Коледа 2011 - тема 3

  • 109 471
  • 753
# 615
Здравейте дами  Grinning

записвам се в тазгодишната тема с Канелените топчета на Димитрана ( по случайност с лешник този път):



Нямат много вид, но те хората хубаво са казали, че не е редно да се ползва детски труд  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 616
За забравените сладки-слагам ванилена захар аз.
Направих меденките на Джули-за къщичка, сега за 2ри път ми с е  получи по-добре от първия, но сложих маргарин и масло.
Брашно на София-мел бяла опаковка с нарисувани печива.
Направих Джинджифиловите сладки-без джинджифил обаче -сложих канела, станаха супер.Може би най-сполучливите са ми те .
Направих ванилени кравайчета-с пшенично нишесте-супер са!
Линцерови- при мен провал,някак меко стана тестото ,хем престоя 1 нощ.но не ми се получиха правилни форми.
Да види как ще лепя по-натам къщичката,дано си паснат стените и покрива:) Whistling Crazy
Виж целия пост
# 617
записвам се в тази Коледна тема с надеждата да открия лесни и вкусни сладкории като за почти начинаеща Hug
правили сме сладки с малката,но все твърди ни стават........
по-късно ще разгледам темата доста обстойно  Simple Smileда изплакна око най-малко от красотите които сте направили
Виж целия пост
# 618
за брашното да ви кажа, че брашното, което се пакетира за Билла с тяхната марка е на Софимел стандартното, аз ползвам само от него и до сега издънки нямам, и хляб, печива различни чудесни се получават
Виж целия пост
# 619
Имам въпрос за ЗАБРАВЕНИ СЛАДКИ от 1-ва страница - вече няколко пъти правя както е рецептата,фурната е включена и загряла на 180градуса (обикновена печка Раховец),слагам "целувките" вътре,изключвам,обаче на сутринта изобщо не изглеждат надути,а даже спихнали... от тях изтича нещо като сгъстен захарен сироп,сладките са мекички и не дъбжат форма а се "късат" при опит да ги сложа в чинията - нещо с температурата на печене не ми е ок,но не мога да разбера какво 

П.П. В детската градина ще има тържество след седмица и ми трябва ефектна и вкусна рецептата за малки палавници,моля за препоръки
Виж целия пост
# 620
Имам въпрос за ЗАБРАВЕНИ СЛАДКИ от 1-ва страница - вече няколко пъти правя както е рецептата,фурната е включена и загряла на 180градуса (обикновена печка Раховец),слагам "целувките" вътре,изключвам,обаче на сутринта изобщо не изглеждат надути,а даже спихнали... от тях изтича нещо като сгъстен захарен сироп,сладките са мекички и не дъбжат форма а се "късат" при опит да ги сложа в чинията - нещо с температурата на печене не ми е ок,но не мога да разбера какво 

П.П. В детската градина ще има тържество след седмица и ми трябва ефектна и вкусна рецептата за малки палавници,моля за препоръки
според мен не си разбила на сняг белтъците и сместа ти е била малко течна,моите така с еполучиха един път когато към белтъците сложих захарта по-рано.Белтъците трябва да са на сняг разбити,тогава се слага захарта и доразбива,сместа трябва да е на сняг когато слагаме  сушените плодове и шоколада.
Виж целия пост
# 621
Привет,дами!Неща,които правите са разкошни  Hug Имам един въпрос относно линцеровите сладки на Наталина-може ли да ми предложите рецепта за крем,с който мога да ги слепя и с който да станат също толкова мекички както с мармалада.Знам ,че оригинално се правят с мармалад,но не всеки го обича,а с течен шоколад не стават меки.Предварително благодаря!
Виж целия пост
# 622
За забравените сладки-слагам ванилена захар аз.
Мерси!  Hug Направих ги с ванилена преди още да прочета поста! Вече се сушат в печката. Blush


Споделете ,моля, някоя хубава рецепта за шприц! Купих си един с няколко различни приставки и ми се ще да го пробвам! Hug
Виж целия пост
# 623
Привет! Hug
И аз съм готова с пуричките с локум и меденките на Джемма.Имам обаче един въпрос към Джемма или към тези,които са ги правили–направените под вид на меченца,звездички и т.н. меденки кога се слепват с мармалада?
Виж целия пост
# 624
Здравейте,
Имам въпрос за меденките на Джема - тази вечер ще забъркам три дози и няма да мога да ги опека, разбира се. Нали нищо няма да му има на тестото до утре сутрин в хладилника?

По въпроса със слепването им с мармалад - мисля, че много бързо омекват, може би 2 дни ще са достатъчни (след като с ябълка  в кутията са достатъчни 5дни). И повече да стоят, мисля, че просто ще стават по-вкусни Simple Smile
Виж целия пост
# 625
Аз веднага ги слепвам, след като ги направя.
Виж целия пост
# 626
Отчитам се с продукция днес - опечени части за 2 къщички плюс една средна кутия с меденки, по рецептата на Джули. Този път много лесно омесих, първоначално сложих 650 гр. брашно, като 350 от него беше типово. Меденките станаха разкошни.

Остава ми другия уикенд да направя бастунчетата и естествено голямото украсяване на меденките и строежа на къщите Simple Smile
Виж целия пост
# 627
Здравейте.
попаднах случайно в тази тема и много се вълнувам,тъй като ще правя прословутите меденки на Джемма:))) Взех си формички,коледни,изчетох абсолютно всичко,обаче не мога да намеря оцветители под формата на писалки,с които да ги украся Sad Писахте,че има в Джъмбо,но онзи ден бях и ми казаха,че нямат,даже доста странно ме изгледаха.... Търсих в други магазини,но имаха само оцветители в бурканчета,които се разтваряли в прах и т.н. Моля ви кажете ми откъде да си ги купя тези писалки,че се побърках:))). Да се захващам и аз !!!!! Hug Благодаря предварително
Виж целия пост
# 628
Ако някой още търси звездовиден анасон - има го в Хит при сладкарските подправки. Току-що си го купих, след като вече бях опекла меденките без него.  Confused Което е повод за втора доза.  Laughing
Виж целия пост
# 629
Имам въпрос за ЗАБРАВЕНИ СЛАДКИ от 1-ва страница - вече няколко пъти правя както е рецептата,фурната е включена и загряла на 180градуса (обикновена печка Раховец),слагам "целувките" вътре,изключвам,обаче на сутринта изобщо не изглеждат надути,а даже спихнали... от тях изтича нещо като сгъстен захарен сироп,сладките са мекички и не дъбжат форма а се "късат" при опит да ги сложа в чинията - нещо с температурата на печене не ми е ок,но не мога да разбера какво  

П.П. В детската градина ще има тържество след седмица и ми трябва ефектна и вкусна рецептата за малки палавници,моля за препоръки
според мен не си разбила на сняг белтъците и сместа ти е била малко течна,моите така с еполучиха един път когато към белтъците сложих захарта по-рано.Белтъците трябва да са на сняг разбити,тогава се слага захарта и доразбива,сместа трябва да е на сняг когато слагаме  сушените плодове и шоколада.
Гледам, че и от моите изтича в момента същата течност, както си я описала, а разбих сместа наистина много добре: и белтъците ги бих дълго и захарта... Cry Уффф, а съм направила двойна доза! Дано поне да стават за ядене! ooooh!
Приготвих тестата за линцериновите сладки и кравайчетата. Супер вкусни са сурови. Ще ги видя утре като ги опека! Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия