Любими рецепти с риба за Никулден

  • 24 478
  • 102
# 75
Момичета, да ви попитам - преди 2-3 години бяхме в Русе по работа. Ядохме в един ресторант (май се казваше "Виена") на брега на Дунава - късчета сом на нещо като манджа - беше леко люто и безкрайно вкусно. От тогава го сънувам този сом, но не мога да намеря рецептата...Дали някой има подобна рецепта?  Blush
Виж целия пост
# 76
Ето моето меню за довечера:
1. Домашна царска туршия;
2. Салата от риба тон с царевица;
3. Варени яйца пълнени с рибен пастет;
4. Пълнен сом на фурна;
5. Ризото с морски дарове;
6. Домашен хляб;
7. Торта;
Виж целия пост
# 77
          БЪРЗО, ЛЕСНО,ВКУСНО

      1 шаран нарязан на шайби
       3-4 с л брашно  плюс  1 с л червен пипер
        олио за пържене
       След пърженето шайбите се заливат със:
   5-6 с л зехтин или олио  , в което се  пържи  за  1 мин  нарязан чесън, девисил или копър   плюс лимонов сок
  ДА ВИ Е СЛАДКО!!!
Виж целия пост
# 78
Пояснение към горната рецепта-от червения пипер  след като се изпържи шаранът има червеникъв  много-о-о  хубав вид!!!
Виж целия пост
# 79
Ето малко снимки от моята Никулденска трапеза:
Салатки и предястие:

Сома:

Ризото

Десертите:



Наздраве и весел празник на всички!
Виж целия пост
# 80
Моите лаврачета са готови. В 2 тави са. Едното вече се пече.
Лу, още веднъж благодаря!   bouquet
Скаридите и те са готови. Чакам само гостите.
Наздраве на всички и весел празник.  bouquet
Виж целия пост
# 81
Моите лаврачета са готови. В 2 тави са. Едното вече се пече.
Лу, още веднъж благодаря!   bouquet
Скаридите и те са готови. Чакам само гостите.давай координатите  Joy
Наздраве на всички и весел празник.  bouquet
Виж целия пост
# 82
Наздраве и весел празник  Hug
Виж целия пост
# 83
шарана ми стана трепач Peace напълних го с гъби, кашкавал и орехи Peace рецептата е ммммммммм - вече си я слагам и за другия никулден
Да салатка приготвих айсберг с риба тон и царевица
Виж целия пост
# 84
Ето едно предложение от мен. Пробвах го преди месец и много ми хареса как става. За Никулден мисля да се придържам към тази рецепта, но да я приготвя с пъстърва.

Амур с плънка от спанак и топено сиренe
както казах вчера- приготвих хоки-то по тази рецепта. стана стра-хот-на! великолепна-лек вкус, но засища, а и обожавам комбинацията от заквасена сметана със сирене. с добавката от горчица и лимон е ммм.  Heart Eyes благодаря ти, че сподели рецептата, jozzy!   bouquet
Виж целия пост
# 85
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!
 
Да докладвам ! Справих сеее по рецептата на  bongo_2007 за което отново му благодаря! Стана вкусно, хареса се от всички, лесно и бързо е (става и за такива като мен с две леви ръце  Embarassed) Трудно се преборих с почистването на тва хлъзгаво нещо  Laughing ама го преборих.

Моето меню беше
Пита домашна във формата на цвете подобно на хризантема http://www.liveinternet.ru/users/3433074/post113229146/
Салати - картофена с праз, ряпа с моркови, руска
Основно  Пъстърва в доматен сос на фурна
Десерт карамелизиран ябълков сладкиш (откраднах си рецептата от другата тема. Превъзходно се получи и той.

Единствено ме е яд,че не снимах масата остана ми време и да я украся качествено и забравих да я щракна преди да дойдат гостите ама голяма работа  Laughing
Виж целия пост
# 86

Пълненото шаранче:

Виж целия пост
# 87
Аз пекох лаврак в сол. Стана много вкусно Simple Smile
На места обаче наистина беше соленичко. имах проблем и с изваждането от солта, защото робата е доста крехка и се поразчупи и кристалчета сол попаднаха вътре. Но това мисля,. че ще го усъвършенствам с практиката. Като цяло рибата стана вкусна и не остана Simple Smile
Виж целия пост
# 88
Темата е хубава, а и наближава Никулден.
Виж целия пост
# 89
Темата е хубава, а и наближава Никулден.

И аз си мисля същото  Hug
Нямам някой именяк в къщи, но винаги приготвям нещо по-завъртяно за Никулден, защото по принцип и без това ядем често риба и ми се иска нещо по различно.  Ще е интересно да се споделят нови рецепти. Напоследък рядко намирам хубав шаран, някак минмитише на тиня и вкуса му не е както трябва. Вие от къде купувате хубав шаран?
Иначе абсолютния фаворит в къщи е сьомговата пъстърва,   два пъти седмично я правим.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия