Коледа 2011 - тема 3

  • 107 439
  • 753
# 345
Здравейте момичета, моите коледни приготовления също започнаха за сега съм направила АКК който вече отлежава и днес спретнах меденките на Джули, имах ентусиазъм и за ванилените кравайчета, но малко се поуморих та ще оставя малко ентусиазъм и за утре. Имам един въпрос, мога ли да съхраня айсинга, че за първи път работя с него и явно съм направила много повече количество от колкото ми беше нужно? Ето и моите творения
Виж целия пост
# 346
Момичета,аз миналата година правих меденките на Джема,но съм забравила колко горе-долу брашно се слага  newsm78,ако някой е правил да пише Praynig
Виж целия пост
# 347

Tatitt, много благодаря! 1 ще взема тогава..  Hug
Виж целия пост
# 348
Благодаря ви за отговорите,след работа ще мина през Джъмбо. А горе-долу на каква цена са? Embarassed
Съжалявам,ще ви засипвам с въпроси,но съм напълно 100% начинаеща. Blush
Виж целия пост
# 349
nudel33 ,сега с въпрос ,относно твоите Ванилови кравайчета .

Ти изкарваш от твоята доза 125 броя...,колко гр. може да е средно кравайчето  newsm78

Теглото на твоите продукти ,според рецептата ти =740 гр ,или 5.9 гр на кравайче ,или аз не мога да

изчисля. Embarassed


normas, никога не съм ги теглила. Но като пресметна наистина е така. Кравайчетата са много малки и наистина са 5,9 гр както ти казваш.
На мен ми направи впечатление, че тези на наталина са по-дебели и големи. Тук в Австрия се правят по-тънички. Ама то и всеки както си ги направи де. Въпрос на вкус.  Wink
Виж целия пост
# 350
Лелееее какви красоти какви вкусотии. Заболя ме устата да преглъщам. Браво на всички.

Аз снощи опекох част от меденките / по рецептата на  Джули ги правя за 2-ра година и няма проблем нито с тестото нито с печенето/, тази вечер ще довършвам с печенето на частите за къщичката и лека по лека с украсяването. Имам още поне 3 вида сладки да спретна ама ..... когато стигна.

Stardust* формичките струват 2,99 лв писахме за тях на зад в темата както има и техни снимки.

Виж целия пост
# 351
Благодаря за комплиментите! Heart Eyes
Боята е на прах и ми е в насипно състояние.Баба ми ,която е сладкарка ми я е давала и си седи в едни бурканчета от много време.

момичета, наистина имам нужда от бърз съвет - кой номер накрайник за пош да си взема за украса с РА - 0, 1 или 2,5?  newsm78

колебая се и ще съм много, ама много благодарна за помощта!

РА го правих с найлоново пликче,не съм слагала накрайник,защото и три пъти пресята ,пудрата захар пак ми запушваше дупчицата.Връхчето което клъцнах беше мноооого миниатюрно.
Виж целия пост
# 352
stasi  бърках в големия КитчънЕйд ...знаех си аз ще не трябва да  слагам всичкото брашно , но по принцип рецептата ми за бисквитки го поема ...
Нат не е от месенето , миксера доста го помеси , просто не се събра . Може би има разлика ако се правят с маргарин - той е по-мек и поема повече . Получиха се де , децата ги нападнаха  Laughing
Виж целия пост
# 353
Привет, момичета!

Ей сега разбрах защо всички ги правите тези ванилени кравайчета!
Вчера забърках една доза, която изпекох преди малко. Много са вкусни. Имам чувството обаче, че ми се разляха малко. Мисля, че е от маслото. Направих ги с Маджаров. Мисля да взема някакво немско масло и да направя още една доза. Пекох ги върху хартия за печене, а не намаслена тава.  Мисля също така следващите да ги направя по-малки. При овалянето успях да разчупя само 3 Laughing Ето и снимка
Виж целия пост
# 354
Ето малко снимки:



Виж целия пост
# 355
Можете ли да ми покажете снимка на боичките които ползвате и сте доволни от тях, за да се ориентирам какво да търся . Благодаря.
 
Виж целия пост
# 356
А аз искам да попитам има ли магазин във Варна, където да търся боички и джиджавки?
Виж целия пост
# 357
СлаБе  Hug Heart Eyes що само аз не мога да ти видя произведенията  Thinking
И да докладвам - джинджифиловите са готови bowuu АКК-то отлежава и пиянства  bowuu
шолена и той си почива на хладно  bowuu това е засега  Simple Smile
Виж целия пост
# 358
Здравейте и от мене със въпрос за ванилените рохлички на Наталина.Омесих си тестото вече и отлежава в хладилника до утре сутринта завито в дом. фолио.Обаче сега като го пипнах е леко твърдо станало?Нормално ли е това да е така и колко време преди разточване и пекане да го извадя да се поотпусне малко?Използвах иначе немско масло да няма провал надявам се и мерих на ел.кантар всичко внимателно по рецептата.
Другото ми питане е за роял айсинга,имам вече един лош опит за такъв и сега четох в темите че ако се прави на ръка ставал по успешно и добър за работа.Нека повече инфо дадат тия от вас който са го правили и на ръка.
Виж целия пост
# 359
Моите рохлички в хладилника също бяха твърди но преди разточване стояха 30мин. и омекна тестото.Много сполучливи станаха , увеличих малко дозата от смлени ядки и станаха супер .
Направих и линцерови сладки-малко провал нещо много лепкаво  стана тестото ми и формите не са правилни,уж добавях брашно при разточване,но пък са вкусни.Ще правя явно и друг вид сладки ,сега умувам какви.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия