Коледа 2011 - тема 2

  • 113 284
  • 740
# 525
Който се интересуваше за твърд маргарин, такъв има в Кауфланд по 0,99лв. и 1,15лв. произведен в Турция.
Виж целия пост
# 526
Момичета,

Моля Ви да ми кажете как още могат да се съхраняват сладките освен е метални кутии?

Благодаря Ви предварително.

ПС: Днес забърках виенските ореховки. Сега ги пека. Може утре да се пробвам да ги поукрася с роял айсинг или ще оставя украсата за меденките:)
Виж целия пост
# 527
Момичета страхотни сте, благодаря много за страхотните съвети и темичката - и аз почвам да се подготвям за празниците това е от мен засега

http://www.madeitinhome.com/index.php/advices/diy/217-2011-11-25-11-00-13.html




надявам се да ви харесат

тази седмица ще правя меденките и се чудя дали да ги украся, нали може и ще са годни за консумация- страх ме е че ще родя точно покрай празниците и меденките ще останат неукрасени

миналата година правих прасковки и фунийки, но тази година ще направя линцерови и ванилови кравайчета- тъй като мога да ги подготвя по-рано  Laughing това малко бебче нещо ми обърка плановете за трапезата тази година- но да ми се роди жива и здрава пък, другото ще се уреди

Имам планове и за медена къщичка, но чакам мъж ми да ми направи скица  Embarassed

поздравявам всички ви заради любовка ви към кулинарията и прекрасните рецепти които споделяте   bouquet
Виж целия пост
# 528
Олее момичета направо ме шашнахте от вкуситии и красоти.Набелязах си няколко рецепти,които ще пробвам още тези дни.
Невероятни сте  chef  bouquet  chef
Виж целия пост
# 529

направих меденките на джули (за първи път ми е!) и много ми се надуха при печенето..  newsm78
изобщо не очаквах - не само отгоре, а изцяло..
Виж целия пост
# 530
scaramouche да не си сложила повечко сода или ако си използвала от готовите миксове с подправки в повечето има и набухватели !?!
Виж целия пост
# 531

направих меденките на джули (за първи път ми е!) и много ми се надуха при печенето..  newsm78
изобщо не очаквах - не само отгоре, а изцяло..

Моите също, утре ще пробвам само с микса за меденки.
Виж целия пост
# 532
На мен някои ми се надуха повече, някои по-малко, но според мен това зависи от разточването на тестото. Ако е по-тънко, по-малко се надуват и обратно. Знам ли. Ама да ви кажа право на мен по-дебеличкитеми стоят по-меки и са ми по-вкусни.
Виж целия пост
# 533

не, подправките сама си ги комбинирах - джинджифил, карамфил, канела, кардамон и анасон! така че тук нямам проблем... содата - 2 ч.л., както е според рецептата, никога не препълвам лъжичките, така че и сега не го направих.. чисто, бяло брашно, без никакви набухватели.. не знам и аз какво се е объркало, най-вероятно е да съм прекалила със содата, но честно казано хич не ми се вярва..

то че са хубави и мекички така - това си е факт, права е NinoTino! Wink и са симпатични, само че не очаквах такъв резултат и малко ми се променят плановете за украса..
Виж целия пост
# 534
И аз съм на коледна вълна вече.

Незнам, но мисля, че тези сладки не ги видях в списъка, затова ви ги пускам и тук.
Дано успея да направя няколкото коледни рецепти, които съм замислила.

Brutti ma buooni или грозни, но хубави

Виж целия пост
# 535
ако знаете само каква папка с рецепти вече съм си подготвила   Joy благодарение на всички вас!  smile3525 . Лошото единствено е, че нищо не мога да опазя от мъжа и детето!  Направих преди малко едни овесени бисквитки Golden Crunch  /просто си пазя яйцата за други сладки  Laughing/ оказаха се адски вкусни, даже им сложих повечко захар. Сега чакам едни бонбони от кокос и сметана да се изстудят, че обещах на мъжа!

Исках да ви питам за портокаловите корички - не ви ли притеснява, че ги мажат с разни парафини и какво ли не/ даваха репортаж точно за това мин. година/. Много ме блазни мисълта да направя и аз, но ме е страх особенно заради малката.
Виж целия пост
# 536
Днес пробвах шприца от Лидъл и ето го резултата

rosirai,моля те напиши рецептата ,че нещо не попадам на хубава за шприц-сладки
Виж целия пост
# 537
Исках да ви питам за портокаловите корички - не ви ли притеснява, че ги мажат с разни парафини и какво ли не/ даваха репортаж точно за това мин. година/. Много ме блазни мисълта да направя и аз, но ме е страх особенно заради малката.


Парафинът не е отровен. Пък и рецептата е три пъти да ги кипваш и да им сменяш водата преди да ги сложиш в сиропа, парафиновият слой ще падне междувременно от топлината.... А можеш и да изтъркаш хубаво кората с четка и топла вода преди това. Peace
Виж целия пост
# 538
scaramouche  радвам се, че ти бях полезна.

hrisinda колкото и да ми се искаше да поизчакаме със сладките неща моята мръвка  /1 г 1 м/ бе на друго мнение и сама ходи и си гепи. Яде всякакви сладки, кексове и скадкиши но домашни. Много внимавам да нямат ядки най вече фъстъци, че им е раничко, както и по дразнещи съставки и подправки.


wafi, искам да те попитам за капучино бишкотите, стават ли твърди, че миналата година правих базелски медени сладки и щях да си счупя зъбите с тях  Mr. Green
Виж целия пост
# 539
Рецептата за шприц сладките е следната:
1 кг. брашно
4 яйца - 2 цели и 2 жълтъка
2 ч. пудра захар
3 с.л. кисело мляко
1 амонячна сода
1 бакпулвер
2 ч. свинска мас
Аз направих половин доза, но излизат достатъчно. Сложих 2 цели яйца. Месих в хлебопекарната, докато тестото започне да се отделя от стените и добавих още брашно - около 3-4 л. Правят се директно върху тавата - така тестото залепва за нея и се отделя от шприца
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия