Захващам се с Дюканско дело и талия ще меря смело - 258

  • 43 315
  • 724
# 435
Добро утро прекрасни /като вас/ и не толкова прекрасни  /като мен/ девойки Hug Свършиха празниците и идват делниците т.е. връщаме се в релсите. Провокира ме поста на Dorchester  /за теб      Hug/, ама не ми се иска да ни напускаш нито на теоретично, нито на практично ниво! Това е първата тема в която от време на време пописвам, ама винаги съм мислила, че трябва само да се    "се редят факти", защото такива са правилата на форума. От друга страна смятам, че факти от типа "днес ще ходя на гости на свекървата", "мъжът  ми има рожден ден", "колегата ми е ужасен" и т.н. са малко неуместни, освен ако не коментираме връзката им с режима. Интересно ми е било винаги/нали и аз се пържа на този огън/ как се борите с  килограмите, как се храните ,какво готвите, от къде и какви продукти купувате, как решавате проблемите с облеклото и всичко което може да ми помогне да се справя. Вероятно  всеки от нас има достатъчно проблеми и не му се иска да се натоварва и с други. Разбира се винаги има възможност човек да си излее душата , но не бива да се сърди, ако 50 човека не започнат да му съчувстват или са пропуснали да поздравят мъжът му, или свекървата. Така, че не ни напускай, а сподели как можем да променим темата за да е по комфортно за всички нас в нея. А ако говориш за вечното дерби "стари-нови" имаш някакво право, като не смея да кажа кои крив и кой прав - всеки случай е уникален и специфичен и винаги доста емоционален. С този пост искам да ти предложа  "по топъл прием и повече човечност"   bouquet
Виж целия пост
# 436
Dorchester подкрепям мнението ти напълно, наистина когато аз започнах режима имаше по голяма комуникация.Аз за сега се опитвам да помагам на който мога, но да замислям се ако всички си стоят така покрити и както казва нашата любима БАба не коментираме важните неща, то и аз мисля да стана само читател.Влязох си в релси с режима така че  Sunglasses
Спират ме някой любими личности.И така де за проблемите.Аз лично мисля че когато консумирам кисело мляко задържам, а когато го пропускам имам големи минуси.Два пъти се убедих в това.Първо когато имаше еидн период в който не си намирах любимото мляко и не ядях никакво.Тогава смъкнах много и сега когато бяхме на почивка не съм яла никакво кисело мляко и за 5 дни 3кг.Абе не е много хубаво да се отрека от него, ама май няма да го ям освен в рецепти  Thinking . Какво мислите?
Днес за първи път обух панталон, но не новия а един стар,който в същност обувам изобщо за първи път.Та не съм носила панталон поне 2-3г.Тц тц  свиня, ко да ви кажа   Laughing
Дообре мили дами добри и лошо и сърдити и усмихнати, успешен ден и нали сме Нова година всеки казва нека да сме по-добри през новата.По добри ама как като ти .......... на главата  Laughing , но опитайте се да сте по-добри  Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 437
Майки, аз бих ти дала съвет, който вече съм давала много пъти.Не се отказвай от киселото мляко, а си го кваси сама  Peace Повярвай ми аз квася и 1% и 2% прясно от магазина и все става хубаво.Ако се съмняваш, че ще се получи с купеното кисело закваси от домашна закваска.
За нула време работа е.Пробвай.Сигурно знаеш, но ще кажа за всички как аз го правя.Сваряваш хубаво млякото.Чакаш да истине като проверяваш с пръста да търпи примерно докато преброиш до 10.Не горещо, но не и хладко.Аз квася по 4литра и слагам на око не пълна чаена чаша (около 150гр.).Разбърквам малко от готовото за заквасване мляко в чашката с киселото и изсипвам в тенджерата.Хубаво разбърквам цялото количество и веднага изсипвам в стъклени буркани и ги слагам в хладилна чанта за цяла нощ.Сутринта е готово и веднага прибирам в хладилника.Моя приятелка в България кваси по-малко и като закваси примерни 3-4 буркана ги оставя да се заквасят в микровълновата пак за една нощ.Мисля, че слага около 2 суп.лъжици закваска на литър.Това за тези, които не разполагат с хладилна чанта.На мен ми се заквасва вътре идеално.

Като имате чуденки питайте.Все някой може да има идея.Аз не съм компетентна по всички въпроси, затова не винаги отговарям.Ето например на Скарлет, колкото и да ми се иска не мога да помогна.Не съм се сблъсквала с проблема.Получавах схващане в трета на пръстите на краката и мисля, че беше от режима по-точно от липсата на нещо в организма ми, но откакто съм в четвърта отшумя.Не съм ходила на лекар и не мога да кажа нищо повече.

Всъщност аз  пропуснах най-важното  ooooh!

Честита, щастлива, здрава и късметлийска Нова Година на всички!
Виж целия пост
# 438
tqna - няколко пъти се споменава за квасенето на мляко и май е време да опитам.  За  деца квасех по различни причини, ама времето минава и се забравя Embarassed Сещам се, че на малката дъщеря, която беше много злояда/и сега е слабичка/ слагах малко мед и ставаше много хубаво подсладено кисело мляко/тогава нямаше плодови и разни там други изкуственяци/ та сега се замислих, дали да не  сложа малко подсладител newsm78. Ще взема в някой от бурканите да капна няколко капки течен - да видим какво ще се получи. Наведе ме в размисли ти Simple Smile
Виж целия пост
# 439
Благодаря Таня и аз мисля да премина на квасено нищо че и пресните млека в Бг са ни едни боклуци, ще е по добре, макар че имам и от къде да вземам и истинско мляко и в рецептите пишеше как да си го обезмаслим до минимум.  Hug ще опитам да си квася аз определено
Виж целия пост
# 440
Като стана въпрос за киселото мляко - Тяна даде много добър съвет. Още повече, че във всички готови кисели млека добавят нишесте, сухо мляко и какво ли още не, неща все вредни за нашия режим. И не мисля, че трябва напълно да се отказваме от млечните, тъй като от тях организма си набавя необходимият калций, а също така заради лактозата са полезни за стомашно чревния тракт.
А за квасенето ще ви кажа какво знам от позната, която имаше мандра и ми даде рецептата по стандарт. След като подварите млякото се охлажда до 42-43 градуса. Подквасата е 3-4с.л на 1л. мляко. Разбърквате добре и държите на топло 3ч. , след това в хладилника. Колкото повече го държите топло - толкова по-кисело става млякото. Много ми хареса идеята за хладилната чанта, защото аз завивам с едни хавлии, одеало... както го правят нашите баби.
Майки, я дай линк как да обезмасляваме домашно мляко, че то това е най-сигурно.

P.S. ето нещо интересно за нискомаслените млека на пазара http://zdrave-bg.blogspot.com/2009/05/blog-post_09.html
Виж целия пост
# 441
Здравейте
искам да ви задам един въпрос - 2009 бях на диетата на Дюкан и ослабнах от 64 кг. на 52 кг.
Спрях да спазвам диетата ,похапвах си доста добре  Embarassed и така пак на 65 кг.
Въпроса ми е следният -дали някой е повтарял диетата и какви са резултатите???
Благодаря Ви предварително
Виж целия пост
# 442
Включвам се и аз по повод подквасването на мляко.
Много е важно каква е първата подкваса. Аз бях направила следното - разсипах прясното , вече сварено и охладено до подходящата температура в бурканчета. Във всяко сложих за подкваса от различни марки кисело мляко. Готовите бурканчета слагам в предварително затоплена фурна и стоят цяла нощ.
Това, което ми е най-вкусно и е най-гъсто - то е, което използвам следващия път за подквасване.

Abrakadabra, дано да видиш това - имаш поща  Heart Eyes

tanistida, има и повтарящи, и потретващи. Нека те се включат със съвет. Аз знам само, че вторият път отслабването става с по-бавни темпове.

А относно споделянето тук, търсенето на по-близък контакт или опити за общуване извън темата Дюкан - лично аз много отдавна се отказах от такива опити. Както каза Майки - станах предимно читател. Пиша все по-рядко - само когато "се отключа", както сега.

Просто не виждам смисъл да се подлагам на одумвания и клюкарстване зад гърба ми. Тук някои хора не са такива, за каквито се представят.

Виж целия пост
# 443
Аби! Hug Hug

а Доре не така! И мен ми липсва подкрепата ама като сам извън форума ставам 100 кила затова тука!  Naughty с подкрепа или без.. Mr. Green

Само Мастера и контролира нас  Joy Joy

Тяна  Hug

tanistida, аз започнах вчера за втори път, има момичета повтаряли диетата успешно. Само че нещата обикновенно стават по бавно втория път та трябва повече тръпение.

Мире,  Hug Hug как са куклите?

Сега вчерашното меню, да видим какво съм забравила...

трици с кисело
170 г раци
350 г ростбиф
170 г филе Елена
малко хайвер (чист)

Не знам малко ли е много ли е обаче една от причините ми за провал предния път беше неконтролираното режимно плюскане във втора. За това ще се опитвам и определен грамаж да следя съм решила този път!

Хубав ден! Hug
Виж целия пост
# 444
здравейте дами  Hug
четох поста на майки за обезмасляване на истинско мляко (купено от мандра) и ми стана много интересно. ще споделиш ли рецептата Simple Smile
аз съм чувала, че се обезмаслява като се бърка много силно за да се отдели отгоре каймака. Веднъж и аз опитах така.. сложих го в буркан и бая си поклатих Grinning но  после 1 ден ме боляха ръцете  Grinning и колко се е обезмаслило.. незнам
 а относно подквасването  моята майка го прави много лесно. След като е преценила температурата на прясното мляко и го е смесила с киселото.. взема 2-3 дебели якета и покрива хубаво тенджерата с млякото(тя го кваси в тенжера). и така престоява между 3 и 4 часа.. и става много хубаво кисело мляко Wink


а татянка какъв грамаж ще приемаш на ден? понеже и аз съм във 2 фаза ми стана интересно  Simple Smile
Виж целия пост
# 445
Здравейте!
Честита Нова година на всички!

За съжаление аз започвам новата с неприятни размисли. И то относно Дюкан, в когото по принцип вярвам, но .... newsm78  
От около три месеца ми се появиха т.н. "кокалчета" на краката. Развиват се много бързо и прогресивно. До степен, че вече ще ходя на ортопед. От известно време ровя и чета в нета по въпроса. Това се случвало, когато носиш тесни обувки с висок и тънък ток. В това отношение съм си виновна отвсякъде...... Но нося такива обувки от над 10 години. Не бях имала проблем до сега. До Дюкан........ Таааа....нарастването на тези кокалчета се провокира от нарушаване на баланса м/у калций и магнезий - цитат: "В общата програма за «витаминизация» важно място трябва да се отдели на някои видове микроелементи и най-вече на калция и магнезия. Именно балансът на тези микроелементи може да предотврати отлагането на калция и деформирането на ставите. "  И от храненето предимно с месо - цитат: "Изследванията показват, че при преминаването на вегетарианска храна състоянието на ставите коренно се подобрява."

Ето и източника: http://www.lekar.bg/lek-54/info-197/%D0%9C%D1%8A%D1%80%D1%82%D0% … 0%BE%D1%81%D1%82/

Сега съм в шах. Вече съм в четвърта фаза, килограмите за момента са стабилни. Но естествено като при повечето четвъртофазнички моята четвърта си е трета+  
Как да продължа? Проблемът с кокалчетата никак не е маловажен. Болки в ставата на големия пръст на крака и невъзможност да си намериш удобни обувки.
Продължа ли режима процесът вероятно също ще продължи и проблемът ми ще се задълбочи. За да го спра трябва да променя диетата.
На първо време съм решила да отида на ортопед. А ако от там ми кажат, че трябва да променя начина на хранене - тогава ще трябва да търся някакъв вариант за поддържане на килограмите без Дюкан - в смисъл без чист протеинов ден. Триците си остават - тях си ги обичам.
Някакви съвети и мнения от вас?
PS:  Нека да уточня - не обвинявам изцяло Дюкан. Просто считам, че спазването на режима за мен  е било "капката, която е преляла чашата"
Не се заяждам, нито искам да провокирам разправии. Просто искам мнения и съвети  Peace

Скарлет, "проблемът" ти ми е познат!
Аз съм оперирана даже и то много преди да мина на режима!
За жалост лекарите нямат логично обяснение какво точно провокира развитието му! След операцията казват, че е нормално кокалчето пак да "изхвръкне" до 40 %, моят се възстанови на 130%- изумих всички!
Първо решиха, че причината е спортът -да, но не! Бивша плувкиня съм и не натоварвам стъпалото с нищо! Наслушах се на какво ли не, докато не попаднах на едно светило в областта на ортопедията, който ми каза, че логичен отговор НЯМА!
Пожелавам ти успех в намирането на добри лекари и правилното лечение  Hug
Виж целия пост
# 446
ЦвеTи, благодаря за отговора. Аз също съм бивша спортистка, но тренирах парашутизъм. Така че навремето доста съм натоварвала точно краката, но предимно глезените. Изобщо не свързвам проблема си със спорта. Това нещо се "отключи" сега, от около три месеца. За съжаление се развива много бързо.
Четох за оперативното лечение, видовете операции, които прилагат. Определено на този етап няма да се подлагам на това. Ти от личен опит знаеш колко болезнено е. И как за десетина месеца оставаш полуинвалид - не можеш да ходиш нормално, да шофираш........ Социалният живот отива "на кино".
Още не съм ходила на ортопед. Трябва първо да отделя време да отида до личната за направление. На първо време съм решила да опитам бабешката: мазане с оцет и йод и връзване на сребърна монета нощем.
Ако някой е опитвал нека каже отзиви.

Режимът ще продължа да го спазвам, до колкото това моето е трета +. Не мога точно да кажа. Свикнах с яденето без пържене, без мазнина, почти без сол и без хляб. Всичко друго ям. Не съм решила все още дали да спазвам чист П ден.
Какво още да променя, че да стане чиста четвърта фаза?
Виж целия пост
# 447
Скарлет, един съвет. Не споменавай пред лекаря думата Дюкан. Кажи, че си на месо, зеленчуци, млечни, ако трябва опиши точно какво ядеш, само не споменавай името. Защото много отричат режима без да го познават ни най-малко, само защото са го прочели някъде. И винаги ми става много смешно, когато в някое предаване оплюят Дюкан и след това опишат как се отлабва здравословно - с постно месо, риба, мляко и зеленчуци  Mr. Green
Виж целия пост
# 448
Здравейте прекрасни!
Дорчеее, що така бе? Искаш да ни напуснеш... Пък аз дори не успях да видя снимката ти Sad Поне идвай на Варненските срещи. Лично мен още ме е яд, че пропуснах предната, но обстоятелствата го налагаха.
Скарлет, за жалост нямам мнение по твоя въпрос, само мога да ти съчувствам.
Абе с това квасено мляко ме хвърлихте в размисъл Thinking Що не взема и аз да си квася newsm78 От както влязох в трета фаза минах от 0,1 % на 2% Дали пък да не опитам и аз да си квася. Все си мисля, че щом има дълъг срок на годност, значи нещо му има на млякото. Едно време майка ми отговаряше за доставката на млякото в цяла Варненска област. От нея знам, че лятно време са го зареждали по магазините през нощта. Тъй де, то онова мляко си вкисваше за 2-3 дни. Пък сегашното и 2 седмици да стои извън хладилника- нищо му няма.
Виж целия пост
# 449
Здравейте
искам да ви задам един въпрос - 2009 бях на диетата на Дюкан и ослабнах от 64 кг. на 52 кг.
Спрях да спазвам диетата ,похапвах си доста добре  Embarassed и така пак на 65 кг.
Въпроса ми е следният -дали някой е повтарял диетата и какви са резултатите???
Благодаря Ви предварително
Aз съм за найсти път на режима. Свалям си като за световно. Този път не усетих как се стопих, много бързо стана.
Мляко ям Верея 0,1 и Култура, не ми се отразява негативно на мен.
Татянкаааа, аз къде блях, не видях че си се завърнала. Стой си при нас и сега и след като свалиш всичко, много ще ми е приятно. Децата са супер, много празнуване празнувахме, сега малко почивка. Добре си хапваш, аз този път хапвах по малко във втора, ама сега пак съм ламя, едвам се удържам, прасе съм си, дано устискам.
Сега и мен зарибихте да се пробвам с квасенето, само че не за мен, а за децата, че те си го обичат и ще е по добре за тях.
Дорче недей така съкровище, мен също рядко ме отразяват новите момичета, но аз си пиша, пускам снимки и така си мисля, че надъхвам някой, пък може и да не им харесва промяната ми, знам ли, та си трая Laughing
Ох, пиша от работа и все бързам, целувки на всички и после ще си допиша.
Ей забравих, днес съм 61кг, хем не съм за награда, а кантара ме надъхва да не плюскам повече така, че да не обърне монетата Laughing Laughing

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия