Това определено не е вярно.Преди като спазвах стриктно ЗОната ги бях научил наизуст кое колко е сурово колко е варено и колко е пържено
има си сайтове точно за това с доста детайлна информация
например месото сготвено има повече протейни отколкото когато е сурово, на повечето от зеленчуците пък или им се качват въглехиратите или им спадат.При някои храни разликите са ОГРОМНИ сурови и сготвени по един или друг начин ,така че както казах при готвенето в зоната става една голяма каша лично за мен
За тежките метали и аз съм на 99% сигурен че се изхвърлят от организма поне тея по гадните.Бях чел някъде преди време някакава статия че се натрупват някакви изотопи или незнам точно какво в емайла на зъбите .Знаело се също така в коя зона на планетата с какви изотопи/метали е замърсена и ако на даден човек му вземат един зъб за проба и го изследват могат да кажат в кой район на Земята е живял в даден период така че пълно изчистване няма
E, факт е, че като спазвам същите мерки за готвени храни вместо сурови, отслабвам пак по същия начин. Кои са тези някои храни, които имат огромни промени при топлинна обработка? Хайде, дай да ги видим, да помогнеш и ти с нещо за каузата.
Сготвените храни може да имат повече протеин на единица тегло, и по-малко вода. Това е ясно, не е същото като да се увеличи протеина, едва ли е възможно това. А разликите не са толкова фрапиращи, иначе нямаше да се отслабва. Ако имаш инфо, дай сайтове да четем, че така само си говорим и нищо не правим. Изобщо не съм съгласна с това, което казваш
За металите - пак казвам, никъде не съм чела, че "пълно изчистване няма". Трябва да подкрепиш думите си с нещо сериозно.