 7 гр.
От тези на Йоткер ползвах, мисля по 7 грама са. Но, определено, си имаше нужда от повече мая. Добре, че стана дума, да знам за друг път.
Виж целия пост
# 658
Утре правя доза и половина тесто за ванилените кравайчета и в петък ще ги пека.
Я да питам - някой да е слагал нишесте ванилия вместо обикновено? Че моето чисто съм го взела за малчо и не искам да го подяждам 
Миналата година правих такъв опит, защото не ми се слизаше до магазина за обикновено нишесте  Blush Много вкусни станаха - щом и свекървата си поръча две дози да черпи в работата  bowuu
Виж целия пост
# 659
Утре правя доза и половина тесто за ванилените кравайчета и в петък ще ги пека.
Я да питам - някой да е слагал нишесте ванилия вместо обикновено? Че моето чисто съм го взела за малчо и не искам да го подяждам 
Миналата година правих такъв опит, защото не ми се слизаше до магазина за обикновено нишесте  Blush Много вкусни станаха - щом и свекървата си поръча две дози да черпи в работата  bowuu

И аз ги направих с нишесте ванилия, заради мъж ми   Embarassed такъв беше купил от магазина  Peace станаха много вкусни
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия