Коледа 2011 - тема 3

  • 109 241
  • 753
# 630
Лелеее.... какво направихте... за 2ч станах и 3 страници изписахте! Вие на чат го обърнахте.  Joy
Направих АКК, сега се пекат, да видим какво ще излезе. Ама тия капачета над високата хартия здравето ми взеха докато ги закрепя.  ooooh! Направих и едни маслени топчета с бадеми. Ама толкова са вкусни, че нещо не ги виждам горките как ще оцелеят до Коледа.  Mr. Green Някой на предната страницата питаше за лесни сладки. Ето тези - страшно лесни и не стават твърди (аз им боднах по едно цяло бадемче в средата, много хубаво стана). Само като печеш внимавай да не прегорят. Почнат ли да пожълтяват по ръбовете веднага вади.
http://tanitaang.blogspot.com/2010/12/melting-moments.html
Та за същите да питам - някой знае ли колко издържат?
Виж целия пост
# 631
писалки-момичетата писаха че не са доволни много от тях трудно се пълнели.
аз нямам писалка, няма д аправи драми от това, ще украсявам с фунийка от хартия за печене или някое найлонче ще направя.и ще украсявам с разтопен шоколад,като за първи път мисля че е достатъчно.
Виж целия пост
# 632
Отчитам се за АКК - прекрасен стана и на две части. Има само един проблем - мъж ми ме погледна и каза - е ти само 2 ли ще правиш  ooooh!...

Kölsches Mädel , Шприц сладки на Джемма! http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg17161269#msg17161269

Купих си днес от Кауфланд 36 формички за 3.90. На едни щандове на излизане по средата на пътеката, където всичко е по 3.90. Като качество  много ми харесват, но всъщност са 18 вида по 2 броя от вид. Малко по-късно ще кача снимки  Peace
Виж целия пост
# 633
Аз успях да направя меденките на Джули, побраха ми се точно в единствената метална кутия, която имам Simple Smile Добре се получиха, надявам се да успеят и да омекнат хубаво до Коледа. Тази вечер като малката заспи ще направя тесто за ванилените кравайчета и утре ще ги направя и тях. И ще ми останат само линцеровите сладки, тях не знам кога ще смогна да ги направя. Другото, което ще правя са забравените сладки и бонбоните фереро, но тях - непосредствено преди Коледа. Още не съм украсявала меденките, това също ще правя преди Коледа по някое време.

 Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 634
Лелеее.... какво направихте... за 2ч станах и 3 страници изписахте! Вие на чат го обърнахте.  Joy
Направих АКК, сега се пекат, да видим какво ще излезе. Ама тия капачета над високата хартия здравето ми взеха докато ги закрепя.  ooooh! Направих и едни маслени топчета с бадеми. Ама толкова са вкусни, че нещо не ги виждам горките как ще оцелеят до Коледа.  Mr. Green Някой на предната страницата питаше за лесни сладки. Ето тези - страшно лесни и не стават твърди (аз им боднах по едно цяло бадемче в средата, много хубаво стана). Само като печеш внимавай да не прегорят. Почнат ли да пожълтяват по ръбовете веднага вади.
http://tanitaang.blogspot.com/2010/12/melting-moments.html
Та за същите да питам - някой знае ли колко издържат?

Бадемчето преди печене ли го бодна или след? В сайта пише, че издържат няколко седмици. А дали ще се получи с бадем и локум? Някой в коментарите беше писал, че и на формички търпи да се изрязва тестото....
Виж целия пост
# 635
Купих си кондензирано мляко за бонбони Рафаело, но не съм обърнала внимание, че не е подсладено.  Crazy Колко захар да му добавя горе - долу?
Виж целия пост
# 636
 jerry , относно забравени сладки...


И на мен много дълго не ми ставаше - грозни и разпльокани, но за ядене стават ...мммм

Най-важното - яйцата трябва да са стайна температура ....
Виж целия пост
# 637
Привет,дами!Неща,които правите са разкошни  Hug Имам един въпрос относно линцеровите сладки на Наталина-може ли да ми предложите рецепта за крем,с който мога да ги слепя и с който да станат също толкова мекички както с мармалада.Знам ,че оригинално се правят с мармалад,но не всеки го обича,а с течен шоколад не стават меки.Предварително благодаря!

г.симеонова-аз моите линцери ще ги слепя с импровицазия на кремчето, с което са пълни Тройно лимоновите мъфини - но ше ги слепя 2-3 дни преди Коледа. Всъщност една  доза вече се изяде   Rolling Eyes  Cry и ще се прави друга.Просто у дома нямат спиране.Каквото направя се изяжда максимум за два дена, при това правя и други неща...
Виж целия пост
# 638
Здравейте туко що замесих ванилените кравайчета, спазих точно рецептата, но тестото ми стана рядко, изобщо не може да се замеси, малко по-гъсто е от кексово, какво да правя  newsm78
Виж целия пост
# 639
Обогатих асортимента като част от ванилените кравайчета станаха на рогчета.

Виж целия пост
# 640
Купих си кондензирано мляко за бонбони Рафаело, но не съм обърнала внимание, че не е подсладено.  Crazy Колко захар да му добавя горе - долу?

Неподсладеното е рядко, не е гъсто, съответно няма да ти свърши работа мисля.

Здравейте туко що замесих ванилените кравайчета, спазих точно рецептата, но тестото ми стана рядко, изобщо не може да се замеси, малко по-гъсто е от кексово, какво да правя  newsm78

Странно, сигурна ли си за пропорциите? Трета година ги правя и си е идеално тестото точно по рецептата. newsm78
Виж целия пост
# 641
BiankaD  Hug много благодаря,непременно ще го пробвам това кремче още тези дни
Виж целия пост
# 642
сигурна съм даже мерих с бебешкото шише всичко да е точно
Купих си кондензирано мляко за бонбони Рафаело, но не съм обърнала внимание, че не е подсладено.  Crazy Колко захар да му добавя горе - долу?

Неподсладеното е рядко, не е гъсто, съответно няма да ти свърши работа мисля.

Здравейте туко що замесих ванилените кравайчета, спазих точно рецептата, но тестото ми стана рядко, изобщо не може да се замеси, малко по-гъсто е от кексово, какво да правя  newsm78

Странно, сигурна ли си за пропорциите? Трета година ги правя и си е идеално тестото точно по рецептата. newsm78
Виж целия пост
# 643
Как с шишето? То не е ли в мл, а брашното, захарта, орехите и нишестето са в гр, тях как измери? Убедена съм, че нещо си объркала грамажа, освен ако не си ползвала щраусови яйца и не си разтопила маслото.
Виж целия пост
# 644
Най-сетне и аз открих сезона  Laughing


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия