Гости вегетарианци

  • 7 563
  • 28
# 15
По Великденските пости имахме гости пълни вегетарианци.
Спретнах им гювеч и си облизаха пръстите. Правила съм различни експерименти и накрая рецептата изглежда така:
1 буркан паприкаш (магазински)
моркови
картофи
замразен грах
замразен зелен боб
повечко чесън
Правя запръжка от лук, брашно и червен пипер. Сипвам я при зеленчуците, доливам вода и слагам във фурната (ние обичаме гювеча по-воден, затова слагам доста вода). Поръсвам с магданоз (замразила съм си).

За десерт бях направила сладкиша с фурми. Стана много вкусен и с преправената рецепта  Wink
Виж целия пост
# 16
Ефросина, моля те, кажи как правиш сиренето с мед и орехи!
Мерси предварително!
Виж целия пост
# 17
Парче сирене дебело около 3 см се слага в гленена чиния, но дълбока. Начукват се 5-6 ореха и се поръсват върху сиренето. Поставят се 2-3 лъжици мед най-отгоре и се запича / във силна фурна или в микровълнова /. Бързо и невероятно вкусно. Скоро го опитах и много ми хареса. Сервира се, като мезе за ракия , но може и просто, като предястие.  chef
Виж целия пост
# 18
Гостито беше отложено за днес, та затова не писах веднага Embarassed

Ами значи направих една баница с гъби, по рецепта на СърДечко и една със сирене и яйца. Имаше салати разни и разнообразни - мексиканска, китайско зеле, снежанка, пикантна + една разядка с боб, сушени чушки, чесън и орехи + сирена. По идея на brazilkata бланширах цели картофи, разполових ги на две, сложих им по 1 бучица масло. После опаковах по отделно в ал. фолио и запекох. Сервирах ги опаковани и всеки си ги гарниаше със салатите. Опекох и пълнозърнести чеснови хлебчета. За десерт спретнах един ябълков пай. Всичкото това сервирах с домашен малинов сок и пунш. Направо им събрах очите и народа си тръгна пъшкайки, охкайки и най- вече търкаляйки се Joy
Много благодаря на всички ви за идеите Hug Hug Hug Hug Hug
Виж целия пост
# 19
Лулу, ти си моят идол! Що не вземеш да направиш един говарски курс!
Виж целия пост
# 20
Гостито беше отложено за днес, та затова не писах веднага Embarassed

Ами значи направих една баница с гъби, по рецепта на СърДечко и една със сирене и яйца. Имаше салати разни и разнообразни - мексиканска, китайско зеле, снежанка, пикантна + една разядка с боб, сушени чушки, чесън и орехи + сирена. По идея на brazilkata бланширах цели картофи, разполових ги на две, сложих им по 1 бучица масло. После опаковах по отделно в ал. фолио и запекох. Сервирах ги опаковани и всеки си ги гарниаше със салатите. Опекох и пълнозърнести чеснови хлебчета. За десерт спретнах един ябълков пай. Всичкото това сервирах с домашен малинов сок и пунш. Направо им събрах очите и народа си тръгна пъшкайки, охкайки и най- вече търкаляйки се Joy
Много благодаря на всички ви за идеите Hug Hug Hug Hug Hug
БРАВО  bouquet
Дай сега чесновите пълнозърнести хлебчета! Grinning
Виж целия пост
# 21
Ииииии...ма мноооого се радвам, че моята баница ти е влезнала в действие!!! Hug Hug  bouquet
То не че аз я правя твърде...напоследък с тоя крещящ и дърпащ се елемент от подписа ми даже чиниите мия, когато някой вече се е прибрал у дома....
Сори за офф-а.
Виж целия пост
# 22
много са вкусни вегетарианските ястия  Heart Eyes
имам само един малко тъп въпрос
какво има в буркана ПАПРИКАШ newsm78
Вече в няколко теми тук го виждам сред рецептите, ама никой не казва какво е това Rolling Eyes
Виж целия пост
# 23
Еми какво има в паприкаша-  патладжан,,домати и чушки....поне в тоя дето свеки го консервира.
Виж целия пост
# 24
аха  Grinning ок, мерси  Wink
аз знам само един вкусен унгарски салам паприкаш  Laughing и първите пъти ми беше много странно, че слагат по един паприкаш  ooooh! Laughing Mr. Green
Виж целия пост
# 25
ДолчеВита, ама ти нали знаеш че при мен рецептите са едно към гьотере Mr. Green Още се опитам да импровизирам нещо като рецепта за чесновите хлепчета:)

Пълнозърнесто брашно 300 гр
Бяло прабшно 300 гр
1 пакетче суха мая
2 с.л захар
1 ч.л сол
примерно 1 чаша вода
кашкавал
3-4 ск чесън
5-6 с.л зехтин
Маята с 1 л брашно, 1 л. захар и малко вода се оставя да шупне. От всички продукти без кашкавала, се заместав се меко тесто, което се оставя да се понадигне за 30-40 минути. Правят се топки, които се редят в тавичка, така че да има разстояние м/у тях. Тук има два варианта - да ги оставиш да втасат пак, да им настържеш кашкавал и да ги опечеш в предварително загрята фурна на 180 градуса. Аз понеже съм мързел, предпочитам втория вариант, който се състои в това веднага да настържеш кашкавала и да сложиш тавата веднага в още незагрята фурна.
Виж целия пост
# 26
Парче сирене дебело около 3 см се слага в гленена чиния, но дълбока. Начукват се 5-6 ореха и се поръсват върху сиренето. Поставят се 2-3 лъжици мед най-отгоре и се запича / във силна фурна или в микровълнова /. Бързо и невероятно вкусно. Скоро го опитах и много ми хареса. Сервира се, като мезе за ракия , но може и просто, като предястие.  chef
Мерси!   bouquet
Виж целия пост
# 27
........какво има в буркана ПАПРИКАШ newsm78.....
В този, който купувам аз, има само чушки и домати.
Виж целия пост
# 28
 newsm10 Страхотно меню! Браво! Ама голямо готвене е паднало.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия