Шевна машина Silver Crest

  • 39 283
  • 50
Здравейте, момичета! Спешно се нуждая от мнения за шевните машини Silver Crest, които сега се продават в Лидл, че свекърва ми е решила да ми купи такава за Коледа Simple Smile
Виж целия пост
# 1
То май е вече късно, но със сигурност пак ще я пуснат в Лидл.

Прочети тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=268305.450

Аз си я купих в събота, но още не съм шила на нея.
Виж целия пост
# 2
Мерси Весика Grinning В понеделник купихме машината. До сега скъсих три панталона и уших една торба. За сега мисля, че работи добре, дано не се развали бързо, че е много евтина в сравнение с другите машини Praynig
Виж целия пост
# 3
Защо не питаш в сервиз на Silver Crest, това е и сервиз на Лидл. Ето им сайта http://www.bushona.com . Обади им се.Бяха ми направили ремонт на машина за хляб от Лидл та си поговорих с тях. Много учтиви хора обясниха ми всичко. Наистина си спазват гаранцията и не съм платила нищо. Та ги питах и за оверлога, а мъжът ми си говори за някакви инструменти от Лидл. Успех!
Виж целия пост
# 4
и какво за този оверлог-миналия път го имаше само в брошурата-не и в магазина
Виж целия пост
# 5
Вълшебната пеперуда , сега след като е минало време какво ти е мнението за шевната машина ? Че пак са пуснали в Лидъл . http://www.lidl.bg/bg/513.htm?action=showDetail&id=16255 Имам бегли познания за шиенето и искам да си купя машина да се донауча .
Виж целия пост
# 6
Здравей, troia. Преди два дена си купих тази машина, но доста се колебах преди това. Работил съм 6 години като техник на професионални шевни машини. Имам руска машина UNION, която е наистина желязна във всяко отношение, но ми липсва зиг заг, разтегливи бодове и шиене на илици. Първо потърсих информация точно за този модел на  Silver Crest SNMD 33 A1. По думите на собсвеник от Португалия, този модел е доста по-сполучлив от предишния бял Silver Crest SNM 33 и може да шие дебели платове и дънки. За по-евтините модели на TOYOTA и SINGER пише в инструкцията че не могат да шият дебели материи. Това се отнася и за скъпите електронни модели на SINGER и други марки. По-евтините модели на TOYOTA нямат регулиране ширината на тегела, което е най-елементарното изискване за всяка машина. Следващото изискване кето имах е бутонът за затяжката да е долу вдясно, както е при професионалните машини. При доста нови машини този бутон е горе вляво и е доста неудобно. Този тегел тип оверлочен го имат изключително малко модели и то само много скъпи машини. Пределно ясно е, че никога няма да използвам доста от тегелите, но на някои държа непременно да ги има. Има изискване за посоката на развиване на калерчето и тя трябва да се спази. Ших работни дрехи и не повярвах колко тихо шие. Би ми се искало да е малко по-бърза около 1200 бода за минута, което ми трябва за натъкаване, но не е болка за умиране. Ших много разтеглив трикотаж с оверлочен тегел и съм доволен от разтегливостта на плата след зашиването. Лостчето за повдигане на крачето е отзад и не пречи на плата, както е при някои модели при които е вдясно. Крачетата са метални с изключение на това за копчета и илици. На най-дебелите места се наложи да повдигна крачето и да ги пропусна, но там и UNION-а не може да ги зашие. Първоначално бях резервиран към крещящите цветове, но си купих модела златен металик и много ми харесва. Има калъф за загъване против прах. Общото ми впечатление от машината е превъзходно. Мисля, че не съм сгрешил избирайки я. Накрая ще кажа, че преди месец си купих черириконечен оверлог PFAFF, който е едно към едно SINGER 14SH 754 пак от LIDL за 289 лв. Оверлога е чудесен и този модел по магазините е много скъп. Дано съм бил полезен.
Виж целия пост
# 7
Днес разглобих машината, за да видя как е отвътре. Доста по-добре е отколкото предполагах. Ще кажа първо, как изглеждат по-калпаво направените машини отвътре и как е направена тази. Обикновено съвременните машини са с два дълги ремъка. Двигател на който са му открити намотките и всички части, който задвижва първият ремък за основното задвижване. На няколко сантиметра по-навътре се намира пак дълъг зъбен ремък който задвижва останалата част. Ако той се износи, или машината блокира и силно се напъне може да прелъзне и машината спира да шие, защото вече не е центрована. На стария ми оверлог след около 7-8 години зъбния ремък от моторчето просто започна да се разпада. В тази машина има напълно автономно затворено моторче и не много дълъг ремък. Задвижката на долните оси става както при най-старите, машини-посредством дълга метална биела. Има плстмасови зъбни колела, но те са за избор на различните програми, които не се въртят постоянно. Цялото шаси е алуминиево. Единственото слабо място според мен е едно зъбно полуколело от полиамид, което задвижва грайфера наляво, надясно. Полиамидът е вид високоустойчива пластмаса, която се топи на доста по-висока температура от обикновеното PVC, но все пак си е пластмаса. Това колело е зацепено с метално зъбно колело. След време на използване ще трябва да се гресира. Добре е след време, но поне веднъж годишно, да се махне горния и долния капак и всички движещи се и триещи се части да се смажат с машинното масло. Ако машината се използва доста често, то и смазването трябва да е по-често. Натискът на крачето може да се регулира като се развият двата болта на малкото горно капаче. Винтът с който се регулира е пластмасов и в момента на покупката винтът е натегнат докрай. Не си правете експерименти с използването на масла които не знаете за каква машина са. Обикновено хората използват масло от някой механик, който казал, че е подходящо за шевни машини. Дори да е от механик на шивашки цех, пак има различни масла за различните професионални машини. Едни са по гъсти, а други по-редки. Много пъти ми се е случвало да правя машина, която едва, едва се превърта заради неподходящи масла. Не спестявайте дребни пари за масло, а си купете, за да не ви боли глава.
Виж целия пост
# 8
elektrichar , Благодаря за изчерпателния отговор . Информацията която си дал е много полезна . Аз също не се стърпях и си я купих в същия златист цвят , разчитайки на това , че ако нещо не ми хареса в рамките на 1м. мога да я върна .

Какво имаш предвид с това : "Има изискване за посоката на развиване на калерчето и тя трябва да се спази " Моля те да ми разясниш . Защото ми направи впечатление , че шева от долната страна не е както трябва ?
Бързам да разясня , че това за мен е първата собствена електрическа машина ! Шила съм преди на старата ръчна машина на баба под нейно наблюдение и много подробности ми се губят , но сега съм решена да се усъвършенствам ! Моля не ми се смейте ако въпроса ми е глупав . Embarassed
Виж целия пост
# 9
Здравей, troia! Нито някой ще ти се смее, нито въпросът ти е глупав. Аз също не знаех за тази посока на развиване на калерчето, но я прочетох в инструкцията. Навих калерчето и го сложих в совалката без да знам за това изискване. Нещо не вървеше както трябва. Тогава прочетох, че като сложиш калерчето в совалката и дръпнеш конеца, то трябва да се върти по посока на часовниковата стрелка. Ако не се върти в тази посока, вадиш калерчето, преобръщаш го и пак го поставяш. В инструкцията има и рисунка точно за това. Аз намерих в интернет инструкцията в PDF формат на български и румънски език и мога да си я увеличавам за по-лесно четене на този линк  https://www.google.bg/search?q=SilverCrest+SNMD+33+A1+BG-RO+PDF& … MDiC8v7ywOkjIKwCw     Щракни на този линк. Ще се появят много резултати, но ти щракни на първия IAN 74612. Ще се появи прозорец да си изтеглиш файла. А на този линк https://www.bernina.com/en-US/SupportData/bernette/20-25/Manuals … te_20-25-BG-6.pdf     ще намериш иструкция за електронна машина BERNINA на български език. Там има много добре описани и нарисувани кои шевове, с какви крачета, в какви случаи се използват. Както сама ще се убедиш доста от тегелите и при двете машини са напълно еднакви, а се касае за съвсем различен ценови диапазон. Когато тегелът отдолу не е добър, то значи, че конецът на иглата не е регулиран. Ако не е добре налице, значи, че совалката не е добре регулирана. А сега на български. Ако, както казваш, че тегелът отдолу не е добър, а стои нанизан, значи, че трябва да стегнеш конеца на иглата. То става като завъртиш най-левия регулатор надясно. Той е разграфен от 0 до 9. Между 3 и 5 има позиция AUTO. В момента на покупката е на тази позиция. Обикновено това е универсална позиция, но ако не е добре тегелът отдолу, трябва да завъртиш на позиция 5, 6 или 7. Ако нещата се влошават, завърташ на позиция 3, 2 или 1. Първо провери дали калерчето се развива надясно и тогава натягай или отпускай горния конец. Не е без значение и какъв конец използваш. Скъса ми нервите една бобина с разтеглив конец и като я смених всичко се оправи. Пробвай за сега тези неща и независимо дали се оправи или не, пак пиши! Не се притеснявай да питаш. Човек се учи докато е жив и никога не е късно да се научиш на нещо ново.

Виж целия пост
# 10
elektrichar , благодаря ти много . Оправих долния шев като  следвах твоите съвети !  bouquet
Виж целия пост
# 11
На колко време трябва да се смазва машината?Изобщо не съм го правила до сега,а я имам от 2-3 години/първата/бялата/.Имаше в комплекта едно масло за смазване,така си седи.Рядко шия.
Виж целия пост
# 12
Здравей, margo** ! Ако не шиеш твърде често, достатъчно е да смазваш машината поне веднъж годишно. Развиваш двата болта на малкото капаче горе вляво и капваш по една капка на всяка движеща, плъзгаща и триеща се част. Развиваш двата болта на горния капак, които се намират под дръжката и повтаряш същата процедура. Същото правиш и след махането на долния капак. Има отделен болт да достигнеш до механизма на грайфера. Там където има едно полиамидно зъбно полуколело, което задвижва грайфера, трябва да се намаже много фино с грес. След като ти свърши маслото си купи още. Не се доверявай на някой, който ти каже, че не е необходимо смазване. След смазването машината просто пее. Разглоби и капни една капка в гнездото на грайфера! Грайферът е тази част в която поставяш совалката. Ясно ти е, че след като си я смазала, трябва първо да пошиеш на парцал преди да шиеш нещо отговорно.
Виж целия пост
# 13
Благодаря за подробното обяснение! Grinning
Виж целия пост
# 14
Аз шия сравнително често и смазвам поне веднъж месечно. Ако се случи да не съм шила месец - преди основното шиене отново смазвам. Това техника ми го обесни - дори да не се използва определено време - смазва се профилактично.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия