За Коледа сготвихме, а за Нова година?

  • 14 047
  • 41
# 30
Взела съм половин кило свински шол и имах намерение да го изпека, но като не знам как.... newsm78 Моля споделете идеи, как се прави свинско печено, така че да не стане като подметка. В краен случай, бих го нарязала на големи филий, но предпочитам да го пека цялото парче.
Що не погледнеш в съседната тема за пликовете за печене  Peace
Виж целия пост
# 31
joys_kn , какви са тези пълнени гъбки с кашкавал?
Виж целия пост
# 32
и аз току-що измислих новогодишното меню Simple Smile имам телешки карета, ще ги изпека със сос уорчестър и сметана. И за пръв път ще правя баница с праз.
Виж целия пост
# 33
И ние ще сме си само тримата утре ....

1. салата - овчарска и печ. чушки + сирене Дунавия + .....
2. мезета - луканчица + пъстърмичка
3. студена палачинкова торта + панирани пил. пръчици + панирани кашкавалчета с шунка
4. пил. пържоли с гъби и сметанка и .....
5. торта на Йотис, която сега ще сглобявам ...
Виж целия пост
# 34
Ние ще сме двете с дъщеря ми, по-късно ще се върне и мъжът ми.
Ето какво ще сложа на трапезата:
1- свински врат шпекован с моркови и чесън, запечен в доматен сос!
2- картофена салата
3-печени, белени червени чушки с оцет, олио, чесън и магданоз
4- руска салата
5- шопска салата
6-яйца с майонеза
7-панирани рулца от раци
8-салата от кисело зеле( мое производство-разкошно)
9-питка с късмети
10-царевица задушена с масло, чесън и копър
Виж целия пост
# 35
Взела съм половин кило свински шол и имах намерение да го изпека, но като не знам как.... newsm78 Моля споделете идеи, как се прави свинско печено, така че да не стане като подметка. В краен случай, бих го нарязала на големи филий, но предпочитам да го пека цялото парче.

Ако искаш да го печеш цял, пликовете ще ти свършат добра работа. Ако решиш да не е цял обаче, ще ти кажа аз как правя пържолките. Нарязваш го на парчета с дебелина около пръст и половина, начукваш ги, осоляваш ги  и ги овалваш с сладната смес - чубрица, черен пипер и червен пипер. Ще е хубаво да пренощуват така, но можеш и сутринта са ги направиш, а следобяд да ги печеш (ако става въпрос за утре вечер). Преди печенето намазняваш една тавичка, редиш пържолките, заливаш с малко вода и завиваш тавата със фолио. Ако обичате по-пикантно можеш да счукаш няколко скилидки чесън и да ги намажеш с него, получава се страхотен аромат. Печеш около 1,5-2 часа на 200 градуса, пържолите се задушават и стават като мозък. Накрая махаш фолиото последните петнайсетина минутки, за да хванат червеникав "загар" и са готови. Ти ще видиш като махнеш фолиото и  са още твърди го слагаш пак и ги връщаш за още половин час. Но при мен за това време винаги стават, освен ако прасето не е било много възрастно  Mr. Green. Някъде по средата на печенето можеш да добавиш в тавата ако е по-голяма и по-едро нарязани картофи, моркови нарязани на колелца, гъби, броколи, за се задушават в соса от пържорите и ето ти и чудесна гарнитура.
Виж целия пост
# 36
Ето и нашето меню:
Млечна салата
Мексиканска салата
Салата със сирене Дунавия
Стандартните пържоли свински
Кебапчета
Пържени пикантни картофки
Луканка
Фъстъци
Баница с късмети
Питка
Торта "Тирамису"
Баклава
Плодове
Дребни сладки
Виж целия пост
# 37
Ние ще сме тримата+майка ми,но малката само от тук там ще отита ястията,така че менюто ни няма да е кой знае колко богато:

палачинкова торта
въздушна салата
шишчета
свински ролца със задушени зеленчуци
мезета разни
ядки
баница с късмети
торта "Гараш"
плодове
Виж целия пост
# 38
Хайде малко снимки от мен от новогодишната трапеза:
Торта таралеж по идея на една форумска мама  bouquet
Капама
Баклава
Разни сиренови работи (пак по ваша идея  bouquet)
Масата
Виж целия пост
# 39
Мняммммм, красотийкиии   bouquet
Виж целия пост
# 40
Luluto, я пеистни един линк за тези снежковци, моля!
Виж целия пост
# 41
Ами аз всъщност взаимствах само идеята за оформлението. Иначе вътрешността си е моя измишльотина Embarassed
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия