Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Августинчета 2006 - тема 7

  • 57 365
  • 369
# 360
Аз понеже съм професионално увредена, не пускам Кало нито на екскурзии, нито на зелени училища. Може би по-нататък ще променя позицията си, но засега съм категорично против.
Виж целия пост
# 361
  Нори какво се е случило?  Надявам се да не е нищо сериозно.
  Иначе по въпроса за лагерите аз ги пускам. Още трета група бяха на ски и на море. ПГ в училище Ваня не искаше и не ходиха и двете. Тази година обаче бяха на ски и двете останаха много доволни и сега съм ги записала по тяхно желание и за зелено, както и за лятото оглеждам варианти. Единствено финансово излиза повечко, но засега имаме възможност и щом са доволни аз нямам проблем с пращането им. Досега проблеми не съм имала от тези мероприятия, надявам се така да продължава.
Виж целия пост
# 362
И Ина ходи на всички екскурзии, не само с нейното, но и с училището на мйак ми. Само положителен ефект виждам и се радвам, че имат екскурзии. Яд ме е само, че за зелено не се организираха.
Виж целия пост
# 363
И аз пускам Яна още от ДГ, на ски и планина Simple Smile на море не съм я пускала.
В ДГ бях много спокойна. Сега, няма нищо сериозно, сблъскваме се с реалния живот. и отношението към хора с големи възможности и хора с по-малки и хора с никакви. Най- лошото е , че госпожата им подкрепя това поведение и стои дори в основата на насаждане на"комплекси" да кажем.
Първо ми направи фасон за това, колко джобни съм й дала, защото парите им стояха в г-жата. Първо не каза всички давайте по еди колко си, а всеки да си прецени, после, "Ами вие си знаете. Както сте си възпитали детето, така."  Shocked и аз останах в недоумение защо да дам 30лв за три дни, като на децата всичко им беше осигурено.
После, като се прибраха... дошли си половин час по-рано и ми се обади майка на друго дете, да ми предложи да вземе Яна, защото оставала последна и щяла всеки момент да се разплаче. и докато й отговоря, че ще и звънна след няколко минути да проверя къде е ММ, чувам г-жата да дудне покрай нея с гаден тон "Няма какво да питате, взимайте я направо!" Как ще ми взима детето без да ме попита и как ще се пускат такива коментари пред Яна, тя е толкова чувствителна и без това. Пък не можа да се обади, че ще стигнат по-рано?!
И това защото си имаме едно сем. с възможности и комплекси... което си дундурка г-жата
Виж целия пост
# 364
 Много се радвам,че нас не ни юркат с подобни мероприятия !

 С .  я тръшна на финала ангинка.
 За връчване на свидетелствата ще ги водят до Враня и НИМ за един ден. Това ще е,много не остана.   
Виж целия пост
# 365
Привет на всички ....От много време не съм писала, но пък ви чета Simple Smile Някоя мама на момиче, дали е забелязала промени в гърдите? Т.е увеличаване и удебеляване  около зърното?На Марти май започват да и растат гърдите е меко казано не съм щастлива от факта. Знам всичко за пилешкото и доста рядко консумираме.
Виж целия пост
# 366
Миленка, да ти кажа такова не съм забелязала, но Ина определено е много слаба. Промени в настроението обаче тип предпубертет и пубертет си има изявени. Но не съм сигурна дали в твоя случай не бих се консултирала със специалист, на пръв прочит за ендокринолог се сещам.
Виж целия пост
# 367
привет и от мен момичета Simple Smile по въпроса с гърдите и аз преди няколко месеца забелязах че сякаш на Ина и растат гърдите ...да допълня само че тя е по едра,не пълна но като цяло се развива доста бързичко.консултирахме се с педиатърката и тя каза че няма абсолютно нищо притеснително след като и опипа гърдичките разбира се.Каза че си се развива просто така едричка и нормално било и гърдите да и растат..даже каза да очакваме другата година и косъмчета отдолу да се появят Simple Smile радвам се ако съм била поне малко полезна  Hug
Виж целия пост
# 368
http://en.wikipedia.org/wiki/Thelarche
Thelarche /θɨˈlɑrkiː/ is the onset of secondary (postnatal) breast development,[1] usually occurring at the beginning of puberty in girls. Thelarche is usually noticed as a firm, tender lump directly under the centre of the nipple (papilla and areola).
Thelarche is the first physical change of puberty in about 60% of girls, usually after 8 years.

Телархе е началото на вторичното постнатално развитие на гърдите, което се наблюдава в началото на пубертета при момичетата. Изразява се в твърдост и напрегнатост точно под ареолата. Може да се наблюдава и на двете гърди или само при едната първоначално. Обикновено това е първият физически признак на пубертета при около 60 процента от момичетата, обикновено след 8-та година.
Виж целия пост
# 369
Благодаря за  отговорите. Явно всичко си е нормално, просто на мен ми се струва и ми се иска да е рано за това.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия