Коледа 2011 - тема 2

  • 113 174
  • 740
# 600
Тайната на опазването на сладки е:
1. Слагате ги в кутия, която слагате в по-голяма. Ако имате и трети размер, може да го използвате.
2. Качвате тази кутия на наааай високото и трудно достъпно място.
Като ви се приядат сладки, само като си помислите как ще ги вадите и как ще се катерите да оставяте кутиите и се отказвате. hahaha
Това ме изкефи
smile3521
Виж целия пост
# 601
Метални кутии имаше в Кауфланд, не знам дали още са останали. В Айко също продават страхотни метални кутии.

Аз съхранявам на терасата, слагам салфетка под капака. Себе си удържам, но мъжете все просят сладки  Mr. Green
Виж целия пост
# 602
А на мен най-големият ми проблем е да ги опазя от себе си.  Embarassed Мъжете ако не ги виждат, не ги дразни. В повечето случаи ги пека, когато няма никой или само малкия е в къщи, а докато се приберат всичко съм изпокрила вече.  Crazy Но аз като знам, че еди къде си имам сладки... baby_neutral
Виж целия пост
# 603
Не се вайкай, направила си икономии. От тия красоти кредитната карта бързичко се пресушава. Laughing

А, моля, моля, ще наваксам  Mr. Green Само че догодина, сега не вярвам да пристигнат навреме  Thinking

Кефи ме изобретателността ви относно съхранението на сладките  hahaha

redreny2000, в Кауфланд има 3 кутии една в друга за 6,99. Аз имам и 3те комплекта (е, единият мама ще ми го донесе чак за Коледа). Иначе сега си заделих и една голяма пластмасова кутия от сирене, която ще измия и ще използвам, кутии от сладолед, ако си запазила. (като гледам ще използвам и тях)

Моят мъж не знае, че днес съм правила сладки, така че няма опасност да не изтраят до Коледа, за това ще ги правя само в работни дни, когато него го няма  hahaha След това бутам кутиите върху гардероба и готово  Mr. Green  
Виж целия пост
# 604
Здравейте момичета! Прекрасни неща сте показали пак! Браво!

Аз съм готова с първата партида меденки и успях да снимам всичко стъпка по стъпка, но едва утре ще имам време да обработя снимките и да ги пусна. Между другото пробвах един трик  и се получи добре. Тъй като меда ми беше течен, но захаросан, а и маргарина не беше много добре отпуснат, след като направих "трохите" пуснах за около 20 сек. тестото в МВ на най-висша степен и се омеси много бързо.

Благодаря Ви, момичета Hug

Значи може да си купя големи пластмасови кутии или оък да подхващам тенджерите Laughing

Да попитам и още нещо. Нали пък тенджерите не се затварят така плътно като кутиите. Няма ли да изсъхнат сладките, ако успея да ги опазя до Коледа? Сега си мисля, че може да ги увия с фолио Thinking

Писала съм го много пъти, та направо копирам:

Цитат
Съхраняването на готовите сладки е най-добре да е в сухи и добре затварящи се кутии - метални, картонени, пластмасови. Оставете ги на хладно и сухо място - килер, балкон (ако е сухо) може и хладилник. Не намазаните и неукрасени сладки може дори да замразите - издържат година."

Иначе аз използвам почти само картонени кутии, но имам неотопляван килер и ги държа там сладките.

А на мен най-големият ми проблем е да ги опазя от себе си.  Embarassed Мъжете ако не ги виждат, не ги дразни. В повечето случаи ги пека, когато няма никой или само малкия е в къщи, а докато се приберат всичко съм изпокрила вече.  Crazy Но аз като знам, че еди къде си имам сладки... baby_neutral

Ха и аз съм така:) Hug
Виж целия пост
# 605
И аз съхранявам в метални кутии, но са ми малко и миналата година се вързахме към Булсатком и ползвах кутиите от устройствата. Laughing Идеална работа ми свършиха.

Виж целия пост
# 606
Момичета,

Да си повторя пак въпроса за съхранението на сладките. Аз нямам достатъчно1но метални кутии вкъщи и се чудя как по друг начин мога да съхранявам сладките. Или пък да ми дадете идея откъде мога да си купя метални кутии.

Вече пробвах виенските ореховки и меденките на Джули. Мисля да направя меденките с шоколадова глазура от черен шоколад, че тази белтъчната ми е нещо мнозо захарна.
Аз ги събирам в стъклени големи буркани с пластмасови капаци .Едни такива седят настрани .Имам и едни пластмасови кутии и ги покривам с фолио отгоре.Но имам и 3 метални в тях са ми меденките и линцерите.
Джема ,което си е истина си е истина.Възхищавам ти се не само на кулинарните способности,но хайде да не ти правя реклама.Благодаря че отделяш време и споделяш и се надявам да случиш на добри снахи ,който да наследят от теб женските ти качества.Със сигурност ще те бива за свекърва
Виж целия пост
# 607
 EmbarassedНе знам, ще видим. Може да изкукам на дърти години.

Наталина, браво на теб. Ще чакам снимките ти стъпка по стъпка. И аз тази седмица, вероятно в събота ще правя две дози меденки.
Виж целия пост
# 608
Момичета,

Благодаря ви много, че се включихте така активно за съхранението на сладките Hug
Аз имам една много голяма кутия от твърд картон от едни чаршави, та може нея да приведа в действие. Ще отида и до Кауфланд за тези метални кутии.
Виж целия пост
# 609
stasi76, страшно красиви сладки! Сподели моля, по-подробно за глазурата и украсата.  Praynig
Виж целия пост
# 610
Здравейте, момичета! Много хубави неща сте показали, вече съвсем замириса на Коледа в темата Simple Smile
Джема, много ми хареса методът ти за опазване на сладки Simple Smile. Моят е горе-долу същият  Laughing.

И аз отворих коледната пекарна (или сладкарница newsm78) от миналата седмица насам. Отначало бях на шоколадово-грейпфрутова вълна.
Започнах със захаросани корички от грейпфрут, като част от тях покрих с шоколад:

Продължих с шоколадови бисквити с грейпфрут и звездовиден анасон:

И накрая - два вида бишкоти:
- със сушени ягоди, шам-фъстък и шоколадов чипс

- със сушени круши, захаросан джинджифил, бадеми, канела и бял шоколад (вдъхновена от мъфините с круша и джинджифил на Умбра)


Този уикенд и аз ще пека меденките на Джули и още едни елзаски сладки, ако ми стигне времето  Grinning. За меденките трябва да стигне ! Laughing
Виж целия пост
# 611
nudel33, предполагам не е проблем да се направят с орехи вместо лешници? А някой да има идея дали може да се слепят с течен шоколад вместо сладко?

savina_33,
предполагам, че няма да е проблем да ползваш орехи. Аз съм фен на лешниците и затова други ядки не съм ползвала.
Може и с шоколад да ги слепиш, но това ще промени вкуса на линцерите. Има и едно друго нещо. Като престоят една нощ намазани с мармалад, бисквитките поемат от влагата на мармалада и стават меки. Което е типично за линцерите. Слепени с шоколад мисля, че ще си останат хрупкави. Но това е въпрос на вкус.  Wink
Надявам се да съм ти била полезна.   bouquet
Виж целия пост
# 612
Благодаря.   bouquet И аз обичам лешници, но единият момък е алергичен. А за сладкото ще се придържам към рецептата тогава. Все пак ще направя 2-3 с шоколад за проба да знам за друт път.  Wink
Виж целия пост
# 613
Рецептата за Linzer Augen смятам да я използвам, като пренебрегна лимоновата кора  Simple Smile Предполагам, няма да е голяма загуба.
Какво сладко използва за слепване?

Pipi,
залепени са с конфитюр от праскови и маракуя. По оригинална рецепта мармалада трябва да е от кайсии.

За лимоновата кора може да не я слагаш. Няма да се отрази отрицателно. Аз също не стържа кората на лимон, а купувам готова настъргана, продава се в малки пакетчета. Ако иска някой мога да снимам и да покажа.
Лимоните се третират с някакви препарати затова не се препоръчва да се ползва кората им. Само на тези, за които се знае, че не са пръскани. Ама то човек като ги гледа не може да прецени пръскани ли са или не. Та затова си купувам готовата настъргана лимонова кора. За козунаците правя пак така.
Виж целия пост
# 614
nudel33, тези готовите корички, правиш ли ге нещо преди да ги сложиш в тестото? Веднъж бях купила едни такива на Котани и 2-3 пъти ги холзвах за кекс (докато разбера че е от тях) - е, няма такава горчилка, нещо като кекс с аналгин ми се получи.  Mr. Green Аз ли нещо не правя както трябва?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия