Коледа 2011 - тема 4

  • 91 972
  • 737
# 585
Моят въпрос: започвам шоколадовите звезди с капучино и се чудя как да ги слепя. Миналата година слепвах марципана към звездичките с бял шоколад, но после някои се отлепваха (не всички).эАко някой го е правил с айсинг, нека сподели дали са се слепили добре?
Аз ги залепих с глюкоза. Само капка, но станаха много добре.
Виж целия пост
# 586
Отдавна ме мъчи един въпрос - като украсявате меденките с фондан, след това, при консумация, не преобладава ли неговия вкус?  newsm78 Много са красиви, като картинки стават, но някак си ми се струва, че медения вкус се губи...
Губи се. Ама нали децата се радват Grinning То и с РА, и с другата бяла глазура, пак се променя вкуса. Аз неведнъж съм писала, че украсените меденки правя за децата и за подарък, за мене си правя най-прости меденки, слепени с шипков мармалад, от тях мога да ям до пръсване Crazy
Виж целия пост
# 587
Ето и последната партида (ей, много бавно стават тези рисуваните, два дни утрепах..)



Виж целия пост
# 588
Здравейте!
Невероятни неща видях! Направо думи нямам! Браво за търпението и майсторлъка на всяка една!
Влизам с молба за помощ. След толкова красоти се запалих и аз да направя нещо коледно въпреки малкото ми свободно време. Бихте ли ми препоръчали от първата страница рецепта за Коледен венец или кекс, който да мога да украся за Бъдни вечер като подарък? Рецепта, при която възможните гафове да не са толкова много, че да не се изложа пред домочадието  Blush
Благодаря Ви предварително и се връщам да въздишам по красотите ви.... Tired
Виж целия пост
# 589
Спешен въпрос и със сигурност коментиран поне няколко хиляди пъти  Embarassed - имам само една метална кутия в която сложих меденките с парче ябълка, друга нямам - Как да съхраня останалите?   bouquet

Благодаря на Всички за препоръката първите ми меденки да са тези на Джули - станаха страхотни Simple Smile

Сега искам да правя едни толкова лесни сметанови сладки на Наталина - но има питане към нея - в тях няма захар/мед - т.е. и без само с 3 продукта стават сладки  Grinning?
Виж целия пост
# 590
Спешен въпрос и със сигурност коментиран поне няколко хиляди пъти  Embarassed - имам само една метална кутия в която сложих меденките с парче ябълка, друга нямам - Как да съхраня останалите?   bouquet

Благодаря на Всички за препоръката първите ми меденки да са тези на Джули - станаха страхотни Simple Smile

Сега искам да правя едни толкова лесни сметанови сладки на Наталина - но има питане към нея - в тях няма захар/мед - т.е. и без само с 3 продукта стават сладки  Grinning?

Може да използваш пластмасова или дори картонена кутия (от обувки например). И непременно ги сложи на студено (и навън дори ако имаш някъде сухо място).

За лесните сладки - да стават сладки, защото се овалват после в пудра захар. Винаги може да ги напълниш с локум или някакво сладко, ако искаш да са по-сладки.

bilqna_69,  verano azul благодаря за милите думи! Hug Heart Eyes

mari_eta и тук да кажа прекрасни са меденките ти!

Мастърче, чудни виненки!

Tari Tasartir , много сладки са станали твоите и си мисля, че не съжаляваш за "изгубеното" време, нали? Ще видиш, че догодина, ще ти отнемат по-малко време.

Здравейте!
Невероятни неща видях! Направо думи нямам! Браво за търпението и майсторлъка на всяка една!
Влизам с молба за помощ. След толкова красоти се запалих и аз да направя нещо коледно въпреки малкото ми свободно време. Бихте ли ми препоръчали от първата страница рецепта за Коледен венец или кекс, който да мога да украся за Бъдни вечер като подарък? Рецепта, при която възможните гафове да не са толкова много, че да не се изложа пред домочадието  Blush
Благодаря Ви предварително и се връщам да въздишам по красотите ви.... Tired

Поправка!!! Бях забравила за венеца на Лулу - http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL2x1bHV0by5ibG9nc3BvdC … yI21zZzIwNTExMTMy   Звучи много добре (макар да не понасям канела) а и нейните неща са винаги много добри!

Отдавна ме мъчи един въпрос - като украсявате меденките с фондан, след това, при консумация, не преобладава ли неговия вкус?  newsm78 Много са красиви, като картинки стават, но някак си ми се струва, че медения вкус се губи...

Аз пък точно за това не правя с ММ, децата не ги харесват, а с РА няма проблем, особено ако не е залята меденката, според мен не се усеща толкова. Моите деца търсят само украсени меденки...
Виж целия пост
# 591
Самсара , тези сладки, за които не ми стигнаха металните кутии прибрах в картонени и пластмасови.
Момичета, невероятни красоти творите! Толкова е вкусно и уютно тук!
Аз преди малко замесих последното тесто - за ванилените кравайчета, и утре , като ги изпека ,обявявам края на правенето на сладки за тази Коледа:)
Виж целия пост
# 592
момичета, бихте ли ме посъветвали от къде /Варна/ да си купя готов захарен фондан за коледни сладки или ще ме посъветвате сама да си го направя?
Виж целия пост
# 593
Bilqna 69 , Normas благодаря ви за отговорите .
Днес направих Кокосово  лешниковите макрони  nudel 33- наистина са хубави и излязоха много , сместа стана толкова гъста , че с ръцете си оформих топчетата /лъжичка не ползвах/ , забелязах че белтъците когато са студени стават на по твърд сняг .Също така направих втора доза от Забравените сладки , ще има и трета ,че нямат опазване тия сладки . Направих и Шоколадовите  топки, украсени  с шам фъстък на nudel33 -много ефектни сладки .
    Утре ще направя още два вида сладки , ще слепя линцеровите и смятам да приключа  , общо  десет вида сладки , без повторението. Добре че съпружеското тяло не ми следи харчовете по тия сладки ,  ако знае  ме чака #2gunfire, пък  и той изобщо не обича сладко .
   Аз пък съм доволна ,дотук всичко е много сполучливо и ще зарадвам доста любими хора.
Виж целия пост
# 594
Ето и последната партида (ей, много бавно стават тези рисуваните, два дни утрепах..)





извинявай че те питам но... зеления цвят на елхичките - дърветата от какво  е
и с какво ги украсяваш в смисъл толкова фино и нежно е станала всяка чертичка
мерси много
Виж целия пост
# 595
Леле, какъв резил стана с шоколадовата глазура на меденките. С пликче не успях да докарам тънка струйка, а с лъжичката останаха толкова видими следи, че чак ме е срам. Много е вкусно, да, но ще са само за домашна употреба - не стават за пред хора, камо ли пред вас, майсторки на красотите. Явно имам още много път да извървя докато докарам читави такива. Дано като поотрасне дребното, да съм увладяла част от майсторлъка, да не се излагам и пред нея  Blush

И аз се прехласнах по елхичките на Тари и творенията на Мариета  bouquet - това с готов фондан ли става? Изглеждат невероятно красиви   chef
Виж целия пост
# 596

извинявай че те питам но... зеления цвят на елхичките - дърветата от какво  е
и с какво ги украсяваш в смисъл толкова фино и нежно е станала всяка чертичка
мерси много

Това се прави с така нареченият "роял айсинг - РА" или по български - белтъчна глазура. На 1-ва страница може да прочетеш по-подробно за нея. Боядисва се в различни цветове (ако искаш цветни), с по-рядка глазура се "залива" бисквитката и след изсъхване с по-гъста глазура във фунийка или пликче се правят тънките контури и украси. Трябват търпение и опити - не е трудно!

Леле, какъв резил стана с шоколадовата глазура на меденките. С пликче не успях да докарам тънка струйка, а с лъжичката останаха толкова видими следи, че чак ме е срам. Много е вкусно, да, но ще са само за домашна употреба - не стават за пред хора, камо ли пред вас, майсторки на красотите. Явно имам още много път да извървя докато докарам читави такива. Дано като поотрасне дребното, да съм увладяла част от майсторлъка, да не се излагам и пред нея  Blush

И аз се прехласнах по елхичките на Тари и творенията на Мариета  bouquet - това с готов фондан ли става? Изглеждат невероятно красиви   chef

Това е защото шоколада се втвърдява бързо - няма как да постигнеш тънка линия с него. С шоколад може да залееш цялата меденка и после с друг цвят шоколад да капнеш и да "рисуваш" с клечка за зъби. Мисля, че на 1-ва страница също има линк към по-подробно описание.

Иначе спокойно, трябва просто опит, ще видиш че догодина ще си по-добра!
Виж целия пост
# 597
Не ми се смейте много, но имам един глупав въпрос Rolling Eyes
Всички глазури ли се пекат или има такива, които си стягат сами?

Направих едни сладки/по рецептата на линзеровите сладки на Наталина/, но станаха много/ 4 големи тави/ и сега ми се иска половината да ги направя с бяла глазура/тип фондан/ и отгоре с някакви боички предполагам или друго-имам пръчици, перлички, портокалови и цветни корички,кокосови стърготини.
Накупих си каквото видях Laughing, но не съм правила отдавна подобни пипкави неща, та ми е малко притеснено за крайния резултат.
Мога ли сама да си приготвя нещо като фондан, понеже днес не можах никъде да намеря.
Има ли го някъде на дребно във Варна, някакъв специализиран сладкарски магазин?
Станаха много въпроси.
Ще съм благодарна за малко напътствия.
Виж целия пост
# 598
Аз лепих марципана за капучиновите звездички само с вода по съвет от тук.

Сега и ММ на меденките лепя само с вода. И да, окепазява вкуса на цялата меденка, въпреки, че е тънко, направо прозрачно. Само за красота го слагам, на всички ще казвам да го махат, че разваля вкуса Blush
Виж целия пост
# 599
Тари- чудесни са ти меденките
На Мариетка също-много ще бъдат радостни децата, които ще ги получат.Всички,всички са много красиви!

Едни сладки, които са много нежни и ароматни и са без яйца, а могат да се приготвят и за вегане или постещи, ако се използва маргарин.Подобни са на Гъбките, но са много по-фини

Лимонови снежинки

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия